Pınar Selek
Tanıklıklar
Siz de tanık olmak isterseniz, tanıklık metninizi [email protected] veya [email protected] adreslerine gönderebilirsiniz.


Ali Koç - 27/04/2014
Pınar hep Mimar Sinan Sosyoloji bölümü mezunu olarak bilinir ama Ankara’nın en karanlık yıllarında DTCF Sosyoloji bölümünde başlamıştır onun üniversite hayatı. Sınıf arkadaşım Pınar benim için ; DTCF’de öğrenci dernekleri faşistlerin elinde olduğu için birlikte Sosyoloji Öğrencileri Topluluğunu kurduğumuz,çarşamba söyleşileri ile o dönemin bütün akademisyenlerini üniversiteye birlikte davet ettiğimiz,sabahlara kadar Hegel’i tartışıp yazacağı romanın kahramanlarının peşinden koştuğumuz, ailemin ilk kez istanbullu bir kızın elinden çiğköfte yediği bir romantik bir dönemin simgesidir, ben arkadaşımın o güzel gülüşüyle insanların iyiliğinden başka birşey düşünmeyeceğinin canlı tanığıyım.
devamı...

Nadir Nadi Çelik-30/01/2013
Pınar Selek'ten vakit geçirilmeden özür dilenilmelidir. Keza, Pınar Selek'e karşı yargı eliyle itibarsızlaştırma ve cezalandırma gibi kirli tezgahı hazırlıyan odaklar tespit edilip derhal teşhir edilmeli ve yargı önüne çıkartılmalıdırlar.
devamı...

Yiğit Bener - 28/01/2013
Sevgili Pınar Selek, Size yapılanlar, “adaletsizlik”, “hukuksuzluk”, “kanunları hiçe sayma” gibi kavramlarla açıklanabilecek noktayı çoktan aştı. Hâkim ve savcıların belirli bir kesiminin size yönelik tavrının, aslında düpedüz “nefret suçu” kapsamında ele alınması gereken patolojik bir saplantıya dönüştüğüne ben de birçokları gibi yıllardır tanığım.
devamı...

Derya Özdemir - 26/01/2013
Az önce Fransa'da yaptığın basın açıklamasını okudum. Bu kez, pek tabii olmakla birlikte, ilk kez bir açıklamanda yorgunluğunun izleri okunuyordu. Tabii diyorum çünkü seninle çok uğraştılar. Senin bedenini yaralayarak yalnızca senin siyasi kimliğine değil, tüm feministlerin, tüm anti-militaristlerin, Türkiye'deki savaşın son bulmasını isteyen tüm muhaliflerin, eşit ve adil bir dünya isteyen tüm kadınların ve eşcinsellerin, hepimizin canını yakmaya çalıştılar. Birinci, ikinci sınıf öğrencilerini gördüğüne sevinmişsin ya mahkemenin önünde, ben de üniversitede siyaset bilimi okurken tanıdım seni. Şimdi sosyoloji yüksek lisansı yapıyorum. Senin yazılarını, senin okuduğun yazıları, senin okuyacağın yazıları okuyorum. Hiç bir zaman senin kadar başarılı bir akademisyen, senin kadar cesur bir aktivist olamayabilirim ama günden güne bir parça da olsa Pınar Selek oluyorum. Ben bir sosyolog olmaya adımımı Pınar Selek'in yargılandığı, Dicle Koğacıoğlu'nun güzel yüreğinin kaldıramadığı bir ülkede atıyorum. Bir parça korkuyorum, başıma geleceklerden çok bu tarihin hakkını verememekten, feminist hareketi güçlendirememekten, dev bir hapishaneye dönüşen, gökyüzünün üzerimize neredeyse kapanıvereceği bu ülkeyi isyan çığlığıyla inletememekten korkuyorum. Bu zor zamanlara tanıklık eden genç feminist kuşaklar yetişiyor Pınar. Sen iyi ol, sabırlı ol.
devamı...

Mualla Kavuncu - 26/01/2013
ve son hüküm ağırlaştırılmış müebbed. (son değil elbet, son olmamalı, olmayacak, bu kadar insanın, her ırktan, her yaştan, her dilden, dinden, cinsiyetten insanın kalbi tek yürek olmuşken son olmayacak elbette. pınar gelecek aşkına, istanbul'una, toprağına, sokaklarına kavuşacak, özgürce salınacak, koşacak yollarında. bu defa gidip sarılacağım ona. sabahlara kadar süren uzun sohbetler yapacağız. ) bir kez daha gördük ki, ona reva görülene rağmen . hala çarpıyor kalbi. hala umutlu, hala inançlı, insana, dolayısıyla kendine olan inancı bitmiyor, artıyor hatta, gençler var çünkü, sosyoloji öğrencileri, umutla onlardan söz ediyor, 1. sınıflar, 2. sınıflar diyor, yani daha yolun başındakiler, yeniler, en gençler, "gördüm ki biz bu davayı kazandık aslında" diyor. kazandın pınar, kazandık, insan, insanlık kazandı, kazanacak, yok edemeyecekler seni, bir sevgi seli olup dalga dalga büyüdün, daha da büyüyeceksin. seni yok etmeye azmedenler bu sevgi selinde yok olacaklar..
devamı...

Rabia YILMAZ - 26/01/2013
Pınar Selek'i geç tanımış olmanın hüznünü yaşarken, kendisiyle kişisel olarak tanışmamış olmama karşın, onu anlayabilmiş olmanın haklı gururunu da yaşıyorum. Ona yapılan ayıba, zulme, haksızlığa tanığım. Ki Pınar Selek'in müebbet hapis cezası ile cezalandırılmış olmasındaki adaletsizliğe tüm insanlık tanıktır. Pınar Selek'e yapılan bu ayıp karşısında utanıyor, içinde var ettiği inancından etkilenip, onun için ben de umut ediyorum. Adaletin er geç yerini bulmasını istiyorum da, adaleti kimin sağlayacağını bilmiyorum. Bildiğim tek şey; Pınar Selek'in gerçek bir insan olduğudur.
devamı...

Orkun ÖZKALE - 26/01/2013
Ne bir şeyler içmek için oturduk onunla, ne de bir yerde kitaplarını imzalatmak için peşinden koştum, hele hele arkadaş ortamımız hiç ortak olmadı; ama onu herkesten iyi tanırım, aslına bakarsanız kardeşinden, anne ve babasından, dostlarından iyi tanır ve bilirim, biraz farklı, sevecen, deli gibi işine aşık bir insan o, en önemli özelliği de bu zaten İNSAN olmasından dolayı herkesin yapması gerekeni yaptı insan gibi yaşadı ve insan gibi de yaşayacak inançların ve umutların hiç eksilmesin
devamı...

mustafa cem dönmez - 24/01/2013
pınar selek'e bunca yıldır yapılan zulme, pınar selek'in şahsında bu ülke kurulduğundan beri süregelen çarpıklığa ve adaletsizliğe tanığım.
devamı...

Aslı Erdoğan - 14/03/2011
Deniz. Tuz kokusu, taşlara vuran su, umulmadık Şubat güneşine karşın, kış sabahının solgun renklerine bürünmüş suskun deniz. Kentin güney gözü, uzaklara, sonsuzluğa açılan kapısı. Oysa bu kadim kent, İstanbul hep sonları, sonluluğu hatırlatmıştır yolcularına… Yıkıntılarla dolu belleği denizin… Burada, Beşiktaş’ta, şimdi sıradan bir ağır ceza mahkemesi olan eski DGM’nin arkasındayız. Bu daracık, yarı karanlık alanda deniz bile hep kederli ve ketumdur, sanki köşeye sıkışmıştır.Geriye çekilen bir dalga gibi, insanla özgürlük, özgürlükle insan arasında bir sınır çizgisine dönüşmüştür. Buraya ilk kez, köşe yazarlığına başladığım yıl, 1998de gelmiştim. Pınar’ın tutuklandığı yıl…
devamı...

Tahsin Yeşidere-20/01/2013
Sevgili Pınar Selek, bir bilim kadını, önemli bir sosyolog, nitelikli bir araştırmacı, üstelik cesur bir kadın, birilerine dokunan çalışmalar yapmış, akademik özgürlük mücadelesinin önemli kadın simgelerinden biri. Gelecekte yakın tarihimiz içinde yer alacak önemli bir demokrasi aktivisti,güçlü, dirençli bir kadın. Bu nedenlerden dolayı tanığım. Hukuksuzluktan dolayı tanığım. Selek'in süren hukuk mücadelesi, Devletin hukuk sisteminin ne denli siyasi veyaset altında olduğunun açık göstergesidir. Bu biat ve vesayetin yok olması için adalet istiyorum.
devamı...

Başak Yıldırım - 16/01/2013
seni ilk tanıdıgımda neler hissettigimi yazmayacagım. sadece bir insanın nasıl bu kadar sevgi yüregi taşıyor olabildigine hayret etmiştim.şaşırmıştım. cezaevinden yeni çıkmıştın, onca işkenceden sonra bile pırıl pırıldın. İHV'nin mersindeki bir toplantısıydı. Leyla ve ben salt seninle tanışmak için gelmiştik. o gün işte içimdeki kıpırtı, heyecan seninle tavan yaptı. o kadar temiz ve duru bakıyordun ki.
devamı...

Hasan Kayım - 14/01/2013
Ben, Pınar Selek'in babasını tanırım. Çocuklarını düzgün yetiştiren bir insandır. Hayatta, ilkeli yaşayan, sözüne güvenilir, evrensel hukuk'a yürekten bağlı bir hukukcudur. Pınar'ı sosyal çalışmalarından tanırım, özellikle kadınlara yönelik çalışmalarından.Onun, bir cana kıyacağına hiç inanmadım.
devamı...

Zehra İpşiroğlu-13/01/2013
Pınar Selek’in sosyolog olarak yaptığı alan çalışmaları, kadın haklarını savunması, kendilerine seks işciliğinden başka hiç yaşam hakkı tanımayan transseksüellere ve travestilere sevgiyle yaklaşımı, Kürt sorunlarına eğilişindeki anti militarist yaklaşımı ezilenlerden yana örnek bir duruşu sergiliyor. Ancak Pınar Selek kitaplarında toplumun tüm kurumlarında etkisini gösteren ataerkil yapılanmayı, yani erkek olmayı temelinden sorguluyor ki, bunun bizim toplum gibi “erkek”bir toplumda kolay affedilir bir şey olmadığı ortada. Belki de bugün içine düşmüş olduğu çıkmazın kilit noktası tam burada.
devamı...

Esra Arsan - 13/01/2013
Pınar Selek’in masumiyetine tanığım. Pınar Selek iddia edildiği gibi bir bombacı değil, içinde yaşadığı toplumu her yönüyle anlamaya, çalışmaya adanmış, değerli bir sosyologdur. Pek çok biliminsanının araştırmaya değer görmediği, toplumda marja itilmiş grupları, insanları çalışmalarının odağına almıştır. Hayatının her aşamasında politik ve bir o kadar da cesur olmuştur. Bu ülkede onurlu, cesur, politik, gerçekleri çekinmeden yüze vuran akademisyen olmak da zor. Mısır Çarşısı’nda patlayan şeyin bomba değil, bir tüp olduğu defalarca yapılan tetkiklerde ispat edildi. Pınar üç kez beraat etti.
devamı...

Ali Kılıç - 13/01/2013
Bütün insanlık Pınar Selek’in suçsuz olduğuna inanıyor. Mısır Çarşısı olayıyla hiç bir ilişkin olmadığı halde, en ağır işkencelerden geçen ve iki buçuk yıl zindana kapatılan ve 15 yıla varan bir surede Dante’nin cenennemin ötesinde bir yaşama zorlanan yüzyılımızın bu gerçek aydın, yazar ve akademisyenine yapılanlardan utanç duyuyorum. Bu anlamda, Türkiye’de hukuk sistemi kendi kendisini inkar ediyor, hiçlik üzerine türetilmiş yanlış yargı, tıpkı Ortaçağ da Vatikan’ın bilim adamlarına uyguladığı pratikleri aştığını ortaya koyuyor.
devamı...

Sevgi Çekiç-13/01/2013
Pınar’la hiç tanışmadım ama Pınar'ın hayatını karartmaya çalışan sistemi, ona uygulanan her türlü şiddet ve baskıyı tanıyorum. Pınar'ın barışcıl dünyasına özgürlük arayışına, feminist, savaş ve şiddet karşıtı duruşuna, 14 yıldır süren bu kabusa tanığım.
devamı...

Baki MURAT - 12/01/2013
Yine ya bir türlü gelmeyen ya da iş işten geçtikten sonra geç gelecek bir adalet trajedisini yaşatıyor sistem bize. Etlerimizi bükerek ya da bir türlü kapanmasına izin verilmeyen yaralarımıza inatla tuz basarak yapıyor bunu hem de. Pınar Selek'in hayatına, emeğine, yarattığına boca edilen asit yağmurları nicedir vicdan ve adalet duygularıyla hayatı kavramaya çalışan herkesin üzerine de sıçrıyor ve onların her şeye rağmen ısrarla büyütmeye çalıştıkları demokrasiye, haklara, hukuka ve yargıya olan umutlarını dağlıyor maalesef. Bu, tek kelimeyle bir haksızlık... Bu, tam anlamıyla hiç bir cana yapılması reva olmayan bir işkence. Bu zamanda, bu denli göz göre göre ve bu denli pervasız işlenirken bir haksızlık, yüreğim Pınar'a tanık olmaya sırtını dönme ilkelliğini göstermeyecek elbet de.
devamı...

Seçkin Yaşar - 12/01/2013
Pınar Selek davası, asıl hakimin hastalığında, yerine de facto geçen yeni hakimin müebbet talebiyle yeni bir aşamaya girdi. Selek'in babası Av. Alp Selek, buna YARGI DARBESİ dedi. YARGI BUGÜN, ETYEN MAHÇUPYAN'IN DA DEDİĞİ GİBİ ORDUDAN DAHA TEHLİKELİ BİR HAL ALDI DEMOKRASİ AÇISINDAN...
devamı...

Serpil Inanc-11/01/2013
Irkçılığın, bencilliğin, yalanın, halkların kırıma uğratılmasının, tüm bunlara karşı çıkanlara çektirilenlerin ve uygulanan orman yasalarının yaşım kadar tanığıyım. Pınar Selek`in gencecik bir gercek aydının uğratıldığı zulmün, cehenneme cevrilen yaşamımın ilk gününden bu güne tanığıyım ve hep yaninda olacagim!
devamı...

Mehmet Antmen -11/01/2013
Pınar bizim onurumuz; Genellikle benzer zamanlarda benzer haksılıklara uğrayan insanlar birbirlerini unutmaz. 1994'te TMY 8. maddeden ceza aldığımda Pınar'ı yanımda hissetmiştim ve daha sonra onun uğradığı haksızlığa karşı hep yanında olmaya çalıştım. Sonucu ne olursa olsun Pınar'a her zaman tanıklık yapmaya devam edeceğim...
devamı...

gülru yıldız- 11/01/2013
Pınar Selek'e yapılan her türlü zulüme tanığım.
devamı...

Gülsüm Soydan - 11/01/2013
Sevgili Pınar, sana yaşatılanların karşısında acı, öfke ve utanç içinde olmak; tuhaf bir şekilde adalete inancımı, ihtiyacımı daha kuvvetle besliyor ! Belki bunda senin güçlü ve güzel gülüşünün de payı epey büyüktür... Hala ve sonuna kadar tanığım! Elbette senin için ADALET istiyorum!
devamı...

Sedef Ecer - 11/01/2013
Yıllardır hep birlikte tanıklık ettiğimiz bu senaryonun, kurgu değil gerçek olduğuna inanamıyor ama MAALESEF tanıklık etmeye devam ediyorum.
devamı...

Aka-Der Kadın Faaliyeti - 11/01/2013
Pınar'a tanığız. Çünkü o yürekli kadın, bu toprakların sokaklarında varolan fakat hep ötelediğimiz, yok saymak için uğraştığımız çocuklar, translar ve kadınlarla beraber, onların yakınında ve yanında cesaretle yaşama göğüs gerdi. Devlet, Pınar'ı en fazla da bu kadın cesaretinden dolayı şiddetiyle biat etmeye zorladı. Çeşitli şiddet türleriyle Pınar'ı yıpratmaya çalıştı. Onu sokaklarında yattığı, her yönünü birçok kişiden daha fazla gördüğü,sevdiği topraklardan sürgün etti ama ; Pınar nerede olursa olsun , özlemle sarılıyor bizlere, gülüşü hep yanımızda ve cesareti bizlere cesaret...
devamı...

Nazan Bayram - 11/01/2013
Pınar Selek ile hiç tanışmadım. Onu gazete ve televizyonlarda gördüm. İlk suçlandığında da suçlayanlara değil, ona inanmıştım. Ancak şimdiye kadar yaşadıklarını biraz detaylıca öğrenince içim iyice yandı. Bütün bunlara rağmen o dupduru kişiliğiyle bu genç yaşında acısını bal eylemeye çalışmasına hayran oldum. Pınar, ben de senin yanındayım. ve senin için adalet istiyorum.
devamı...

Ali Gürlek-07/01/2013
Sistemi düzeltmeye,değiştirmeye çalıştığı için sistem tarafından cezalandırılmaya çalışılan Sayın Pınar Selek; sana yapılanların izahı vardır ama kabul edilmesi mümkün değildir.
devamı...

Ersin Salman-05/01/2013
Pınar'ı üç kuşaktır tanıyorum, yalnız ona değil tüm aileye, tüm Selek'lere tanığım. Selekler bizi kuşaklardır aydınlatmaya devam ediyorlar. Her biri hayatları boyunca, insan soyunun yüzünü ağartan, içini ferahlatan, bize durmaksızın insan naturasındaki iyilikleri ve yetenekleri hatırlatan mucizeler yarattılar.
devamı...

Nazan Bayram-05/01/2013
Pınar Selek ile hiç tanışmadım. Onu gazete ve televizyonlarda gördüm. İlk suçlandığında da suçlayanlara değil, ona inanmıştım. Ancak şimdiye kadar yaşadıklarını biraz detaylıca öğrenince içim iyice yandı.
devamı...

Ersoy Tan-31/12/2012
tüm delillere, bilirkişi raporlarına rağmen, devlet onun bu memleketteki özgürlüğünü rehin tutmaya devam ediyor. ...kendi mahkemelerinin verdiği beraat kararlarını bile umursamayıp, o beraat kararlarını her seferinde bozup, tekrar tekrar pınar'ı bataklığının içine çekmeye çalışıyor. ...onun insanlara verdiği umuttan, o umudun sağladığı dirençten korkuyorlar.
devamı...

Sargın Eralp-27/12/2012
Pinar Selek, toplumsal bilinci, `toplumbilim`ci kimligi ve insani sagduyusuyla, bir takim vicdani sorumluluk calismalarina girismesinin bedelini oduyor simdi. Butun bu yaptiklarinin suc olabilecegini ve bundan dolayi cezalandirilabilecegini en basindan bilseydi, yine de bu cabaya girisebilirdi. Ben onda boyle bir haklilik ve aydinlik goruyorum.
devamı...

Özlem Mungan-24/12/2012
Şaşkınım Hala şaşırabildiğime şaşırarak tanığım bütün olan bitene, daha da kötüsü bitmeyene. Bitmedi bu dava, bitmedi bu mevzu inanamıyorum. Patlamayan bomba, eylem olmayan patlama, beter olsun bütün tüpler. Bu aralar daha çok sorar oldu tanıdıklar "Ya beni tutuklamazlar demi, yani muhalifim falan ama bir şey yapmıyom ya hani" diye. Genelde şu yanıtı veriyorum "Pınar Selek diyorum size; Ahmet Şık, Büşra Ersanlı diyorum." Güzel olana dokunuyorlar ne yazık ki bu memlekette...
devamı...

Mustafa Kaplan - 24/12/2012
Bu yargilama komedisinin denebilirse tek faydasi Pinar Selek in yaptiklarinin daha gorunur ve bilinir olmasi oldu. Gazete haberlerinin otesine gecip, Pinar hakkinda yazilanlari ve kendi yazlarii okuyunca, icim isindi ona ve ne guzel insanmis dedim.
devamı...

Marie-Victoire Louis-13/12/2012
9 Şubat 2011 tarihinde, Istanbul’da, Pinar Selek’in üçüncü kez beraat ettiği davaya ben de katıldım. Orada, savunma avukatlarının kesin delilleri nasıl ortaya koyduklarına tanık oldum. Hepimizin huzurunda ortaya çıktı ki, Pınar Selek’in Mısır Çarşısı’na bomba koymakla suçlanması mümkün değildi.
devamı...

Kürşat Kahramanoğlu-17/12/2012
Hiç tanışmadığım, karşılaşmadığım, elini bile sıkamadığım Pınar Selek'e tanığım. Tanığım çünkü bu ülkede baş kaldıranların, itiraz ve muhalefet edenlerin nasıl bertaraf edildiklerini biliyorum.
devamı...

Hasan Cevad Özdil-24/12/2012
Pınar Selek'in hiçbir suçu olmadığına, aksine Pınar Selek'e karşı suç işlendiğine, hem de öyle böyle değil taammüden suç işlendiğine, sözde hukuk/kanun adına suç işlendiğine, böylece hayatı benzer şekilde algılayıp yaşayanlara gözdağı verilmek istendiğine ve bunun Kürd meselesiyle de ilgili olduğuna doğrudan doğruya tanıklık ediyorum, adımın hasan cevad özdil olduğuna tanıklık ettiğim gibi.
devamı...

Metin Karadağ-16/12/2012
Pinar Selek hakkinda yazilanlari okudum. Bir insanin bu kadar candan taniklik eden sevdiklerinin olmasi ne kadar guzel bir sey... Pinar Selek icin tanikliklarini dile getiren sevdigim dostlarimin, arkadaslarimin sozu senettir benim icin... O zaman ben de tanigim, Pinar Selek'e...
devamı...

Ali Akay-16/12/2012
Alanda içeriye girmek zordur, ama o ''her türlü hayatın içine girerek'' sosyoloji çalışan birisidir. Bunun için, cesaret ister; samimiyet ister; sadece yöntem değil; ve de cessurdur Pınar. Kuvvetlidir. Ama bu anlamda da, korunmasız kalır; çünkü bu tip temsili olmadan gerçek dolaysız bir sosyolojik araştırmayı yapmak kimsenin işine gelmemektedir, nedense ?
devamı...

Aycan Sarıoğlu-14/12/2012
Pınar hala -dile kolay 14 yıldır- yargının kurbanı.. Ama hala gülümseyen tavrıyla, ülkesine dönmek istediğini söylüyor. Ona bu haksızlığı yapan ülkesine..
devamı...

Nilüfer AKGÜN - 13/12/2012
Sevgili Pınar Bugün seni yargılıyorlar. İnternetten takip edebiliyorum. Deniz Türkali basın açıklamasını okuyor. Hala tanığız, elini bırakmayacağız diyor. Evet bizlerde tanığız ve elini bırakmayacağız. Senin ülkeni özlediğin gibi biz de seni özledik. Seninle bir defa karşılaşma imkanım oldu, bir toplantıda kısa süreliğine ama seni anlamak için çok uzun yıllar gerekmiyor. Senin gözlerindeki o insan sevgisini görmemek mümkün değil. Sen bu memleketin kadınlarına, sokak çocuklarına, seks işçilerine adadın kendini, onların umudu oldun. Umarım bugün adalet gerçek adalet olur, bu kabus biter. Ve sen çok özlediğin, ülkene özgür olarak dönersin.
devamı...

Semra Canbulat - 12/12/2012
Pınar'ın özgürlük arayışına, feminist, antimilitarist, şiddet karşıtı bir araştırmacı/yazar/sosyolog olarak ezilenlerin/yok sayılanların/ötekileştirilenlerin sözünü akademiden hayata,hayattan akademiye taşıyan sesine, barış ve adalet için verdiği mücadeleye tanık olduğum kadar; 14 yıldır süren ve 3 kez beraat kararı verilmesine rağmen halen devam eden bu davayla Pınar'a ve adalet isteyen hepimize yaşatılan bu kabusa da tanığım. Pınar Selek'in yanındayım ve adalet istiyorum.
devamı...

Yağmur Demir -12/12/2012
Pınar Selek'i ben sürüne sürüne erkek olmak'la tanıdım, aydınlanma yıllarıma denk düşmesi iyi oldu. Ortalamamı düze çıkaracak bir not alabilme umuduyla kaydolduğum bir derste tesadüfen öğrendiklerim ise yine o yıllara denk gelir. Hocamızın bilgi ve birikimlerinden yararlandığımız bu derste sık sık yaşanmış patlama olaylarının iç yüzünü de dinlerdik. Bunlardan biri şöyle ifade edildi: Mısır çarşısındaki patlamayı bilirsiniz küçük olsanız da o yıllarda, orada hava koşullarının ve içi gazla dolu sanayi tipi tüplerin bulunduğu ortam koşulları neticesinde bir patlama gerçekleşmişti. Biz bilirkişiler olarak bu yönde ifade etmiştik patlamanın nedenini. Fakat bu olayı genç bir kızcağızın üstüne yıktılar.
devamı...

Mahmut Bengi-02/12/2012
Geçtiğimiz yıl, bu davanın konu aldığı patlamadan sonra, patlamayla ilgili olay yeri incelemesi yapan ya da bilirkişilik yapan biriyle tanışmıştım. Kendisi, devletin bazen kendilerinden bazı bildiklerini dile getirmemelerini, bazı bildiklerini ise farklı yansıtmalarını istediğini anlattı.
devamı...

Ayşe Yıldıran - 02/12/2012
Pınar Selek'e tanıklık etmek için, Türkiye'de insan gibi yaşamak için debelenen/kendini bilen bir vatandaş olmak yeterlidir. Yargının, bir insanın yaşamasını engellemek için olmazı oldurmaya calışmasının bu ülkede tek bir anlamı olagelmiştir; erkin hoşuna gitmeyen/insandan, güzelden yana işler yapmaya adanmış bir insandır soze konu olan. Yargının adaletinden huylanan her Türk, basit bir internet aramasıyla en yalın gercege ulasabilir ve yasadığı ülkede iyiyi güzeli hala savunabilmekte olan insanina/degerine tanıklık etmek için bir an bile tereddüt etmez. Adalet hak edene verilene dek, dogrudan yana olmaya...
devamı...

Buket Türkmen - 02/12/2012
Bu kadar sene geçti, bu kadar dava, bu kadar beraat geçti, hala Pınar Selek bir katil olmakla suçlanıyor. Aslında neyle suçlandığını herkes unuttu, aslında bu Kafkaesk dava bu ülkenin utancı oldu. Pınar hala suçlanıyor. Bir daha yazıyorum: hala tanığım. Kendisini şahsen tanımadım. Ama kendisini kitaplarından, araştırmalarından, eleştirel bakışından bilirim, bunlardan ben ve öğrencilerim faydalandık.
devamı...

Mustafa EYRİBOYUN
Pınar SELEK'i tanımıyorum ama Türkiye'deki hukuk sistemini az biraz tanıyorum. Bu da Pınar SELEK'in yanında yeralmama yetiyor...
devamı...

Özger Ertem
Pınar Selek'i kişisel olarak tanımak gerekmez elinden tutmak için. Cesaretine, insan sevgisine ve bunlar sebebiyle uğradığı zulme tanığım. Artık insan sevgisine, barışa tahammülü olmayan bir ülke olduğumuza tanığım. Onun için mücadele eden insanların adalet makamları tarafından uğradığı adaletsizliğe, haksızlığın dik alasına tanığım. Bütün her şeye rağmen bu ülkeye, bu dünyaya umut olabilen Pınar Selek'in yanındayım.
devamı...

Tolga YARICI
Pınar SELEK davası,başladığı günden beri tüm insani kriterleri ve yaşamsal standarlarının tam olmasını isteyen herkesin desteklemesi gereken, o sanık sandalyesinde herkesin bir PINAR SELEK olarak durması gereken bir dava olmuştur.
devamı...

Türkan Kirlioglu Kentel - 19/04/2012
Bir insanin ömründen kanitsiz, taniksiz 14 yil almak, ya da daha dogru deyimiyle calmak ne demektir? Hayatta güzellikler yaratmaya calisan, insanlarin acilarini anlatan birini kanda bogmaya calismak ne demektir? Bu, agir bir suc demektir. Bu, elindeki gücü kötüye kullanmak demektir. Peki bu sucun cezasi nedir?
devamı...

Beyza Toktay
Pınar Selek bu ülkede dile gelmeyen, dile getirilemeyen birçok konuyu cömertçe ve inançla yazıya dökerek olan biteni ve de yapılması gerekenleri aktarmıştır bize. Dilinden, kaleminden akan salt kelime değil, ardında barındırdığı: özgürlük, kardeşlik nidalarıyla yapmıştır bunu. Bu denli dilimizin kelepçelenmeye çalışıldığı böylesine “ateş”li zamanlarda her zaman yanında saf tutmak, mücadelesinde yanında olmak isterim. Pınar Selek’e ben de tanığım.
devamı...

UĞUR ÇİVİROĞLU
Kendisini Hatay'da üniversite öğrencisiyken bir toplantı için Hatay'a geldiğinde tanıdığım Pınar Selek'in hem kişiliği hemde duruşuyla suçlu olmadığına inanıyorum. Pınar Selek olsa olsa bu ülkenin güler yüzü, bu ülkenin yüzakı ve bu ülkenin aydınlık geleceğidir. Kendisine sonsuz sevgilerimle
devamı...

Zeynep Pekin
Ben, barış ve adalet gibi kavramları sadece gelecek için değil günümüz için de diliyorum. Pınar Selek' e hakkı olan özgürlük geri verilsin istiyorum. Haksız yere tutuklu olduğu için, tüm olumsuzluklara rağmen ayakta dimdik durup bizleri de yıldırmadığı için ben şahsım adına kendisine tanığım.
devamı...

Ayşe Hür
Bunu bugüne dek kelimelere dökmediysem, Pınar için hissettiklerimi anlatamamaktan korktuğumdandır. Çünkü öyle bir çağda yaşıyoruz ki, gülün adını anmak bile gülü soldurabiliyor. Bu bir kaç satırın Pınar'ı bu ceberrut devletin sistematik kötücüllüğünden korumak için ördüğünüz erdemli duvarda, bir küçük çakıl taşı bile olmadığını biliyorum, ama şimdilik elimden sadece bu geliyor. Yürekten sevgilerimle Pınar'cığım...
devamı...

Gülay Kosova
Pınar için, adalet için, sevgi için, insanca yaşam için, çürümeye yüz tutmuş düzenin değişmesi ve adaletin yerini bulması için bende tanığım...Dualarım seninle Pınar
devamı...

Sebahat Tuncel
Pınar Selek’e yapılan bu saldırılar insan hakları ve adalete yönelik bir saldırı olduğu kadar kadın mücadelesine yönelik bir saldırı olarak görüyorum. Bu nedenle Pınar Selek’e tanık olduğumu belirtir, en başından gösterdiğimiz duyarlılıkla mücadelesinde yanında olduğumu söylemek isterim.
devamı...

Nermin Bezmen
Küçük adamların büyük gölgelerinin oluştuğu ülkemizde, Pınar Selek kardeşim, ışıklarımızdan biri. Aydınlıklarda kalmasını diliyorum.
devamı...

Hülya Gülbahar
Ülkedeki, faili belli (ama nedense hala “meçhul” bırakılan) tüm cinayetlere karşı duyarsız; ama barıştan, özgürlükten, eşitlikten yana olan herkesi, her fırsatta, en alçakça komplolarla yargılamaya pek meraklı tüm savcıları göreve çağırıyorum: Ülkede patlayan her “tüpte” Pınar’ı ve hatta Pınar’ın tüm tanıklarını yargılayın. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Nasıl olsa, tarih mahkemesinde asıl yargılanan sizler olacaksınız.
devamı...

Zeynep Uysal
Pinar Selek'i, içinde olmanın nasıl bir şey olduğunu tahayyül bile edemeyeceğimiz, böylesi bir cehenneme bile isteye mahkum eden yargı ve devlet mekanizmasının karşısında, Pınar Selek'in yanındayım, onu sonuna kadar destekliyorum.
devamı...

PEN Türkiye
Sevgili Üyemiz Pınar Selek, 9 Şubat günü Türkiye'nin bütün vicdanlı insanları yargılanıyor.
devamı...

Çağlar Keyder
Umarım bu hukuk skandalından sorumlu olanlar da utanırlar ve özlediğimiz adalet kurumlarına bir gün kavuşuruz. Pınar Selek için dayanışmaya ben de katılıyorum.
devamı...

Ayşe Eyüboğlu
Yüksek mahkemenin kararında niçin israr ettiğini anlamıyorum ve suçsuzluğunun mahkemece ilan edilmesini ve kendisinden adalet adına hemen özür dilenmesini istiyorum.
devamı...

Buket Yalçın
Tanığım... Yaşadığı bütün zorluklara karşı, yüzündeki gülümsemeye, gözlerindeki umuda... Bir yandan 'demokrasi', 'özgürlük' derken bir yandan da tertemiz bir insanın hayatının nasıl kirletilmeye çalışıldığına tanığım. İyi, temiz bir şey görmeye dayanamadıklarına hemen saldırıp, kirlettiklerine tanığım.
devamı...

Sarphan Uzunoğlu
İnsanlara olan inancımız devletin sözde adaletine baskın geldiği için, samimi bir gülümsemeyle yalan dolan arasındaki farkı bildiğim için, kadınların, insanların, sokaklarda yer bırakılmayanların haklarını savunan birinin bu dünyaya verecek daha çok güzel şeyi olduğunu bildiğim için, ben Pınar Selek'e tanığım. Devletle omuz omuza geçen yazarlardan değil de, insanlarıyla kol kola yürüyebilen bir fikir emekçisi olduğundan dolayı tanığım Selek'e.
devamı...

Saadet Göver, Sema Göksel, Hazal Yıldırım
Pınar Selek'e tanıklık ediyoruz. Daima yanındayız.
devamı...

Tülin Erarslan
Pınar'ın başından geçenleri, yaşadıklarını gelecek kuşakların anlayabilmeleri mümkün olacak mı acaba ? Sevgili Pınar, yıllardır yaşadıklarına tanığım ama kentinin, ülkenin havasını özgürce koklayabileceğin günlerin de tanığı olacağıma inanıyorum
devamı...

Molla Demirel
Pınar Selek gibi yazarları sevgiyle yüreğimizde ve toplumda yüceltmemiz ve ödüllendirmemiz gerekir. Ödüllenme yerine onu ortaçağ oyunlarıyla gerçeği olmayan suçlamalarla yargılamak sadece Pınar Selek'e zarar vermiyor. Özellikle Türkiye'ye zarar veriyor.
devamı...

Uğur Yücel
Pınar Selek’le tanışık değilim. Bir yakınlığım yok. Ama saçma -korkunç- trajik bir infaz planıyla karşı karşıya olan birisi o. Yıllardır bu büyük karabasan bulutunun altında kıvranarak duruyor. O yüzden kendimi onunla tanışık ve yakın hissediyorum. Onun bu kabustan uyanmasına yardımcı olmak istiyorum.
devamı...

Deniz Beydilli O insan güzeli, yüreği insan sevgisiyle dolu insana tanığım. Pınar insan hakları mücadelecisidir.
devamı...

Şükrü Erbaş
Plutarkos, "kelimelerden duvar yapılmaz" der. Kendisi baştan ayağa suç bir düzenin, bu onur kırıcı "ceza"sı için tanıklıktan ötesi gerekli. Bunun ne olduğunu hem biliyorum, hem bilmiyorum. İki perdelik bir oyun geliyor aklıma; birinci perdede, Pınar'a beraat kararı veren yargıçlar Pınar'ın yerinde, karşılarında ceza isteyen yargıçlar; ikinci perdede ise ceza isteyen yargıçlar sanık sandalyesinde, beraat kararı veren yargıçlar kürsüde... Nasıl bir seyirlik çıkardı kim bilir. Sevgili Pınar, kalbindeki, aklındaki her şeyin hem tanığıyım, hem sanığıyım. Sen bizim hem onurumuzsun, hem acımızsın...
devamı...

Halil Savda
Ben Pınar Selek’i görmeden sevdim. Pınar’ın hakikat arayışını sevdim… Kendisini çocuklara, kadınlara, sokak çocuklarına karşı sorumlu hissetmesini sevdim… Seks işçilerinin, travestilerin, sokak sanatçılarının yanında olan Pınar benim yanımda da oldu… Yazdıkları ile askeri cezaevinde voltalarıma arkadaşlık yaptı…
devamı...

Roda Uyanık
Pınar Selek'in masumiyetine inandığım kadar eğreti sistemin kıytırık bekçilerinin adaletsizliğine de bir o kadar inanıyorum. Bu inanç paradoksunda UMUT'a bir yer açılır mı bilinmez...Pınar Selek'i rahatlatmaz elbet tanıklığım ama bir kapıya işaret olacağından eminim.
devamı...

Nermin Gürbüz
Pınar Selek’in Feminist, Anti Militarist, Şiddet Karşıtı Bir Araştırmacı Olduğuna Tanığım. Yıllardır kendisine uygulanan insanlık dışı uygulamaları izliyorum, kınıyorum. Sevgili Pınar Selek'in çalışmalarının da takipçisiyim, onun insanlık için nasıl bir zenginlik olduğunun da farkındayım, destekçisiyim.
devamı...

Serhad Kara
Kafka’nın ‘Dava’sı gibi… Kızarıyor yüzüm öfkeden ve utançtan… Ben de tanığım! 9 Şubatta görüşmek üzere… Sevgiler…
devamı...

Zerrin Oguz
herşeyin yolunda gideceğine , peşini bırakmayan bu kabustan kurtulacağına ve nihayet yüreklerimizin iç mahkemesindeki masumiyetininin yanında olacağım davada da kesinleşeceğine inanıyorum, tanıklık edeceğim ..
devamı...

Türker Ertuncay
Kendi kişisel "mahkeme geçmişimle",12 Eylül sürecinde "yargılanmış" binlerce kişiyle beraber bu ülkede "siyasal yargı"nın ne demek olduğunu bilen hafızamla birlikte Pınar Selek'i anlıyorum ve O'na tanıklık ediyorum.
devamı...

Sedef Ecer
Pinar Selek'in hakliligina, masumiyetine, yasadigi surrealist kabusa taniklik ediyor ve Turk yargisinin, Hrant Dink davasindan bu yana iyice zedelenen onurunu artik geri almasi gerektigine inaniyorum.
devamı...

Nazlı Deniz Kuruoğlu
İnsanlık Katledilmesin! Pınar Selek'i sonuna kadar destekliyorum.
devamı...

Yüksel Işık
12 yıldır adalet arayan Pınar Selek, kendisine musallat edilen bu adaletsiz sürece ilişkin 9 Şubat’ta yeniden yargılanacak. İnsanlığımızı hatırlatan vicdanımız yargılanıyor; 9 Şubat günü tanıklık yaparak diyelim ki, Pınar Selek suçsuzdur.
devamı...

Gülseren Yoleri
Pınar hakkında açılan dava, tutukluluğu ve bu güne kadar ki süreci takip ettim. Siyasi nedenli yargılamaların pek çoğunda karşılaştığımız ve öyle görünüyor ki karşılaşacağımız çok sayıda hukuka aykırılıklar bu davada da baştan beri söz konusu.Pınar bu güne kadar ki çabaları, sağlam duruşu, üretkenliği ile dayanışmayı ve saygıyı fazlası ile hak ediyor.
devamı...

Genç Kadınlar İnisiyatifi
Kadın olmanın, ‘akrobatik feminist’ olmanın, özgürlüğü aramanın Türkiye devletinde yarattığı travmayı ve ‘kaybetme’ korkusuyla ona nasıl saldırıldığını görüyoruz ve buna hiç şaşırmıyoruz. Ancak bu, Pınar’a yapılanları kabul edeceğimizi düşündürmesin sakın, böyle hayaller kurdurmasın. Biz sadece utancımızı tarif edecek sözü bulamıyoruz, o müthiş kadına yapılanlardan biz, çok ama çok utanç duyuyoruz.
devamı...

Güldal Kızıldemir
Pınar’ın Mısır Çarşısı’nı patlattığına inanan tek bir kişi var mı, merak ediyorum. Mümkün mü böyle bir şey? Pınar’ı bir kez gördüm hayatımda; bir zaman önce, Burgazada’da bir akşam yemeğinde... Uzun bir geceydi. Serince bir akşam, açık havada, beş kişiydik; keyifli, huzurlu bir gece. Pınar “Mahur Beste”yi söylüyordu...
devamı...

Kemal Şahin
Sistematik yargısal bir işkenceye dönüşen bu sürece bir yurttaş, bir insan, özellikle de bir yargıç olarak tanıklık etmenin derin ıstırabı ve utancı içerisindeyim. İnsanlığımı, ruhumu kirleten bu sürece artık tanıklık etmek istemiyorum, ki sizlerin de istemediğine inancım tamdır.
devamı...
Alper Taş Bu dava ezilenlerin davasıdır.Bu davanın ve Pınar Selek'in tanığıyız , takipçisiyiz . devamı...

belit sag
O'ndan bir mit ya da kahraman yaratmak icin degil, onun insanlara olan inancina inandigim icin. Henuz tanismadigim arkadasimi artik rahat birakin!
devamı...

Fatoş Çırnaz
Ben de hukukun, hakkın herşeye karşın var olduğuna inanmak istediğim için, daha güzel bir ülke umudunu hala koruyabildiğim için Pınar Selek'e tanığım.
devamı...

Aslı Kırbaş
Seninle hiç çay içmedik taşralı bir kahvehanede, ama seni tanıyorum. Seninle hiç Kuledibi’nde sokakları arşınlamadık, ama seni tanıyorum. Seninle çilingir sofrasını paylaşmadık hiç, ama seni tanıyorum.
devamı...

Gözde Şahin
Elimi vidanıma koyar, tanıklık ederim ki; Pınar Selek suçlu olsaydı, biz nasıl şu an birilerini yargılayamıyorsak onu da aynen öyle yargılayamazdık. Pınar Selek'in suçunun kadın olmak, entelektüel olmak ve gerçekleri söylemek olduğunu açıkça görebiliyorum.
devamı...

Serdar M. Değirmencioğlu
Milliyetçiliğin, dinciliğin, militarizmin, ataerkilliğin üzerine gidenlerin karşısına engizisyon mahkemeleri çıkmasına şaşmıyorum. Engizisyon için dogma hep doğrudur. Gerekirse işkenceyle dogmaya uygun itiraflar alır ve bu itiraflardan cadılar yaratır. Bu olanlar da bir cadı avı. Engizisyonun cadı avları ne kadar korkunçsa, o kadar korkunç.
devamı...

İnci Aral
Hukuksuzluğun sözde hukuka, adaletsizliğin sözde adalete dönüştüğü , yalancı tanıklar ve belgelerle herkes için istenilen suçun yaratılabildiği bu ülkede barış ve demokrasiden yana olan herkes tehdit altındadır. Pınar Selek ise bu işleyişin kurbanı, mağdurudur. Masumiyetinin tanığı ve kefiliyim. Bu hukuk cinayetinden dönülmesini ve iki kez aklanmış Pınarı'n itibar ve özgürlüğünün iade edilmesini diliyor ve talep ediyorum.
devamı...

Neslihan Akbulut Arikan
Tüm hayatını çevresindeki mazlumlarla ve o mazlumlardan edindiği dostlarla doyasıya yaşamak arzusuyla dolu Pınar asla bir bombalama eylemi içinde yer alamaz, bunu biliyorum. Ancak onu linç etmeye çalışan düzenin aktörlerinin ve bu bitmek bilmeyen yargılanma sürecinin karşısında Pınar’ın yüzlerce tanığından biri olarak o düzeni kuranlara karşı yer almak, tanıklığımı bir defa da onlara karşı yazıya dökmek istedim. Pınar Selek ona atfedilen çirkin işlerden arınmış ve masumdur, tanığıyım!
devamı...

Genco Erkal
Bugüne dek vicdan sahibi hiç kimseyi inandıramadılar Pınar Selek'in suçlu olduğuna. Bu bir düzmece senaryo ve kabul edilemez bir hukuk skandalıdır. En kısa zamanda düzeltileceğine inanmak istiyorum.
devamı...

Burak Cop
Pınar Selek davası özelinde, Türk hukuk sisteminin yeri geldi mi masumiyet karinesini göğsünde yumuşatıp uzun uzun dizinde sektirdiğinin tanığıyım. O lanet patlamanın bombadan kaynaklı olmadığına işaret eden onca mahkeme kararı ve bilirkişi raporuna rağmen, elinde devlet kudreti bulunan birilerinin Pınar'ı adeta fil kiniyle gözlerine kestirdiklerinin tanığıyım. Kemal Türkler'in, Doğan Öz'ün katillerinin, Bahçelievler Katliamı hükümlüsünün, duyarlı kamuoyuyla alay edilircesine hak ettikleri cezadan "yırtmalarının" sağlandığının tanığıyım.
devamı...

Şahika İzmen
Şiddete ve hertürlü ayrımcılığa,hesapsız, sakınmasız,hiç duraksamadan karşı duran, bunca rezil senaryolara karşı dimdik direnen ve ayakta duran bu güçlü kadına yapılan hukuksuzluğun TANIĞIYIM.
devamı...

Eva Aksoy
Onyargilarla hukum verilmemesi gerektigini dusunuyor, Pinar Selek'in hicbir yikici, yok edici siddet eyleminde bulunmadigina , bulunamayacagina taniklik ediyorum.
devamı...

Tiyatro BeReZe
Pınar Selek’i araştırmaları, yazıları ve değdiği insanların hayatına bıraktığı güzelliklerle tanıyoruz. Selek’in bizzat yaşam öyküsü ve temsil ettiği değerler, adaletin onun karşısında değil yanında durması için delildir. Onu suçlu, haksız ve güçsüz kılmaya çalışan bu davaya karşı Pınar Selek’in şiddete – savaşa- haksızlığa karşı yürüttüğü mücadelesine, vicdanına ve duyarlılığına tanığız !
devamı...

Fatih Aksop
Pekii Pınar Selek ne yapsın ? Bu yüzünü bile sadece gazate ve televizyon kanallarından gördüğüm kadın ne yapsın. Muhtemelen işkencenin, o ilk akla gelenlerinin bir kısmını da gördü ama hangi işkencecisine kızsın, öfkelensin. Hücrede yapılan işkence "mahremdir"göremezsin. Ama Alenen yapılan işkencenin tanığıyım.
devamı...

Esra Öner
Barışı, bilimi ve insanca yaşamayı savunan Pınar Selek'in ve tüm dünya topraklarında, insanca ve kardeşce yaşamaktan başka isteği ve umudu olmayan bizlerin güvende olmadığının tanığıyım...
devamı...

Günsu Teker
Faili malum cinayetler, meçhul kisvesi altında hukukun karanlık koridorlarında hasıraltı edilirken, Pınar Selek'in ezilenlerin, çemberin dışına atılanların, haksızlığa uğrayanların yanında olma mücadelesinin, barışa ve umuda olan yenilmez inancının, nasıl cezalandırılmaya çalışıldığına tanığım.
devamı...

Işık Yenersu
Pinar bu ulkeyı "yasanilir kilan,guzellestiren,icimizi umutla isitan bir "sevgi Pinar'i" aydinlik gunlere inancimizin caglayinidir.. Bunun tanigiyim.
devamı...

Hülya Çabuk
Pınar Selek üzerinde oynanan oyuna tanığım. Şiddet mekanizmalarının her türlüsüyle, durmaksızın çalışmasına tanığım. Vicdan ve adaletin yokluğunu da tanığım. Tek dileğim özgürlüğün umuduna tanıklık etmek, Pınar Selek'in yüreğimize ve özgürlüğümüze seslenişine tekrar ve tekrar tanıklık edebilmek...
devamı...

Havva Yılmaz
Birçok 'tanık'ın belirttiği gibi, tanık olmak için Pınar’ı tanımak gerekmiyor. Onu anlamsız bir hukuk girdabında boğmaya çalışanları biraz olsun tanımak, Pınar’a tanık olmak için yeterli. Biliyorum ki; bu ülkede hukuk denince akla adalet değil, zulüm gelir.
devamı...

Yasemin Göksu
Haddim değil "Pınar suçsuzdur, tanığım" demek. Ama onların vicdansızlıklarına tanığım. Bütün "iyi ve güzel şeylerin" yanında ne kadar küçücük kaldıklarına ve ne kadar korktuklarına ve daha ne kadar küçülebildiklerine öyle çok tanık oldum ki! Ama yine de bu şahadet umudumu yitirmeme yetmedi. Ben hâlâ adalete, eşitliğe, hak ve hukuka inanıyorum. Kardeşliğe, vicdana, iyiliğe bir de... Bir de Pınar'a elbette... Pınar'lara...
devamı...

Hakan Sürmen
Tüm ezilenlerin derdiyle hemhal olduğu için ve bu uğurda binbir çeşit zulümle yüzyüze geldiği için Pınar Selek'e de teşekkür borcumuz var; bu sefer daha iyi bir dayanışmayı örgütleyip hiç olmazsa Pınar'ı yem etmemeye çalışan insanlara da teşekkür borcumuz var.
devamı...

İsmail Onur Coşkun
Bizim adımıza, demokrasi adına kendini ateşe atmış bir kadın Pınar... Onu tanımam ama çok iyi biliyorum ki aramızda güçlü bir bağ var. Ona yapılanlar karşısında büyük bir utanç duyuyorum. Adalet duygumuzun sürekli olarak incitilmesinin bir alışkanlığa dönüşüyor olması beni korkutuyor.
devamı...

Hülya Tarman
Çok uzun yollar gittin… Bir seferinde Silopi de ‘savaşa hayır’ yolculuğunda kesişmişti yollarımız. İçinde neler yaşadın sen bilirsin en iyi. Ben seziyorum, hem de çok derin seziyorum… Bilinmezin içine atılıp, yol almak nasıldır… Kendimden biliyorum! Köşeye çekilip soluklanma şansı bile yoktur bazı insanların… Soluk soluğa bu mücadele… Adalet istemek, adalet’i talep etmek en az barış istemek kadar elzem ve sürekli…
devamı...

K.Tümay İmre
Pınar'ın yargıçlar karşısında ki onurlu duruşunu ve yargıçları görmek isterdim. Binlercesine olduğu gibi, yazık ki bu toplum Pınar'a da yeterince sahip çıkamadı. Yıllardır süren bu acıyı dindiremedi. Umuyorum ve diliyorum ki, Pınar'ın kurtuluşu toplumunda kurtuluşunun başlangıcı olur. Tabii ki ben de tanığım..........
devamı...

Gülsün Karamustafa
Pınar’ı şahsen tanımıyorum ama ona bu kadar zamandır çektiren sistemi çok iyi tanıyorum. Pınar’a yıllardır uygulanan sistemli baskı ve şiddete, adalet adına yapılan adaletsizliğe tanığım. Daha önceleri de gördüğümüz filmlerin tekrarı gibi bir şey bu. Pınar bu filmin en acımasız bölümlerini oynamak zorunda bırakıldı. Pınar’ın tanığıyım ve maruz kaldığı adaletsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını talep ediyorum.
devamı...

Nayat Karaköse
Pınar Selek’i ilk kez Amargi’de, Sevgi Soysal için düzenlenen bir söyleşide gördüm. O sıralar “özgürlüğe süreli de olsa kavuşmuştu”, özlemini çektiği, hayalini kurduğu.. O gün, yaşadığı onca şeye rağmen gözlerinin içinin hala gülebildiğini fark ettim ; mutlu oldum… O güne kadar bir sosyoloji öğrencisi olarak Pınar Selek’in başına gelen tüm fecaatlerin tanığıydım, her daim “bu kadarı da olmaz “ diyordum. O söyleşinin ardından gidip kendimi tanıtmak, o mücadelede yanında olduğumu, yaşadığı her şey için ne kadar üzgün olduğumu belirtmek ve değerli çalışmalarını bir sosyoloji öğrencisi olarak gıpta ile takip ettiğimi söylemek istedim ama dile gelemedim.
devamı...

Ferda Ülker
Pınar feminist ve antimilitaristtir. Barışın diliyle konuşur, dünyaya bu pencereden bakar. On küsur yıldır ona yapılanlar büyük bir haksızlıktır. Aslı yoktur iddiaların. Bunu ben değil bilim insanlarının kaleme aldığı raporlar söylüyor. Pınar yüzünü, görmek istemediklerimize “ötekiler”e çevirmiştir. Canınızı sıkan bu mu?
devamı...

Handan İpekçi
Tanığım... Yıllardır tanığım... Resmi söylemin dışına çıkan aydınlarına karşı devletimin yaptıklarına... Yıllardır tanığım... Artık tanık olmak istemiyorum... Pınar Selek'in ışığını söndürmeye yönelik adaletsizliğe daha fazla tanıklık etmek istemiyorum... Herşeye rağmen bu ülkede yargı sisteminin adaletli yürüdüğüne tanıklık etmek istiyorum... Bekliyorum...
devamı...

Barış Pirhasan
Heyecan verici, enerji dolu, acıları çaresiz kılan bir karakter yaratmaya kalkışsam Pınar'ın hayatına bakardım herhalde. Devlet ona öfkeyle değil kıskançlıkla bakacak gözlere sahip değil. Hukuk, sağduyu ne varsa çiğneyip onu tutsak edebilseler, yıllar sonra başbakanın biri çıkıp, nemli gözlerle "bu değerli evladımıza yanlış yaptık" diyecek hiç utanmadan. Tabii ki tanığım. Ya da bu zorbalığı geriletecek ne olunabilirse oyum.
devamı...

Fatma Bostan Ünsal
Mısır çarşısı patlaması ile ilişkili olarak 12 yıldır yargılanan Pınar Selek’in, iki kez beraat ettiği halde üst mahkemenin keyfi şekilde bilirkişi raporlarını göz ardı ederek ve yok hükmünde sayılması gereken baskı ve işkence ile alınmış ifadeleri yargılamaya esas teşkil edecek şekilde kullanarak insanların en temel haklarından biri olan adil ve tarafsız mahkemelerde yargılanma hakkından mahrum edilmesine itiraz ediyorum. Bu davanın Pınar Selek’in güler yüzünün bize ilham ettiği iyimserlikle Türkiye’deki hukuk sefaletini deşifre edip en kısa zamanda adil, tarafsız ve bağımsız bir hukuki yapının tesisine vesile olacağına inanıyorum.
devamı...

Nesrin Avşar
Dünyamızın güçlüleri diyorlar ki: Bize karşı güçsüzleri savunmaya kalkarsanız, Pınar Selek'inki gibi yaşamınızı cehenneme çeviririz. Oysa biraz dikkatle baksalar Pınar'ın yüzüne, cehennem korkusundan bir kırıntı bile bulamayacaklar. Ben dikkatle baktım, yıllardır da bakıyorum, izliyorum. Yüzünde, kaleminde güçsüze, ezilene, dışlanana duyulan sevgiyi, kollama kaygısını görüyorum, kötülük adına hiçbir ize rastlamadım. Kişisel tanışıklığım yok ama kızım gibi, kardeşim gibi, arkadaşım gibi yakınımda hissediyorum ve masumiyetine tanığım diyorum.
devamı...

Semih Kaplanoğlu
Yillardir sana çektirilen zulme taniğiz. Vicdanlar sustuğu ve adil yargi her defasinda tökezlediği için zulüm devam ediyor. Umarim senin dimdik ve narince sürdürdüğün bu mücadele bu ülkede zulme ve adeletsizliğe mahkum edilmiş, susturulmuş, haksizliğa uğratilmiş, kaybedilmiş ve katledilmiş bütün mazlum Türkiyeliler için ayrimsiz bir adeletin yolunu açar...
devamı...

Gülsüm Ekinci
Tanığım, bu ülkede adaletsizliğin sürdüğüne, Pınar Selek üzerinden şiddetini artırdığına, Pınar'a ihtiyacı olanları pınarsız bıraktığına tanığım. Pınar Selek'in haksız yere suçlandığına, işkence gördüğüne, adaletsiz, merhametsiz bir sistem tarafından sürekli kovalandığına tanığım. Pınar Selek'in gözlerindeki ışığa, barışa, iyiliğe, merhamete ve adalete tanığım. Bu memleketin Pınar Selek'e ihtiyacı olduğuna tanığım.
devamı...

Pelin Esmer
Tanığım...Pınar'ın bu memlekette pek çoğumuzdan daha çok hayata ve insana uzaktan değil, dokunarak yaşadığına, onlara pek çoğumuzun yapamadığı iyiliği yaptığına tanığım. Lafla değil, yaptıklarıyla, ürettikleriyle var olan bir insan olduğuna tanığım. Hayata ve insana inancına tanığım. Pınar'ın yıllarca başkaları için uğruna savaş verdiği özgürlüğü şimdi de yargının ona geri vermesine tanık olmak istiyorum. Ona yıllardır yapılan bu işkenceye daha fazla tanık olmak istemiyorum.
devamı...

Semanur SÖNMEZ YAMAN
Parmaklarım klavyede geziniyor, bir yandan göz ucumla ilk adımlarını atan bebeğimi kontrol ediyorum. Kafam karma karışık… Yetiştirmem gereken yazılar, asılmayı bekleyen çamaşırlar vs. Bu sırada haberlerde adım geçiyor… “Semanur SÖNMEZ YAMAN’ın bombacı olduğu…!” Yukarıdaki olay gerçek değil, sadece empati kurmaya çalışıyorum… “Mısır Çarşısı Bombacısı!” olmakla suçlanan ya ben olsaydım.
devamı...

Sema Kaygusuz
Ben Pınar’ın adanmışlığını gördüm. Sevdiği herkese dokunduğunu, hakiki bir duygudaşlıkla dokunduğu herkese ruhuyla katıldığını gördüm. Yaşadığı haksızlıkları, dünyanın başka uçlarında yaşanan haksızlıklarla denkleştirdiğini gördüm. Kendi dertlerini bir keder gibi sırtlanmaktansa, bu davayı bir adalet meselesi olarak omuzlarında nasıl da vakarla taşıdığını gördüm. Pınar Selek davasının bir sembole dönüştünü her söyleyişinde, kendi şahsiyetini merkeze taşımaktansa, bütün varlığını bu adalet mücadelesinin küçük bir parçası haline getirdiğini de. Uğradığı onca fiziksel ve ruhsal acıya rağmen, sevgiliyi ve dostu ve arkadaşlığı ve eşitliği ve özgürlüğü hakketme çabasını gördüm.
devamı...

Sungur Savran
Pınar Selek, bu topraklarda, ezilenlerin yanında olduğu için ezenlerin, hakim güçlerin, iktidar sahiplerinin eziyet ettiği, baskı altına aldığı, yok etmeye uğraştığı yürekli insanlardan oluşan uzun bir zincirin son dönemdeki halkalarından biridir. Yargıtay denen kurumu Mafya babalarının cezalarını silmek için seferber olacak kadar aşağılaştırmış olan kadrolar, ezilenlerin sesi olmaya çalışan bir insan söz konusu olduğunda elbette celallenecektir.
devamı...

Ali Rıza Üleç
Eğer vereceğiniz karar vicdanlarımızı kanatmaya devam edecekse sizler kararınızla hukukun sefaletini meşrulaştıracaksınız. İnsanlığın gürül gürül akan sevgi Pınar; larına hep ihtiyacı olmuştur olacaktır. Çektiği bütün acılara rağmen yüreğinden akan sevgi ile Pınar Selek susuzluğumuzu gideren en önemli kaynaklarımızdan biri olmuştur.
devamı...

Hakan Öztürk
Pınar Selek arkadaşımızı en son karardan sonra yapılan röportajda gördüm. Onu korkutmaya çalışan merkezi otorite tam bir yenilgiye uğramıştı. Hayat doluydu. Yüzündeki tebessüm eksilmemişti. Onu bıktırmaya çalışanlara karşı cesur ve ironikti. Gadre uğradığı halde, gadre uğramış gibi davranmaya tenezzül etmiyordu. İnsan dediğimiz türün, çok ümit aşılayan bir yorumudur O.
devamı...

Mevlüt ÜLGEN
Pınar Selek 'in şiddete, savaşa , ayrımcılığa ve haksızlığa karşı olduğunu, , onun ezilenlerin, dışlananların, şiddet mağdurlarının yanında olduğunu biliyorum. Pınar vicdandır, barış çığlığıdır. Pınar 'ın yargılanma süreci tüm barış aktivistlerine, şiddet karşıtlarına, ezilenlerden ve dışlananlardan yana olanlara göz dağı vermektir.
devamı...

Alper Tuzcu
Pinar Selek'i yalnizlastirmak isteyenleri, hedef haline getirenleri taniyoruz. Oysa o Turkiye demokrasi tarihine onurlu direnisiyle coktan gecti. Ben Pinar Selek'i tanimiyorum ama onun vicdanina ve samimiyetine inaniyorum. Cunku bizim ne gidecek baska bir yerimiz, ne de vicdanimiz ve samimiyetimizden baska bir gucumuz var.
devamı...

Fadime Özkan
Bu ülkede mahkemeler somut bir suçun, sanık sandalyesine oturtulan kişi tarafından yapılıp yapılmadığına mı karar veriyor yoksa hakkında bir şekilde bir kanaat geliştirilen kişinin suçsuz olma ihtimaline bile dayanamayıp ne yapıp edip ille de cezalandırmak mı istiyor? Yoksa hüküm, yargılamadan önce mi veriliyor? Yargılamaya rağmen mi hatta?
devamı...

Mine Söğüt
Yaşadığım ülke, hukukuna güvenilemeyen bir yer haline geldi. Bundan dolayı utanç duyuyorum. Pınar’ın suçsuzluğuna tanığım… Tekinsiz bir iradenin hukuk suiistimalleriyle nasıl ilerlediğine de tanığım…
devamı...

Ümit İzmen
Eğer "hukuk devleti" dedikleri, "adaletin üstünlüğü" dedikleri buysa, kalsın ben almıyım. Gözümüze baka baka, hukuk diye, diye yalan söylemesinler. Çünkü artık kimseyi kandıramıyorlar. Şimdiye kadar söylenmiş bunca yalandan sonra Pınar Selek için ileri sürülen suçlamaların da yalan olduğuna tanıklık ediyorum.
devamı...

Koray Dogan Urbarlı
Bir hayatın ipotek altına alınmasıdır, Pınar Selek’e yapılanlar. Öyle bir hayat ki, hep itilmişlerin yanında geçmiş gücü yettiğince. Bu ipotek de itilenler, ezilenler, hor görülenler, Pınar Selek’siz kalsın diye uygulanıyor. Ülker Sokaklar çoğalsın kimse ses çıkaramasın; Kadın cinayetleri çoğalsın ses daha az çıksın; Barış isteyenler seslerini daha az çıkarsın diyedir. Şiddete karşı sesini en yüksek çıkaranlardan biri Pınar Selek.
devamı...

Esra Mungan
Sadece davaların akışını izlediğinde bile insan ortada çok karanlık bir “yargı” sürecinin işlediğini görebiliyor; defalarca farklı farklı bilirkişilerin bomba değil gaz patlaması yönünde rapor vermesine rağmen ısrarla “bomba” olduğuna hükmedilmesi en basitinden çok ürkütücü… Yargının bu kafkaesk hukuk sürecine hak ettiği noktayı koymasını umuyorum sonuna kadar zedelenmiş, örselenmiş adalet duygumun tekrar inşa olabilmesi için…
devamı...

Hasibe Eren
Tanığım... Tanımasam da yıllardır tanığım... Her seferinde suçsuzluğu ispatlansa da üzerinden döndürülmeye çalışılan oyunlara tanıklık ediyorum...Araştıran, sorgulayan, yazan, umudunu yitirmeyen, içinden taşan sevgiyi masallara döken bu kadının haksızlığa uğrayışına tanıklık ediyorum... “Üzerimden sembolik bir savaş yürütüyorlar” diyor Pınar... Savaşın bittiğine tanıklık etmek istiyorum... Adaletin yerini bulduğuna tanıklık etmek istiyorum...
devamı...

Pelin Batu
Güzide ülkemizin güzide hukuk sisteminin içindeki çürükler ve çarpıklıklar, aslında hepimize karşı işlenen bir suçtur. Dürüstleri gayrı ciddi olgulara dayanarak bitmek bilmeyen kafakaesk bir sürecinin içinde boğmak; sistemin en iyi yaptığı şeylerden biri bu.
devamı...

Can Şafak
İnsan tanımadığı bir başka insana kefil olabilir mi? O insan çocuklara sevgiyi öğreten masallar yazmışsa, barış, dostluk doluysa kitapları, savaşa, teröre karşı çıkmışsa ikircimsiz... Elinden geldiğince, gücü yettiğince iyiyi, doğruyu sunmaya çalışmışsa yaşadığı topluma... Bütün bunlar apaçık ortadaysa. Yaşadığı bunca acıya, bunca haksızlığa rağmen hala sevgi doluysa bakışları... Evet! Ben Pınar Selek'e kefilim. Hiç tereddüt etmeden.
devamı...

Gulcan Tezcan
Vicdanlı ve iyi bir insan olduğuna tanığım. Adalet mekanizmasını elinde bulunduranların da eninde sonunda bunu göreceğine inanıyorum.
devamı...

Üner Eyüboğlu
Pınar Selek’in Feminist, Anti Militarist, Şiddet Karşıtı Bir Araştırmacı Olduğuna Tanığım. Yıllardır Maruz Bırakıldığı Suçlamalarla, Hiçbir İlgisinin Olmadığına İnanıyor, Araştırma Ve Çalışmalarının Düşünce Özgürlüğü Kapsamında Değerlendirilmesini Talep Ediyorum.
devamı...

Zeynep Erdim
Pınar Selek'e tanık olmazsam aniden birşeylerden dolayı sanık olabilirim. Birşeylerin sanığı olup işkence görüp, hapis yatıp bu diyarları terketmek zorunda kalabilirim. Pınar Selek'ten esirgenen adalet hepimize verilen bir gözdağı, bir tehdit, bir şantaj. Devlet öldürmediğini de süründürüyor. Tehdit ve şantaj altında korkarak yaşamayı gururuma yediremediğim için, sürünmek yerine ayağa kalkıp yürümeyi tercih ettiğim için Pınar Selek'e tanığım.
devamı...

Melih Pekdemir
Pınar Selek şu memlekette olup bitenlere mazlumun lehine tanıklık ettiği için sanık edildi... Şimdi mahkum edilmek isteniyorsa, itirazım var, ben de yazdığım kitaptan dolayı PKK propagandası yapmaktan sanık kılınmış ve tıpkı onun gibi Almanya'da sürgünde kalmış bir yazar olarak, elbette mazlumlara tanıklık eden Pınar Selek lehine tanıklık ediyorum. Çünkü memleket davasını, ezilenlerin davasını kazanmamız için Pınar Selek'in tanıklığına ihtiyacımız var.
devamı...

Esen Arslandoğan
Sözün bittiği yer burası olsa gerek ama sözün bittiği yer aynı zamanda hukukunda bittiği yer. Sürekli birbiriyle çelişen raporlar, farkı yargı kararları sürüp gitmekte. Ne olup bittiğini anlamlandırmak artık pek mümkün değil. Ortada bomba yok ama bombacı var.... insanca yaşama dair, demokrasiye dair, sevgiye dair sözü olanlar Pınar’ın arkasında durması sadece Pınar için değil herkes için gerekli.
devamı...

Erdal Karayazgan
Pınar için adalet istiyoruz.. Ne "az"ı ne "fazla"sı. Sadece adalet, o kadar. Adalet Pınar'ı aramıza getirecek, Pınar'la birlikte adalet mücadelemiz sürecek.
devamı...

Mehmet Tursun
Ülkenin hoyrat ve taraflı yargısı evrensel hukuktan uzak, adaletten uzak kararlar vermeye devam ediyor. Pınar Selek davasında bunu ibretle görüyoruz. Anayasayı “kendi kira sözleşmesi” gibi algılayan yargıçlar, laik olmadıkları o kutsal makamda kaldıkları sürece bu neviden hukuk cinayetleri son bulmayacak. Türkiye'de yargı tuhaflıkları, yargının içine düştüğü çelişkileri sıralarsak ülke hukukunun düştüğü durumun hukuk açısından utanç verdiğini bilmeyenimiz var mı?
devamı...

Mustafa Elveren
Pınar Selek Türkiye'nin ender ak yüzlerindendir. Sevgili Selek' araştırmalarıyla ülkemize en büyük katkıları sunmuştur. Pınar Selek Türkiye demektir. Türkiye'yi kurtuluşu biraz da Pınar'ın kurtuluşu demektir. Pınarımız çağıl çağıl aksın istiyoruz. Bu duygular sadece yazı le kalmamalıdır.
devamı...

Özlem Yağız
Suçun varlığının meçhul olduğu dahası defalarca bilirkişi raporlarıyla ortalıkta böyle bir suçun olmadığnın sabitlendiği bir ülkede bir "suçlunun" bulunup kellesinin istenmesi tam da bu ülkenin 100 yıllık şanlı zulüm tarihine yakışacak acımasızlıkta, saçmalıkta ve alçaklıkta bir olay. Pınar Selek'in masumiyetine şahitlik edebilmem için Pınar Selek'i tanımam gerekmiyor. Bu ülkenin yargı mekanizmasından, insan olana ve insanlık değerlerine savaş açan İttihatçı bir zihniyetin varlığından bile haberdar olmam gerekmez.
devamı...

Yıldız Ramazanoğlu
Pınar'ı yüzyıllardır tanıyorum sanki. İnsan olmanın yoluna çıkan nadide kişilerin sancılı ama bir o kadar da onur verici zincirine eklenmiş durumda. Dünyanın kadim mücadelesinde hak ve adaletin yanında durmakta inat edip bedel ödeyenlerin safında. Bu komplolara dayanmamın sırrı sevgi, başta ailem diyorsun. Senin çok geniş bir ailen var Pınar. Değil mi ki sen yüce Allah'ın özenle yarattığı ama gafiller tarafından aşağılanan itilen çöp sayılan kullarına elini uzattın, bu asla karşılıksız kalmaz.
devamı...

Tülin Danış
Pınar Selek’i şahsen tanımıyorum ama bazısını öldürerek, bazısını sürerek bütün vicdanlı vatandaşlarından kurtulmaya çalışan devleti(mi) tanıyorum. Ben Pınar Selek’in yanındayım, Pınar Selek’e kefilim.
devamı...

Servisîmin Cömert Birced
Pınar Selek’in yaşadıklarının sadece bir bölümünü basından takip edebiliyoruz. Bu kısıtlı bilgilerle bile açıkça görülebilen birçok lehte tanık ve bulguya rağmen Pınar’ın hala suçlu muamelesi görmesi, davasının uzun süredir görülememesi ülkemizin bir ayıbıdır.
devamı...

Nesrin Semiz
Tanımadan tanıklık ediyorum; ismini medyadan öğrenip kendisine tanıklık edenlerden dinlediğim kadarıyla tanımlık ediyorum. Kimsenin kimseye güvenmediği günümüzde ve sadece "ölülerin sırma saçlı ve badem gözlü olduğu" bir ülkede henüz hayattayken "arkasından bu kadar iyi çok iyi bilirdik" denen birisi olduğu için tanıklık ediyorum, bir de tabii yüksek mahkemelerimizin ne derece fecaat kararlar verdiğine tanıklık ettiğimiz için Pınar Selek'in suçlu olmadığına tanıklık ediyorum.
devamı...

Hüseyin ÇAKIR
Hukuk ideolojik, hukuçular resmi ideolojinin ajanı olarak çalıştıklarında, kanıta gerek duyulmuyor, Pınar'ın hükmünü dava başlamadan zaten vermişler. Ergenekon davası sürecinde ortaya çıkanlardan da görüldüğü gibi, ortamı germek, korku yarakmak için ordu, polis, yargı bürokrasi, siyaset, basın... içindeki derinler dehşet verici palanlar yapmışlar. Mısır çarşısında tüp patmasaydı Pınar, Kadıköy vapurundan inip yürürken yanından geçen arabanın tekerleği patlasaydı böylesi "ucube" dava ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdı.
devamı...

Faruk Eroğlu
pınar selek'in bırakın ceza almasını yargılanmasını dahi utanç olarak görüyorum.
devamı...

Zelal Ekinci
Hukuksuzluğun başını alıp gittiği bu ülkede yaşamak canımızı çok acıtıyor. Pınar'a yapılanları izlemek, bunu çocuklarımıza anlatabilmek, akılla, mantıkla bağdaştırabilmek olası değil. Olanların tanığıyız. Pınar'ın kefiliyiz.
devamı...

Erol Köroğlu
Pınar Selek'le şahsen hiç tanışmadım. Ama yaşça akranım, meslekçe yakınım olan bu kadının yaşadıklarını gazetelerden, televizyonlardan izleye izleye onu tanıdım ve onun yaşadıklarını izlemekten yorgun düştüm. Onun ve ailesinin hangi cehennemlerin içinden geçtiğini, geçirildiğini tahmin ediyorum ama bildiğimi söyleyemem. Bunu ancak yaşayan bilir!
devamı...

Ayşegül Devecioğlu
Devletin ve egemenlerin kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, kimsenin zulüm görmediği demokratik bir yaşam, bütün canlılar için yaşanabilir bir dünya hedefiyle yola çıkan herkese verdikleri çok açık, şiddet dolu bir yanıt Pınar Selek davası. Adaletsizliğin, hukuk dışı uygulamaların ve zulmün çok açık bir simgesi… Pınar’a ve bu ülkede özgürlük, barış ve demokrasi için mücadele eden binlerce kadın ve erkeğe yapılan baskı ve adaletsizliklerin tanığı ve takipçisiyim.
devamı...

Levent Arslan
Anlaşılan ninem, ayı başımıza düşürecek olanların onu kurcalayabilecek olanlardan çıkabileceğini ifade etmişti. Ay başımıza henüz düşmedi. Sanıyorum bunun nedeni, Pınar'ın davasına bakan sistemin, ayı kurcalama işinde henüz kullanılmaması. Bu sistem Pınar'ın suçlu olduğuna karar verebilir çünkü, mühür onda. Fakat bizi buna inandırmak istiyorsa önce kendi suçsuzluğunu ispat etmek zorunda.
devamı...

Ayşe Günaysu
Kabına sığımaz, yerinde duramaz bir kıpır kıpırlığı vardı. Onu sonraları da hep böyle gördüm. Şimdi de uzaklarda öyle olduğundan eminim. O hep kuşlar kadar özgür olsun, ilk gördüğüm günki gibi kabına sığamasın, yerinde duramasın, bizim için, hepimiz için güzel şeyler yapmaya devam etsin. Ona kimse dokunamasın.
devamı...

Cemile Bayraktar
Sevgili Pınar, Hiç duymadığın bir ses, hiç görmediğin bir yüzüm. Sevgili Pınar, Hep yanında, hep bildiğin, bir tanığınım aynı zamanda... Sevgili Pınar, Biliyor musun, zulüm bir şeyi ait olmadığı bir yere koymaktır. Zulmün altında ve ait olmadığın bir yerde olduğunu biliyorum. Sevgili Pınar,
devamı...

Cengiz Aktar
Sevgi Pınarına çektirilen çile her birimize verilen gözdağı. Elinizi kaptırmaya görün… Aziz Nesin hikâyeleri hikâye değiller. Daha birkaç gün önce Doğan Akhanlı hikâyenin hikâye olmadığını rahmetli babasını son bir defa dahi göremeyerek idrak etti. Dünyada en çok hukukçunun olduğu Türkiye, hukuksuzluğun siyasî tacizle harmanlandığı şizofreninin doruklarında gidip geliyor. Tek sığınak vicdan.
devamı...

Feyza Hepçilingirler
Pınar Selek ile ona yöneltilen suçlamaları birlikte düşünmeye kalkmak, insanları bildikleri tüm değer yargılarının doğruluğundan şüpheye düşürür. Suçlamalar ve bu yüz… Barış için verilen onca uğraş ve bomba… Yok, bu kadarı, insanın şaşırma yeteneklerini köreltir. Vicdan denen, insanın özündeki o en değerli cevheri, onarılmayacak kadar yaralar. Kimsenin Pınar Selek’e, yaşadıklarını yaşatmaya hakkı olmadığı gibi, kimsenin bu ülkede adaleti bu kadar yerlerde süründürmeye; insanların adalete duymaları gereken güveni yok etmeye de hakkı olmamalı.
devamı...

A.Hicri İzgören
Tanığım…Gürül gürül akan bir Pınar… Şiddete ve savaşa karşı. İnsani olana dair bir ses. barışa adanmış bir yürek. Tanığım. Şablon kıran,ezber bozan, muhalif. Başkasında kendisi, kendisinde başkası... çok kimlikli... Sosyolog, barış aktivisti, feminist, yazar. Tanığım. Yalnız ama kalabalık uzak ama, mahalleli Renk içinde renk, her rengin başka rengi. Mazlumdan haktan yana bir duruş. Tanığım. Acısı yıldırmadı onu, bırakmadı kendini. Güçlü,dirençli ve umutlu..
devamı...

Ali Nesin
Pınar Selek'e zulmeden alçaklar; umarım çocuklarınız Pınar'ın bir kitabını okurlar, bir dersini alırlar, bir konferansını dinlerler de güzelliğini, dürüstlüğünü, iyiliğini görüp ona hayran kalırlar. Sizin için daha büyük bir ceza düşünemiyorum!
devamı...

Filiz Ali
Pınar Selek'i tanımıyorum ama ona yapılan, hayatını bir korku filmine çeviren büyük hukuki haksızlığın tanığıyım. Pınar Selek'in bu dehşet verici davası Türkiye'nin iki yüzlü adalet uygulamalarının yüz kızartıcı bir örneğidir. Azılı katillerin ve onları azmettirenlerin adaletin elinden kolayca sıyrılıp kaçtığı ülkemizde Pınar Selek gibi bir güzel insanın hayatının karartılmasına sessiz kalmamak görevimizdir.
devamı...

Dersu Erol Uyar
Tanıklığım Pınar Selek’in ispatlanması bile gerekmeyen masumluğuna değil adaletsizliğe, hukuksuzluğadır. Tanıklığım her fırsatta hukuktan bahseden bu ülkedeki en yüksek hukuk makamlarının devletin bekaası söz konusu olduğunda nasıl hukuku katledebildiklerinedir. Tanıklığım tüm bilirkişi raporlarına karşın kafkavari bir çabayla varolmayan bir bomba yaratan ve bunu inanılmaz bir iftira ile Pınar Selek’in eline veren hakimlerin adaletsizliğinedir. Tanıklığım ülkemde adaletin yeniden yeşerme ümidinin yokoluşunadır. Tanıklığım resmi ve sivil katiller ellerini kollarını sallayarak ortalıkta dolaşırken hakimlerin ve savcıların masumların üzerine çullanabilme cüretine ve pervasızlığınadır.
devamı...

Mehmet Teoman
Pınar Selek davasında Pınar Selek’e tanıklık etmenin yüreği, soluğu, sesi, çığlığı olmak bir haysiyet, bir duruş, bir var oluş davası diye düşünüyorum. Pınar Selek birçoğumuzun yapamadıklarını, söyleyemediklerini, eyleme dökemediklerini hayata geçirdi; bu coğrafyada insanca özgür yaşamak isteyen herkes adına hayata geçirdi… Devletin resmi ideolojisine, adaletsizliğe, kimliksizliğe, omurgasızlığa karşı çıktığı için o güzelim sesi susturmak isteyen her kademeye, her güce karşı Pınar Selek safında tanıklık etmek bir onur meselesidir benim için.
devamı...

Adil Harmancı
Benim sitemim, Türkiye’deki gülünç ‘adalet’ çarkından ziyade, dünyadaki insan hakları örgütlerine ve kendine hümanist yakıştırması yapan güçleredir. O örgütler ve güçler ki, Pınar Selek’i çözemeyecek ve ona destek çıkamayacak kadar acizler. O örgütler ve güçler ki, zamanında buradaki dağlarda çobanların ‘terörist’ diye öldürüldüklerini çoktan unutmuşlar. Yurttaşını ‘malum gazeteci’, ‘malum sendikacı’, ‘malum parti’ diye ayıran bir ülkenin Pınar Selek’i de ‘malum bombacı’ diye ilan edeceklerini tahmin edemiyorlar mı acaba?
devamı...

Duygu Güner
Ben bu ülkede nice yürekli insanın hayatları ile oynandığını gördükçe büyüdüm. Dirensem de olmadı, ağır geldi ve geliyor, hala büyümek istemeyişim ondan… Ama ruhumu hafifleten yürekli insanların varlığı. Yüreğin, ruhun ve aklın ile yaşama cesaret verdiğin için teşekkür ederim. Duruşma günü daha büyümek istemiyorum. O gün ve hep Pınar Selek, sana tanığım! İyi ki varsın.
devamı...

Verda İrtiş
Düşündükleri, yazdıkları, yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları; varlığını nereden-nerelerden geçirmeye gayret ettiği; yıllardır süren bir mücadeleyi hangi şartlarda, ne tip araçlarla ve nasıl bir ruh haliyle göğüslediği; bu süreç içinde anne ve babasının, kardeşinin, dostlarının, arkadaşlarının, meslektaşlarının, yurttaşlarının, kısacası onu tanımış olanların ve onu hiç tanımamış olanların Pınar Selek ile nasıl ele ele verdikleri mahkeme sürecinin özellikleri ile yeniden düşünülürse onun ve onun gibilerin daha fazla hasara uğramaması için destek vermemek mümkün olabilir mi? Adil bir dünyada, insanca-özgürce ve birlikte nefes alabilmek umuduyla...
devamı...

İrfan Sarı
Demokrasiyi, sevgiyi, doğruyu yazanların düşünenlerin yargılanıyor olması İNCİTİCİ. sevginin hakim kılınması için ülkenin en sınır ucundan en insan sesimle tanığım diyorum bu Pınar durudur.
devamı...

Ayça Şen
İçimizdeki büyük gediklere kendimizce cevaplar ararken Pınar Selek’in uğradığı iftira ve gördüğü şiddet, bütün hezeyanlarımızı, sorularımızı, cevaplarımızı lüks düşkünlüğü gibi şımarıkça ve korkunç bir şekilde anlamsız kılıyor. Öyleyse hepimiz bireyselliğimizin dışına biraz olsun çıkıp da birilerini düşündüğümüz anda, ki kendini gerçekleştirmenin ilk kuralıdır bu; çok tehlikeli durumdayız.
devamı...

Dikmen Gürün
Pınar Selek'le tanışma şansım olmadı ama, onu çok iyi tanıyorum. Yüzleşmek zorunda bırakıldığı onca haksızlığa rağmen pırıltısı kaybolmayan sevgi dolu gözleri ona olan hayranlığımı daha da arttırıyor... Ona yapılanlar; böylesine aydınlık, böylesine yapıcı bir insana uygulanan şiddet (evet, bu bir şiddettir) öfkeyle dolduruyor içimi. Bir hukuk skandalı olarak değerlendiriyorum bu davayı. Ama, yine de adalete güvenmek istiyorum. Bu haksızlığın bir an önce noktalanmasını diliyorum.
devamı...

Handan Öztürk
Pınar Selek'e ve ona uygulanan adaletsizliğe tanığım. Adatletsizliğin bu yaygın ve derin hali Pınar'ı da makinesinde öğütme pervasızlığını gösterebiliyorsa dikkat... Sirenin üst gamındayız.
devamı...

Çağatay Anadol
Ben bilimsel olmayan kendi gözlemlerime dayanarak adli mekanizmada alt basmaklardan üst basamaklara çıkıldıkça bu ibretlik “algı ve zihniyet kalıbının” daha da pekiştiği kanısındayım. Pınar’ın, daha önceki binlerce vakada olduğu gibi, bu mekanizmanın kurbanı olduğunu düşünüyorum. Her darbede selama durmayı alışkanlık haline getiren “şanlı adliyemizin” daha önce yaptıkları bundan sonra yapacaklarının “teminatı” olduğundan sonuçtan da ümitli değilim. Umarım yanılırım!
devamı...

Özgür Açılım Platformu
Bize gösterilen yerden, gösterildiği şekilde bakmaktan öteye geçtiğimizde esaretin kontrolünden çıkıyoruz. Pınar Selek’i olmayan delillerle ve zorla ‘bombacı’ yapmak isteyen zulmü hemencecik tanıyoruz. Ne var ki tarihe bakmanın tek başına yeterli olmadığına, tarihe hakla, adaletle katkı yapmanın gerekli olduğuna inanıyoruz. Özgür Açılım olarak Pınar Selek için adil tanıklığımızı yerine getirmekten gurur duyuyoruz.
devamı...

İsmail Kaygusuz
Adil yargıdan nasiplenmemiş, siyasallaşmış bir yargı kurumuna dönüşmüş Yargıtay, hakkında terör suçlusu bombacı ve gizli örgüt üyesi kararı veriyor. Bu nasıl bombacı terörist ki, kendini sokak çocuklarının, tinercilerin, zulüm gören ve aşağılanan insanların sorunlarına adamış; araştırmalar yapıyor, makaleler, kitaplar yazıyor? Bu büyük mücadelesinde Pınar Selek'e tanıklık etmek benim için onurdur ve bana insan olduğumu anımsatıyor.
devamı...

Arif Ali Cangı
Pınar Selek’in başına gelenler, var olan hukuksuzluğu, adaletsizliği ve vicdansızlığı bir kez daha gözümüze soktu. Dört yıl önce Hrant Dink’i öldüren gerçek katillerin halen ortada olmaması, tetikçilerin yargılanması ile oyalanıyoruz olmamız gibi. Uğur Kaymaz’ı yaşı kadar sayıda kurşunla öldürenlerin cezasız kalması gibi. Daha binlerce haksızlık gibi. Bu kötü düzenin suç ortağı olmamak için tanıklık etmek, dayanışmak ve katılmak gerek. Pınar Selek’e dayanışma duygularımı iletiyorum.
devamı...

Meral Dervişoğlu
Hangi görüş ve camiadan olursa olsun, hak ve hukuktan yana duruş sergilemek, “kral çıplak” demek bir erdemdir. Kokuşmuş toplumlardaki cılız bir sesle başlayan zulme karşı dik duruş, kulakları sağır edecek bir özgürlük seline dönüşme potansiyeline sahiptir. Tarih bunun örnekleriyle doludur.
devamı...

Uğur Biryol
Pınar Selek'i hayatım boyunca hiç görmedim ama insan hiç görmediği sadece kamuoyundaki haberlerinden ve yazılarından bildiği bir insan için tanıklık eder mi? Eğer Pınar Selek'se edebilir. Pınar Selek için hala böylesi bir durumun varlığı utanç verici. Ona böyle yaşamayı reva görenlerin olmayan vicdanlarına seslenmek nafile ama lütfen kararlarını tekrar gözden geçirsinler. Bir insanın hayatını karartmak en büyük cinayettir. Tüm kalbimle bu kabustan uyanmayı diliyorum. Yolun açık olsun Pınar...
devamı...

Metin Solmaz
Pervasızlıkta sınır tanımamak, ne yazık ki bu devlete mahkum edildiğimiz şu adaletsiz topraklarda çok yaygın. Pınar Selek'i suçlarken, yalan söylerken yaratıcı olmayı bile denemediler. Bu ülkede işler artık eskisi gibi yürümüyor. Pınar Selek göründüğünden çok kalabalıktır. Hepimiz tanığız.
devamı...

Şehrazat Mercan
Bırakın Pınar Selek'in suçluluğunu suçsuzluğunu, yargılamasının halen sonuçlanmamış olması ona yapılmış büyük haksızlıktır. Bu haksızlık topluma da gözdağı olarak yansımaktadır. Adalet dediğimiz gözü bağlı kadının kolu kanadı kırıktır, kırık... Biz hukukçuların daha fazla...
devamı...

Yusuf Tanrıverdi
HEEEEYYYY! YARGIÇLAR! DÜŞÜNCEYE PRANGA VURABİLİR MİSİNİZ? Hiç sanmıyorum. Yapamazsınız. Sanır mısınız ki insanları tıktığınız hücrelerle bunu başarabilirsiniz. Hücreleriniz düşünceye pranga olabilir mi? Susar mı düşünceler hücrede! Hiç sanmıyorum.
devamı...

Fusun Celiker
Pinar Selek'in kurban secildigine ve isledigi iddia edilen sucla hic bir ilgisinin olamayacagina ilk gun de taniktim bu gun de tanigim. Butun kurumlari ile kocaman bir devlet carkina karsi verdigi bu amansiz mucadelede ne yazik ki elimden tanik olmak disinda hic bir sey gelmiyor.
devamı...

Adile YADIRGI
Biz 12 yaşında vurulurken yanıbaşımızda bize masal yazan, okuyan kahramanlarımızdandır Pınar Selek. Annelerimiz cezaevi kapılarında “bilinmeyen” bir dilden ağlarken de ordaydı, direniş çadırımızda üşürken de. Kızkardeşimiz oldu bütün kadınlık hallerimizde. İnsan olduğumuza utandığımızda da... O bütün bunlara tanıklık etti, yazdı söyledi. Ezilenlerin daha iyi bir dünya kurması için çabalarını biliyor tanıklık ediyoruz. Tekrar beraber yürümek için bir an önce özgür olmasını bekliyoruz.
devamı...

Üstün BOL
Her daim kolkola görmeye alıştığımız, bürokratik gazeteci ekibi de üzerlerini düşeni eksiksiz yerine getirdiler, şahidiz! Ancak şahit olduğumuz başka birşey daha var ki, Pınar Selek birilerine kurban edilmek isteniyor. Bütün bunlar gözlerimize bakılarak yapılıyor üstelik. Şüphesiz iman etmemiz gereken yüce mahkeme inanmazlığımızı küfür olarak kabul ediyor ve az kaldı yakında hepimizi tekfir edecek. Kimimize dinsiz diyecek kutsal makam, kimimize vatan haini... Dinime tard eden bari müselman olsa!
devamı...

Meryem Karagöz
Hayat "siyasetten","partilerden" ,"bilmem ne borsasından" canlı yayınlar yapmaktan çok farklı ,çok daha "değerli" kavramları barından bir durum.Var bir "hayat" ama adına "güncellik"( yahut adına ne derseniz deyin) sis'i örtüyor ,işin garibi bu sis'e herkes alışıyor..Alışamayansa "marjinal" "suçlu" bırakılıyor..
devamı...

Elif Ergezen
Bu ülkede pek çok nefret ve kibir gördük, görüyoruz. Pınar Selek’e yapılan işkencenin ve adaletsizliğin tanığıyım. Onun eşit ve özgür bir dünya için yaptığı bütün çabaların, ortaya koyduğu eserlerin şahidiyim. Ve ben, bu hukuksuz ama siyasî davada tarafım! Bu ülkenin Pınar Selek gibi bedeller ödeyen bütün güzel insanlarından güç ve ilham alıyorum, umuttan ve sevgiden...
devamı...

Ayşe Büşra Ergeç
Pınar Selek önce kadınlara sonrada insanlara tek başına öncülük eden ve ardından koca bir orduyla takip edilen, direnç örneği olan cesur bir insandır. Kolay değildir insan olmak, hele de kadın olmak. Erkil bir dünyada güce karşı çıkarak varoluş sebebinin kadınlar olduğunu haykırmayı seçen Pınar Selek bütün direnişçi ve mücadeleci kadınlar gibi şimdi onurunun karşılığını alamıyor.
devamı...

Derya Kılıçalp
Dağcılara hayranım bi, doğanın yüceliği karşısında gösterdikleri direnç içimde hırstan bağımsız hep elimle, tırnağımla hayata tırmanma hissiyatı yaratıyor bana, Pınar Selek ise adaletin ataleti için yapılan tüm bilinçli ve organize duyarsızlığın, usulsüzlüğün karşında gösterdiği dirençle, güçle, inançla, tüm imkansızlıklara rağmen insanca yaşayabilme gücümü ve umudumu arttırıyor.
devamı...

Umur COŞKUN
Bizim Pınar'ı tanıyıp tanımamızın, onun hakkındaki duygularımızın hiç önemi yok, çünkü burada dünya çapında bir hukuk skandalıdır karşı karşıya bulunduğumuz. Hani, "Türkiye'de yargı iflas etti, ediyor" falan diye konuşanlar var ya, içimden bir ses isyan ediyor: "Yok ya, şimdi mi fark ettiniz? Hadi 12 Mart, 12 Eylül hukuklarından, her şeyden vazgeçtik, on üç senedir sürmekte olan Pınar Selek davasını da duymadınız mı?" diye... Çünkü bu skandal tek başına Türkiye'de yargının nasıl iflas ettiğini tüm yönleriyle gösteriyor.
devamı...

Ahmet Şükrü Kılıç
Pınar Selek’in masumiyetine Allah’a inandığım kadar, kavi bir imanla inanıyorum. İdeolojik düşüncesi ne kadar farklı olursa olsun, kendimden emin olduğumdan daha çok Pınar’ın her düşünceye, her vakıaya, her insana saf bir yürekle baktığına tanığım. İnsana dair ne varsa, her yerde endişesini hissettiren, her büyütülmesi gereken hakikate şefkatle dokunan Pınar Selek’i tanıyor olmaktan dolayı da onur duyuyorum. Bir insanın yaşatmak istediklerine karşın, yaşattıklarını katleden bir iftiraya kurban edilmesi kadar, vicdanı yaralayan başka bir şey olamaz.
devamı...

Orhan Miroğlu
Bu ülkede ezilenlerin, hakları da varlıkları da yok sayılanların, ötekileştirilenlerin, mağdurların ve yoksulların dostu olmak, onların mutluluğu ve geleceği için bir şeyler yapmak, kolay iş değil. Bedelini ödetirler.. Pınar bu bedeli ödemeye her zaman hazır bir insan olarak yaşadı. Pınar’ın bu insanlığına tanığım. Pınar’ın yazılarını, kitaplarını okudum, konuşmalarını dinledim, zaman zaman karşılıklı sohbetlerimiz oldu. Pınar’ın daha güzel ve onurlu bir mücadele için gösterdiği sabra ve direnme gücüne tanığım.
devamı...

Hatice Telci
Pınarın tanıklarından biriyim bende. Hayatı, varolus macerasını, güzel, mutlulukla, sevgiyle yasamak icin verdigi mücadeleye tanıgım. Bu mücadeleyi verirken sectigi yola tanıgım. Özgürlüğe giden patikaları, yolları sevgiyle, emekle, üreterek, öfke biriktirmeden, şiddetsizce, adaletle yürür, örer Pınar. Bu yollarda buluştuğu insanlarla yoldaşlık kurar, birlikte yürümeye, örmeye devam ederiz.
devamı...

Murat Uyurkulak
Bu dünyada zalimler oldukça onlara direnenler de olacaktır. Savaşlarda, soykırımlarda, tehcirlerde, mezalimlerde manzara aynıdır hep: Bir yanda yağmalayanlar, parçalayanlar, öldürenler, tecavüz edenler, diğer yanda mani olmaya, karşı koymaya, korumaya çalışanlar. Melez alanlar da vardır elbet: Vicdanını kan revanın ortasında korkup çamura düşürenler olduğu gibi, zulmün bir noktasında kendini toparlayıp tekrar insanlığa iltica edenler de olur. Zulmetmek hep kolaydır, ona kapılanlar her daim çok; zulme direnmek ise zordur, onu tercih edenler az. İşte Pınar Selek o azın üyesi, zorun peşinde.
devamı...

Koray Çalışkan
Pınar Selek'i cezalandırmak için açılan ve 1998'ten beri kapanmayan bu dava bir yara. Bizi, hepimizi stigmatize eden bir karabasan. Üstümüzde bir kara leke. Pınar Selek suçsuz, ben tanığım. Entelektüellerin yakasındaki devletin parmak izini temizlemek için dayanışmalıyız. Pınar için. Adalet için.
devamı...

Fethiye Çetin
Bilindiği gibi, AİHM, 14.09.2010 tarihli Dink kararıyla, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin dört kez ihlal edildiği sonucuna vararak Türkiye’yi oy birliği ile mahkum etti. Hrant Dink’in ifade özgürlüğünün ihlali konusunda Türk yargısına hakim olan görüşü değerlendiren bölümü, kararın en önemli ve çarpıcı yanlarından birini oluşturuyor.
devamı...

Erendiz Atasü
Pınar Selek'in bilirkişi raporuna rağmen mahkum edilmesini esefle ve öfkeyle karşılıyor, Türkiye'de günümüzde vuku bulan vicdan yaralayıcı tüm adaletsizliklerle birlikte Pınar'ın uğradığı haksızlığın da bir an önce düzeltilmesini yürekten diliyorum.
devamı...

Serpil Odabaşı
Bu ulke insanlari bu tur komplo ve iftira repliklerini ezberledi, Pinar Selek'e tanigim ve adaletin hepimizin acil ihtiyaci oldugunu dusunuyorum, Pinar Selek icin adalet, hepimize adalet!
devamı...

Alper Görmüş
Pınar Selek davasında nihai karar mahkûmiyet yönünde çıkarsa, hiç kuşkum yok, bazı yargıçların içi yine “paramparça” olacak. Yargıçların kendilerine bu kötülüğü yapmamalarını diliyorum.
devamı...

Ayşe Kilimci
'Ben bir hikayeci, sosyal bilimci, anne ve vatandaş olarak, Pınar Selek'in suçsuzluğuna inanıyorum. Onun aklının, kalbinin, aydınlık düşüncesinin kefiliyim. Yaptıkları ve düşündükleriyle yapacaklarının altına imzamı gönül rahatlığıyla atarım. Çünkü çocuklardan, sağduyudan, aydınlık ve özgür bir yarından yana taraf olduğunu bilirim. Pınar'ın başına getirilmek istenenin 'kötü hikaye' olduğunu anlamalıyız.
devamı...

Perwin Yetiz
Sosyal bilimler, özellikle de Sosyoloji devletin her zaman sakıncalı olarak gördüğü alanlardan olmuştur. Kürt sorunu, Madde kullananan, sokakta çalışan/yaşayan çocuklar, suça bulaşmış çocuklarla her zaman ilgilenen ve bu sorunları birbirinden bağımsız olarak görmeyen bir sosyolog olan Pınar Selek; Behice Boran, İsmail Beşikçi hoca gibi sistem için her zaman bir tehlike olmuştur.
devamı...

Nilgün Toker
yine imkansızı mümkün kılacakmış gibi hissediyoruz ve bu aslında Pınar'ın iradesi. Pınar'ın yapabilirlik inancının ve yapma iradesinin bu topraklardan sürgün edilmemesi, ona yapılan zulmün son bulması, sadece adaletin gerçekleşmesine bağlı. Bir kez daha hayal ve imkansızlık geriliminde, hayallerimizi gerçekleştirmek için birlikte eylemede birarada olabilmek için hayalin gerçekleşmesini istiyorum ve Pınar'ın aramıza dönmesini.
devamı...

Selami İnce
Pınar Selek davası Türkiye’nin “Dreyfus davaları”ndan biridir. Türkiye’deki siyasal yargı maalesef hala 1894 Fransız yargısının bazı konulardaki önyargıları kadar önyargılı ve siyasidir. Pınar Selek’in bu davadan ceza alması hukuk adına utanç verici bir şey. Pınar Selek’i ve hukuku savunmaya devam etmeliyiz.
devamı...

Melih Altınok
Mısır Çarşısındaki patlamaya bir bombanın neden olduğu, olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala “netleştirilememişken”, darbe rejiminin ideolojik aygıtı yargının Pınar hakkındaki “önyargısı” bir terördür! Bilirkişi raporlarına rağmen Hrant’ı, Hayat Dönüş Katliamlarında da “yakılanları” mahkum eden majestelerinin yargıçları, şimdi de kum havuzunun dışına çıkan Pınar Selek’in hayatı karartmaya çalışıyorlar. Pınar sunduğumuz desteği, Türkiye halkının evrensel normlara uygun gerçek bir yargıya sahip olması mücadelesinden de esirgememeliyiz.
devamı...

Pertev Aksakal
Pınar Selek davası hukuk tarihimizin en skandal davalarından biridir. Başından beri bu davayı yakından takip ettik ediyoruz. Yargıtayın pek çok davada politik davrandığı bilinir. Bu davadada aynı tutumu sergilemesi insanlığın adalet vicdanında kabul edilemez bir durumdur. Adalet kurumlarının hukuk dışı mesnetsiz kararları olağanüstü dönemlerde, darbe dönemlerinde verdiği bilinmektedir
devamı...

Hilal Esmer
Pınara; şiddet karşıtı kişiliğine ve politik duruşuna tanığım. Bunların yanısıra, yıllardır yaşadığı haksızlığın özelde hayatını nasıl baskıladığına, Medyada onu hedef gösteren haberlere, yıllardır tehdit altında yaşamasına, tüm bunlar olurken sevecenliğini ve pozitif bakışını koruyabilmesine, bunun için harcadığı çabaya, üretmekten çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmemesine, ona yaşatılan terörün hayatını ele geçirmesine izin vermemesine, korkup sinmemesine, yazdığı kitapların 10 katı kadar masalı çevresindeki insanlara anlatmasına:), yaşadığı olumsuz veya olumlu birçok şeyi sindirip sorgulayarak kendinin ve çevresindekilerin hayatını daha anlamlı kılmasına; bir de insanlara sık sık sarılmasına tanığım. yani bildiğiniz anlamda sarılmak ... kucaklamak yani...
devamı...

Nihal Bengisu Karaca
Pınar Selek'le bir yakınlığım yok, ama tanışıyoruz, tanıyorum kendisini. Ayrıca onu tanımamamak mümkün değil artık. Kürt meselesi ile ilgili görüşleri, feminizm, kadın ve aile hakkındaki görüşlerini biliyorum. Sistemli iftira mekanizmasının bir kurbanı olduğunu, ama yakasına yapışan bu illetin altında ezilmediğini onurunu ve dik duruşunu hiç yitirmediğini düşünüyorum.
devamı...

Füsun Çiçekoğlu
Pınar Selek’in tanığıyım, kefiliyim. Bu ülkede güzel şeylerin olabileceğine hâlâ inandığım için kefilim Pınar Selek’e. “Biz, gerçekten masallara inanan çocuklardık. Çünkü güzel şeylerin olabileceğine inanan bir ortamda yetiştik. Bugün beni hâlâ ayakta tutan o zamanki ruh halim...” dediğine tanığım Pınar Selek’in. Aklımın karamsarlığı, irademin iyimserliğiyle tanığı ve kefiliyim Pınar Selek’in. Türkiye'deki iyimser iradenin hiç yok olmadığını düşündüğü için, bu düşüncesinde haklı çıkması gerektiğine inandığım için kefilim Pınar Selek’e.
devamı...

Erdoğan Aydın
Bilirkişi raporuna karşın Pınar’ın cezalandırılması konusunda yinelenen kararlar, rejimin muhaliflerini teslim alma refleksinin bir yansıması. Buna karşılık Pınar’ın hayat karşısında tuttuğu aydınlık yeri terk etmeme inadı, yarından yana umutlu olmak için büyük bir güven kaynağı. Bu durumda Onun yanında olmak, gerçek bir demokrasi ve gerçek bir hukuk isteyenlerin boyun borcu.
devamı...

Ayda Aksel
İnandığı değerler için inandığı herşeyin tersiyle suçlanan her insan gibi, hukuk adaletle örtüşünceye kadar Pınar Selek'e tanıklık ediyorum.
devamı...

Fatma Benli
Yargılamada tanıkları, tarafları dinleyen, söylediklerinin doğru mu yalan mı olduğunu en iyi kendisi anlayabilecek olan ilk derece mahkemesi hakimleri “suç oluşmamıştır” derken, Yargıtay’ın sadece dava dosyasının içindeki kağıtlara bakıp aksi yönde karar vermesi, üstelik “mevcut bir bomba olmadığını” ortaya koyan bilirkişi kararını hiçe sayması, hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Dileriz Ağır Ceza Mahkemesi, milyonlarca dosya arasında boğulurken sağlıklı bir değerlendirme yapma kabiliyeti zarar gören Yargıtay’ın fahiş hukuk hatasını görür ve gözlerine bakıp suçsuz olduğuna karar verdiğini Pınar’ın beraatine ilişkin kararında ısrar eder. Bu kabus da burada biter.
devamı...

Yağmur Karan
Pınar'ın farklılıklarımızla barış içinde birlikte yaşamayı imkanlı hale getiren ve yaşamı şiddetsiz yöntemlerle dönüştüren çabasına ve varoluşuyla, eylemleriyle tüm bunların mümkünlülüğünü göstermesine tanığım. Seçeneklerin çokluğunu gösteren, özgürlükten yana olan ve umudunun tükenmediğini söyleyen sesinin hiç susmamasını dilerim.
devamı...

Ozdemir Nutku
Pınar Selek’i şahsen tanımıyorum, ama onun bu işi yapacak bir kişi olduğuna inanmadığım gibi, onun adaletten, hukuktan yana temiz bir insan olduğuna inanıyorum. Suçsuz insanları cezalandırmak ancak faşizmin bir eylemidir. Pınar Selek beraat etmiştir ve bu karar doğrudur.
devamı...

Halil Toros
Bu ülkede bir gün adaletin yerine geleceği, masum ve en kıymetli aydınlarımızın devletin resmi ideolojisine karşı düştüğü için artık yargılanmayacağı özgür günlerin umuduyla tanığız. Bu ülkenin daha güzel günler görmesi umuduyla kefiliz hepimiz Pınar için.
devamı...

Sezai Temelli
Adaletsizlik ülkesinin adalet göstereni çınarlar vardır. Ben senin çınarlaşmanı izliyorum. Tanığım, ama utanmıyorum dersem yalan olur. Utanmam, baltayı vuranların elini tutamadığımdandır…
devamı...

Rüya Elçi
Bu ülke değişiyor, ben de bu değişime inanmak istiyorum. Bir masumu cezaevine gönderecek bir devlette yaşamak istemiyorum. Pınar’ın bunu hak etmediğine, masum olduğuna (dosya kapsamı da bunu söylüyor) tanıklık ediyor ve bu ülkenin polis devleti değil, hukuk devleti olduğuna, Yerel Mahkemenin de buna uygun karar vererek önceki kararında direneceğine inanıyorum.
devamı...

Mercan Erzincan
Umarım bunca insanın güç birliği ona destek olur. Umudunu hiç kaybetmemesini ve onu seven insanların tıpkı onun yaptığı gibi doğrunun yanında olacaklarını bilmesini isterim.
devamı...

Zeynel Koç
Pınara tanık olmak hayata, umuda,eşitliğe, özgürlüğe tanık olmaktır. Muhalif ve farklı olmanın bedelini ödetmek istiyorlar. O tüm ezilenlerin, horlananların ve ötekileştirilenlerin yüreği olduğu için sesi kısılmak isteniyor. İntikamcı ve inkarcı devlet zihniyetiyle hesaplaştığı, kadının, barışın temsilcisi olduğu için hedef alınıyor.
devamı...

Fatma Çoban
Ortaçağ karanlığında sergilenen bu anlayışa artık karşı koymanın insan sevgisi ile yoğrulmuş yürekler taşıyan güzelim insanlara bedel ödetilmesine engel olmanın bir yolu olmalı...Tek suçu insan olmak ve insanı sevmek olan Pınar Selek'in berat ettiği bir davadan tekrar yargılanması istemi Türkiye tarihine işlenecek bir insanlık suçudur...
devamı...

Faiz Cebiroğlu
”Türkiye’de, silahlar sussun!” diyen Pınar Selek’i, düzmece kurgularla, yargılamak ya da yargılamaya çalışmak yaşadığımız bu çağ adına utanç vericidir! Yapılacak mahkemesinde Pınar Selek’ten özür dilenmeli ve acilen aklanmalıdır!
devamı...

Kadriye Ceylan
Pınar Selek'in yanında olmak için illada O'nunla tanışmak gerekmiyor diye düşünüyorum. Yaşamış olduğu haksızlıkları basından izliyorum. Çarpık hukuk sistemine bir kurban daha vermeyelim diye bir insan olarak O'nun yanında durmam gerekiyor. Masumiyetine inanıyor ve tanıklık ediyorum.
devamı...

Münip ERMİŞ
Devletin ve siyasal sistemin bizzat kendisi söz konusu olduğunda, hukuk ve adalet birbirlerine olan tüm selamını keser ve hepten tanımaz hale gelirler. Politik muhalefete karşı bu bir savaş halini işaret eder.
devamı...

Tacim ÇİÇEK
Çabası, yaşamı güzelleştirmek ve de insanlarının barış içinde tüm farklılıklarıyla bir aradalığından yana olan sevdalıların hakkı olmayan dayatmaların, haksızlıkların ve de yaftaların karşısında durmak yürek ister. Pınar Selek de ülkemizin yürekli insanlarından biri. Bu açıdan böyle olanların, davrananların şahsen de tanışık olduklarını düşünüyorum.
devamı...

A. Tarık Emre
Pınar Selek'e isnat edilen suçun tamamiyle hayal ürünü olduğuna inanıyorum. Onu hala yargılamakta ısrar edenleri kınıyorum.
devamı...

Osman Elbek
ve ben “kral çıplak” diyen o asi çocuğa tanığım. onun insanlığına tanığım. her türlü tahakküm ilişkisini yerle yeksan eden o direngen sözcüklerine tanığım. ve bugünden sonra da her şeye rağmen insan kalabilmek için hep tanık kalacağım. iyi ki varsın pınar selek.
devamı...

A. Esmeray Yoğun
O bu dünya daha güzel olsun diye….hep beraber kardeşçe yaşansın diye…oyun da oynayabilsin diye hiç tanımadığı çocuklar…rahatça yaşasın diye her ırktan her cinsten ve her dinden insan…..düşündü..yazdı…araştırdı…konuştu… …
devamı...

Raffi A. Hermonn
'Zararın neresinden dönersek kârdır!' diyelim ve daha fazla geç kalmadan, asıl kendi ONURUMUZU KURTARALIM, kâğıt üzerinde sanki onun ONURUNU İADE ediyormuşuz gibi yaparak...
devamı...

Hüner Buğdaycıoğlu
Pınar Selek davasını başından beri izliyorum. Haksız bir dava olduğu çok belliydi. Araştırmasın, yazmasın, sussun istediler. Başaramadılar, susmadı üstelik beraat etti. Ama hala o keskin kılıcı başının üzerinde ısrarla dolaştırıyorlar. Asıl şiddet bu. Dizginleyemedikleri kendi şiddetlerini haklı kılma uğruna hukuku kullanıyorlar. Bu hukuksuzluğun o kadar çok örneği var ki, hepsinin tanığıyım.
devamı...

Arif Akkaya
Sevgili pınar’ın şahsını görmesem de vermiş olduğu mücadeleyle tanıyor ve tanıklık ediyorum çünkü öyle bir süreçten geçiyoruz ki Türkiye'deki yargı süreci tarafını ve siyasi sürecini belirmiştir.
devamı...

Mehmet Zaman Saçlıoğlu
Pınar Selek’in olmayan bombası hukukun olmayan adaletiyle yargılanıyor. İki olmayandan bir acı somutlanıyor. Hukukun olmayan adaleti daha nice suç ve suçlu yaratacak, acaba? Pınar acı çekiyor biliyorum. Ama onun bireysel acısının yanında hepimiz adaletin de acı çektiğini, can çekiştiğini görüyor, bu acıyla güvenliğimizi, umutlarımızı, yaşamımızı karartıyoruz.
devamı...

Mehmet Emin Aktar
Pınar Selek ile hiç karşılaşmadım. Tanışmadık. Ama yargılandığı davayı başından beri izliyorum. Tanışmadığın, görmediğin birine nasıl tanıklık ediyorsun diye sormayın. Pınar Selek masumdur! Biliyorum ve buna tanıklık ediyorum. Masumiyeti kanıtlamak gerekmez diye öğretmişlerdi hukuk fakültesinde hocalarımız bizlere ve Pınar Selek hakkında karar veren yargıçlara. Yargının adaleti gerçekleştirme amacından daha çok devlete ve kurulu sisteme muhalif olanlara karşı bir mücadele aracı olduğunu ve “masumiyet karinesinin” hukuk kitaplarında bir slogan olduğunu yaşayarak öğrendim.
devamı...

Arin Manca
Bütün bu süreç, Pınar Selek’in ömür boyu hapis cezasına çarptırılarak mahkum edilmesini isteyen bir irade olduğunu gösteriyor. Niçin bu isteniyor? Çünkü o feministti, eşcinsel, transseksüel ve travestilerin yanındaydı, antimilitaristti, Kürtlerin, azınlıkların ve diğer her kesimden ezilenlerin haklarını savunuyordu. Egemenler için hedefti. Oysa onu tanıyanlar şiddetle asla ilişkisinin olamayacağını biliyordu.
devamı...

Füsun Özbilgen
“Adli polis” kavramının olmadığı ülkemizde emniyet güçleri Pınar’ı bu patlamayı yapmakla suçlayan raporlar hazırladı. Adalet de bu raporlara ve komploya itibar etti. Pınar’a ve diğer bulgulara güvenmedi. Yani birileri komplo hazırlıyor, adalet de bu komployu esas alıyor. Bu ülkemizin kaderi mi olmalı?
devamı...

Oğuzhan Müftüoğlu
Pınar Selek davasını başından beri dikkatle izlemeye çalıştım. Dava süreci, Türk hukuk sisteminin -kendi hayatım boyunca yakından tanığı olduğum - siyasetin çirkin gölgesinin her zaman üzerinde taşıyan sakatlık ve tutarsızlıklarını bir kez daha gösteriyor. Pınar Selek'in maruz bırakıldığı haksızlıkların sona ermesini umuyor, mücadelesinde ve yaşamında başarılar diliyorum.
devamı...

Akif Kurtuluş
En başından bu yana birçok ayrıntısına kadar vakıf olduğum dava dosyasının Pınar'ı, o dava dosyasından önce de bütün mazlumların, mağdurların, ezilenlerin yaralı alınlarına tülbent oldu. O dava dosyasıyla bağıralım ki, Türkiye, Pınar'ın utancı olmasın. Adalet bunu ona, bütün mazlumlara, mağdurlara, ezilenlere yapmasın.
devamı...

Tilbe Saran
O gözümüz kapatıldığında baktıran, kulağımız tıkandığında duyuran, dudaklarımız kilitlendiğinde konuşturan... O umutsuz gecelere masallar fısıldayan... İnsan olduğumuzu hatırlatan... Boğulan vicdanları su üzerine çıkaran... Pınar!
devamı...

Erol Katırcıoğlu
Ben de Pınar Selek'le tanışmamış olanlardanım. Yine de bu cümleleri buraya "tanığım" demek için yazıyorum. Tanığım çünkü onun hikayesi neredeyse bütün 12 Mart ve 12 Eylül mahkemelerinde uydurulmuş binlerce uydurma hikayeden biri değil mi? AKM'leri yakanlar, gemileri batıranlar, uçakları kaçıranlar nasıl uydurulmuş hikayelerse bence Pınar'inki de öyle. Nasıl bütün o hikayelerin "hikaye" olduğu gün geldiğinde anlaşıldıysa Pınar'ın içinde "bombalar" geçen o "hikayesi"nin de gerçekten bir "hikaye" olduğu öylece anlaşılacak. Bu da böyle biline...
devamı...

Serdar Kordu
Ezilenlerin, dışlanmışların, ötekileştirilmişlerin yanında olduğu için, sistemi sorgulayan çabaların içinde olduğu için Pınar Selek cezalandırılmaya çalışılıyor. Gördüğü işkence, yattığı hapis ve mahkeme sürecinin psikolojik eziyet haline getirilişi gibi baskılar onu susturamadığı için sürgün edilerek, yaşadığı coğrafyadan itilerek etkisizleştirilmeye çalışılıyor. Pınar Selek davası da bir demokrasi ve hukuk davasıdır. Ve demokrasi, hukuk kazanacaktır.
devamı...

Sosyoloji Mezunları Derneği
Hayatın tam da orta yerine müdahil olan ve bunu tüm etik kaygılar ile yapmaya çalışan bir sosyalbilimci olarak Pınar Selek, hem dostluğu, arkadaşlığı hem de sosyalbilimci kimliği ile yanında olmaktan sevinç duyduğumuz bir isimdir. Hayatı örgütlemek için hem mesleki anlamda hem de dostları olarak, Pınar’ın dünyayı daha barışçıl, postal seslerinden arınmış, ayrımcılığın yaşanmadığı bir yer haline gelmesi istemine ve düşüne tanığız diyoruz.
devamı...

Dogan Özgüden
Yokedilmek istenen bir genç kadinin yasam güvencesi, onuru ve mutlulugudur, ama daha da önemlisi onun hümanist kavgasidir. Mahkemede bu komplo kesinlikle bosa çikartilmali, Pinar özgür olarak ülkesine, dislanmis çocuklarina dönebilmelidir. Mahkumiyetin onaylanmasi, Pinar'in degil, Türkiye Devleti'nin mahkumiyeti olacaktir.
devamı...

Doğan Şahin
Evet Pınar eninde sonunda beraat edecek ama, kim ki egemenleri rahatsız eder, kim ki muhalif kimliği ile ön plana çıkar, hayatı ona zehir etmek, her şeyi bir işkenceye çevirmek, mahkum olsa da olmasa da bu dünyayı zindan etmek için uğraşan bir derin devlet hala var.
devamı...

Gün Zileli
Her türlü mahkumiyete karşıyım. Yargıtayın Pınar Selek hakkındaki kararının geri alınması gerekir. Bombalama ve örgüt üyeliğinden mahkum edilmiş herkes aklanmalıdır.
devamı...

Yeşim Büber
Masum olana, doğru durana, insanca yaşayana tahammülü olmayan bu adaletsizlik temiz kalmış her şey gibi Pınar'ı da kirletmeyi, kendi çirkinliğine katmayı istiyor. Biz bu çirkinliği çok iyi tanıyoruz. Onlar da iyi bilmeli ki içimizde kalan insan saflığına dokunmalarına, lekelemelerine izin vermeyeceğiz.
devamı...

Turan SARITEMUR
Adaleti simgeleyen gözü kapatılmış bir kadın.Gözün kapalıllığı objektifliği tarafsızlığı simgelediği rivayet edilir.Ülkedeki adaleti simgeleyen kadının gözü açık hemde beş derece gözlüklü miyop.
devamı...

Tuncer Cucenoglu
Ülkemiz yönetimleri bu ayıbı ne kadar daha yaşatacak bizlere? Demokratikleşmeden söz edenleri kınıyorum. Ve onları içtenlikli olmaya davet ediyorum. Zaman yitirmeden Pınar'ın kişiliğinde özgürsüzlük içeren/dayatan tüm engelleri kaldırsınlar. Çünkü özgürlük bir gün herkese gerekecektir.
devamı...

Tarık Günersel -PEN Uluslararası Yönetim Kurulu Üyesi
Pınar Selek Dünya Yazarlar Birliği PEN’in saygın ve sevilen bir üyesi. Türkiye PEN Merkezi’nin 2009 Duygu Asena Ödülü’nü kazanmış olup yeni kitabıyla ilgili çalışmasını Almanya PEN Yazar Bursu ile sürdürüyor. Pınar Selek’in hasretini biliyoruz, huzurla dönebilme umudunu paylaşıyoruz. İnsancıl bir bilgin olan Pınar Selek büyük bir haksızlığa uğratılarak iki yıldan fazla tutuklu kalmış, âdil yargılanarak beraat etmiştir –hem de iki kere. Sevinçle yeni bir sayfa açmışken Yargıtay’ın ağır hapis cezası talebiyle tekrar yargılama kararı hem Pınar Selek’i tanıyanlar hem de davanın hukuk sürecini bilenler için sarsıcı olmuştur.
devamı...

Suzan Samancı
Pinar Selek’e verilen mahkumiyet Türkiye demokrasisinin, hukukunun ve yargısının nasıl yetersiz, nasıl yanlış ve nasıl özgür olmadığını gösteriyor. Gerçek suçlulular ellerini kollarını sallayarak gezerken, işlenen cinayetler gün ışığına çıkarılmazken, Pınar Selek’i mahkum etmek, bir kez daha insanlığı mahkum etmek ve karanlığı beslemek demektir. Onu suçlu bulanlar, baştanbaşa suça batmış gerçek suçluları sorgulama cesaretini gösterebiliyorlar mı?
devamı...

Nihat Ekinci
Yerel mahkeme kararında direnmelidir. Yanlışta ısrar edenlerin yaptığının yanlış olduğunu belirtmelidir. O zaman verdikleri kararın vicdani olma özelliği perçinleşmiş olabilir. Aksi takdir de bizler sevgimizle onlar düşmanlıkları ile Pınarı daha çok seneler çekiştirmeye devam edeceğiz. Pınar hukuken de vicdanen de aklanmıştır. Aklananlar karartılmamalıdır.
devamı...

Nihat ziyalan
Pınar'ın hayatına bakıldığında, onu hep, muhtaç olanlara koşarken görürüz. Kendini desteklerken; vicdanı, adaleti, masumiyeti desteklediğimi biliyorum. Elbette bu düzgün insanın yanındayım. Bu arada, yargıya hükmetmek isteyenlere karşı direnen, düzgün arkadaşlarımı da kutluyorum.
devamı...

Nihat Behram
Pınar faşizm ve zorbalık düzenine karşı duranların arasından, aramızdan seçilmiş hedeflerden biridir.Tıpkı aramızdan seseçilip 'faili mechul'lerde katledilenler gibi. Pınar'a yönelik suçlamalar halka, anti faşist güçlerin tamamına yöneliktir. Suçsuzluk ne kelime?
devamı...

Murat Paker
Türkiye'nin konuyu bilen tüm vicdanlı insanları, Pınar Selek'in bombacılıkla uzaktan yakından ilişkisi olamayacak kadar şiddet-karşıtı, demokrasi ve barış yanlısı olduğuna tanıktır. Pınar Selek'in maruz bırakıldığı ve bir hukuk katliamı görüntüsü veren süreç ülkemizin utanç sayfalarından biridir. Utanıyoruz ve bu utanca neden olanları biliyoruz, unutmuyoruz.
devamı...

Mahmut Alınak
Sevgili Pınar Selek'e karşı girişilen derslerle dolu saldırı hepimiz için ibret olsun. Düzen ve onun kurumları, muhalif insanları ezmek ve yok etmek için topa tutarken bizim kınama mesajları yayınlamamız ne işe yarar acaba? Artık sonuç almak için bir şeyler yapmalı. Biliyorum, bütün dostları Pınar'la birliktedir ve bu zalimce uygulamayı şiddetle kınamaktadır. Ama bu yetmez; Pınar için, Pınarlar için, hepimiz için bir şeyler yapmalı. Evet, bir şeyler yapmalı ve tüm bu kepazelikleri tarihin mezarlığına gömmeli. Pınar ve dostlarına kucak dolusu sevgiler.
devamı...

Korkut Boratav
Pinar Selek'in bir hukuk skandaline kurban gitmemesini diliyorum ve  demokrat, solcu, sosyalist tum kamuoyunun  bu dogrultudaki yaygin dayanismasini davet edenlere katiliyorum. 
devamı...

Halil Berktay
Orada herhangi bir “bomba” olduğunun hiçbir kanıtı yok. Bilirkişi raporuyla bu iddia çökmüş zaten. Ardından, dâvâya bakan mahkemenin kararıyla da çömüş. Fakat kör kör parmağım gözüne, adalet mekanizmasının (yukarı çıktıkça, yani devlete yaklaştıkça adaletten uzaklaşan) üst kademelerince israrla, olmayan bir bombayı patlatmakla suçlanıyor. Bana, Hrant Dink’in “Türklüğe hakaret”ten yargılanmasındaki ruhsuz inadı hatırlatıyor. Yargının devletçi-ulusalcı kesiminin her fırsatta demokrat aydınları cezalandırmak istemesini hatırlatıyor. Weimar Cumhuriyeti’nin Prusyalı yargıçlarının tarafgirliğini hatırlatıyor. Kafka’nın Dâvâ’sını ve diğer karabasanlarını hatırlatıyor.
devamı...
 
Gençay Gürsoy
Onun yüreğindeki hesapsız sevgiyi ve saflığı sıradan insan aklının kavraması kolay değil. Bu yüzden  hergün yeni bir hoyratlığına, soğukluğuna, mekanikliğine tanık olduğumuz adalet mekanizmasının onu gerçek yüzüyle görmesi de kolay değil. Sonuç ne olursa olsun o suçsuzdur.
devamı...

Bilge Contepe
Pınar'la barış ve kadın konulu toplantılarda eylemlerin çoğunda yanyana durduk Pınarın barışçı eşit özgür bir toplumsal yaşam için mücadelesi vardır bu aynı zamanda şiddete karşı mücadeledir. Şiddetin hiç bir türü ile bağdaşmaz. Pınarın şiddeti reddeden bu duruşuna tanığım Yaşamla barışık bir kadının Bombacı kadın konumuna getirilmesini asla kabul etmiyorum Pınar bomba taşımaz taşıyamaz nedeni ise yüreğindeki yaşam sevgisidir.
devamı...

Doğan Tarkan
İnsan başkalarını ille de görerek tanımaz. Ben Pınar’ı bir iki kez gördüm, Üç beş satır konuştum ve her seferinde keyif aldım. Ama Pınar'ı asıl çalışmalarıyla, yazdıklarıyla tanıdım.Pınar iyi bir aktivist. Bunun için haksızca suçlanıyor. Domuz bağı yaparak, insanları boyunlarını keserek öldürenler serbest bırakılırken o mahkum edilmeye çalışılıyor. İnsan sadece öfkeleniyor ama öfke yeterli değil.
devamı...

Betul Tanbay
Pinar Selek'in yasadigi kabustan utaniyorum, yerel yargidan durustluk ve cesaret bekliyorum, 9 Subatta bu kabusun sona ermesini istiyorum.
devamı...

Baskın Oran
Bilmiyorum kaç kez beraat verildi. Unuttum kaç kez tüp patlaması raporu verildi. Kaç yıldır sürdüğünü de karıştırıyorum artık. Yine mahkum ettiler, yine üstüne gittiler. Sonunda yurt dışında gönüllü sürgüne mahkum ettiler. Ama bir insanın bu kadar üstüne gidilmez ki ortada bu kadar rapor ve beraat kararı varken? Mektepte okuduğumuz masumiyet karinesi ne oldu, silindi mi kitaplardan?
devamı...

Balam Kenter
Pınar'ın sıcaklığı ve gerçekliği yaptığı her işte, yazdığı her satırda kendini hissettiriyor. Aynı yolda yürüdüğümüzü, aynı kaygı ve önceliklere sahip olduğumuzu biliyorum.
devamı...

Arzu Başaran
Yapılan haksızlığa ve adaletsizliğe yüksek sesle itiraz etmek için Pınar Selek’i tanımak, kişisel tanışıklık gerekmiyor. Cesaretli araştırmaları ve demokratik pozisyonu şüphesiz çok kıymetlidir, asıl karşı karşıya bırakıldığı durumdur kabul edilmez olan. Maruz kaldıklarına ve hukuk düzenin berbat haline isyan ediyorum…
devamı...

Gündüz Vassaf
Suçsuz bir insanın durup dururken zan altında bırakılması, itham edilmesi ve bunlara binaen kendini suçlayanlara karşı savunmak durumda kalması, hukuk süreci nasıl işlerse işlesin, kendi başına psikolojik terör.
devamı...

Zübeyde Kılıç
Pınar, çığlığını duyduğu, acısını hissettiği, mağduriyetinin farkına vardığı, dışlandığını gördüğü, ezildiğine tanık olduğu herkese ses vererek, onların ellerini tutarak binlerce tanık oluşturdu yaşamında…
devamı...

Aygül ERCE
Bu sadece senin davan değil, hepimizin davasıdır. Adil ve özgür bir Türkiye'ye hepimizin ihtiyacı var.
devamı...

Olgun Şimşek
"Gerçeklerin savunulmaya ihtiyacı yoktur" diye bir söz hatırlatıyor Pınar'ın bu vakur hali bana. Bu durumda onu savunmaya kalkmam onun için onur kırıcı olabileceğinden, sessiz direnişine sessizce tanıklık etmek isterim
devamı...

Rıdvan AKAR
Davalar…davalar…davalar süresince çocuklar, azınlıklar, kadınlar yani “ötekiler” için bir sosyolog iştiyakından fazlasını yaptığını, hissettiğini öğrendim. Pınar Selek benim için bir aktivistten devletin nasıl öç aldığının suretidir.
devamı...

Akasya Asiltürkmen
Masumiyetinin eninde sonunda ispatlanacağını biliyorum. Pınar için acilen adalet yerini bulmalı.
devamı...

Filiz Kutlar
Bazen ülkemde, bir gün her şeyin düzeleceğine karşı inancımı yitiriyorum ama yitirmemeliyiz. Hepimiz daha duyarlı davranmalıyız, biliyorum. Hiç değilse Pınar Selek onun yanında olduğumuzu bilsin.
devamı...

Fatma Gök
Onun eşitlik ve adalet için inadına çalışmasının engellenmesine ve sesinin susturulmasına izin vermeyeceğiz.
devamı...

Ayşe TUNABOYLU
Elbette Tanığım, Çünkü biliyorum ki; O güzel masalları yaratan, Toplumun çeşitli katmanlarında, SADECE ADALETİ Arayan, ADİL Olmanın ne kadar önemli olduğunu kavramış... Günün koşullarına rağmen, hiç de kolay olmayan bir işi başaran bir HÜMANİST ve sadece İNSANNN...!!
devamı...

Emine Uşaklıgil
Pınar Selek'in maruz kaldığı adaletsizlik ve hukuksuzluk aslında Türkiye'de yaşayan herkese doğrudan dokunan bir durumdur. Pınar'a yapılan haksızlık, Türkiye'deki hukuksuzluğun bir kanıtı daha ve herkes buna karşı durmalı.
devamı...
Şeyhmus DİKEN Sevgili Pınar’ın yaşadığı haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe hem vicdani ve insani açıdan, hem de siyaseten karşıyım / öfkeliyim. devamı...
Yalçın Yusufoğlu Çirkinin güzelliklere tahammülü yok. Ama Pınar Selek vakasında güzeli ezemedi. Ezemediği bu sayfalardaki tanıklıklardan belli değil mi? devamı...

A.Haluk Ünal
Bu ülkenin siyahlarını, ezilenlerini, dışlananlarını merak ediyor, onların kuytuluklarında geziniyor, onaylıyordu. Ya diğerleri de onun gibi yaparsa!
devamı...

Leyla İpekçi
Gerçek, ancak hak ile ölçüldüğünde hakikat olacak. Bunun bilinciyle, Pınar'ın hukuk mücadelesini er geç kazanacağına inanıyorum.
devamı...

Rana ARIBAŞ
Sen böyle durdukça bu savaş baştan kazanılmıştır zaten.
devamı...

Güler Kazmacı
Senin barış ışıltılı dünyanı kimse karartamadı ve karartamaz Pınar, hepimiz tanığız...
devamı...

Nevzat Süer Sezgin
Yaşadığımız acılara sadece tespitler yapıp, kahretmemiş, çözümler önererek, önerdiği çözümleri hayatın içinde uygulamaya çabalayarak umudu gençlere, geleceğimize umutla bakmamızı sağlamıştır…
devamı...

Tülay Günal
Pınar hayata uzaktan bakmayı değil, bizzat yaşamayı seçmiştir. Başına gelenler ise akıl alacak gibi değildir. Artık bu kabusa bir son verilsin. Güvende, adil bir ülkede başlayalım güne…
devamı...
Ayşe Lebriz Berkem Pınar Selek'in uğradığı haksızlığa ve ardından gelen mahkumiyetine akıl erdirmek mümkün değil... Ürkütücü bir zulüm... Başı yere eğdirmeye çalışan bir işkence süreci... Kafkaesk bir sarmal içinde savunma yapmaya mahkum bırakılmak, çok ağır... devamı...
Beliz Güçbilmez Devletin seçip üstüne çarpı atarak hayatlarını karatmaya çalıştığı bütün o bildiğimiz ve bilmediğimiz isimleri temsilen Pınar Selek'in yanındayım ve tanığıyım. devamı...
Süreyya Karacabey Pınar Selek, "aksi kanıtlanana kadar herkes suçludur" cumhuriyetinin, bedel ödemesine karar verilmiş yurttaşlarından biri; bizim için de adaletin Kafkaesk labirentlerinde çıkış kapısını bulamasın diye sürekli derinlere gönderilenlerin simgesi. Sessiz bir masumiyetin "suçlusun" haykırışı karşısında iyice dilsizleştiği bütün davaların, boğazımızı düğümleyen bütün kararların, adalet duygumuzun incindiği bütün durumların bir simgesi. devamı...

Ersin Salman
Bütün mevsimlerin, ayların, haftaların, günlerin, saatlerin, dakikaların anlamını arttıran... Hepimizin yüzünü ağartan biri var... O'nun adı Pınar Selek. Ve ben bunun tanığıyım.
devamı...
Tarık Ziya Ekinci Suçsuz ve günahsız olduğuna her yerde ve her koşulda inanarak tanıklık etmeye hazırım. Hakkındaki mahkumiyet kararına da isyan ediyorum. Akıl dışı ve hukuk dışı bir karar olduğunu beyan etmeyi vicdani bir görev sayıyorum. devamı...

Semra Somersan
Pınar Selek benim genç bir meslektaşım. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri ile ilgili olarak, militanlar üzerine bir bilimsel araştırma yaptığı için suçlanıyor, yargılandığı dava ile gerçek arasında hiçbir ilişki yok.
devamı...

Şirin Tekeli
İnsanlar hakkında bugüne kadar edindiğim bilgiler ve sezgilerim, bana Pınar'ın büyük bir adaletsizliğe kurban gittiğini söylüyor ve bu haksızlığın ona daha fazla eziyet edilmeden telafisini bekliyorum.
devamı...

Beral Madra
Türkiye yasaları 20.yy’da ve 21.yy’ın ilk 10 yılında binlerce aydınına kıydı! Pınar Selek’i de ASLA bu aydınlara eklemeyelim!
devamı...
Yıldırım Kaya Sevgili Pınar Senin gibi, yaşamını insan sevgisine ve barışa adamış birisinin suçlu olması mümkün mü? Sen ki insanlık için kendine ait olanı değil topluma ait olanı seçtin ve Barış, kardeşlik, sevgi, dostluk ve de ÖZGÜRLÜK için mücadele ettin ve de etmeye devam ediyorsun. devamı...
Cihan AKTAŞ Suçlu olduğu kanıtlanamayan Pınar, belki de kabuğuna çekilmeyecek bir çetin ceviz olduğu için, gizli kapaklı yollarla suçla ilişkilendirilen mayınlı bir zeminde yaşamaya zorlanmakta. devamı...

Sevinç ALTAN
Hepimiz biraz onun gibi gülümsemeyi öğrenirsek, biraz 'pınar olursak' korsanları yenebileceğimizi biliyorum.
devamı...

Nihal Geyran Koldaş
Pınar gibi yaşamalı, yılmadan birbirimizin yerine geçmeyi ve tanıklığımızı sürdürmeliyiz.
devamı...

Hüsnü Öndül
Haksızlığa itiraz ve isyan eden tanıklıklar, vicdan mahkemelerindeki hükme işaret etmekte.
devamı...

Şanar Yurdatapan
Pınar hakkında çok şey söylemek isterim. Ama söylenecek her fazla kelime, acı bir gerçeği, TC Devletinin ve kendini hukuka değil devletine bağlı sayan yargı sisteminin yüz karasını gözden uzaklaştırmasın diye aynı soruyu tekrarlayacağım, bu konu her açıldıkça: BOMBA MI, NE BOMBASI? HANİ BOMBA?
devamı...
Av. Emrullah Beytar Bu kadar çok insanın sana kefil oluyor olması bence büyük bir fazilettir ve böyle bir fazilete sahip bir insana bende rahatlıkla kefil olurum. devamı...
Haluk Tekeli Aklımda kalan sadece tertemiz ve sevgi dolu bakışların. Senin için tanıklık etmek gerekirse, onlardan daha gerçeği yoktur. devamı...
Meryem KORAY Seninle ilgili haberleri izliyor; onca üzüntüye karşı hem metin duruşunu hem iyimserliğini ve insan sıcaklığını sürdürüşüne de hayran oluyorum. İşte bunlar nedeniyle yalnız değilsin; çevren dostlarla, arkadaşlarla dolu. Ama tüm bunların ötesinde bu ülkeye dönmek ve burada yaşamak istediğini de biliyorum. Ve ne kadar haklısın. Bu nedenle yeni yılda senin için öncelikle bu "çilenin" bitmesini ve bu ülkede yine birçok güzel iş ve güzel insanla birlikte yaşama dönmeni dilerim. devamı...

Tülin Özen
Sen daha adil, daha paylaşılan bir dünyanın sırlarını ararken bazılarının ne kadar korktuğunu, insanın ne kadar acımasızlaştığını, ne kadar acınası hallere düştüğünü gördüm... Sana ve sana yapılanlara içimde 'insan' kalan, hala nefes alan herşeyimle tanığım...
devamı...

Övül Eski
Yalnızca özür dileyebiliyorum Pınarcım, keşke dilemek ve konuşmak (ya da benim durumumda konuşamamak) dışında bir şeyler de yapabiliyor olsam. Keşke yaşadığın bütün bu işkenceyi söküp atabilsem yaşamdan. Yalnızca umabiliyorum, yalnızca dileyebiliyorum bütün kalbimle artık bitsin, uyanalım hep beraber.
devamı...

Açık Gazete
Açık Gazete köşe yazarlarından da olan sevgili dostumuz Pınar Selek'in büyük bir haksızlığa uğradığını ve Ortaçağ enginizasyonuyla mahkum edilmeye çalışıldığına tanık oluyoruz.
devamı...

Naim Dilmener
Aydınlık ve adil bir gelecek için; Pınar Selek ve benzerlerinin izinden giderek, daha çok mücadele/daha çok kavga edilmesi gerek.
devamı...

Ahu Türkpençe
Pınar Selek'e tanığım ve kesinlikle bu uzun bekleyişin son bulmasını ve adaletin geç de olsa yerine gelmesini istiyorum.
devamı...

Prof. Dr. Meral Özbek
12 yıldır süren Pınar Selek davası, hukuki tutarsızlıklarla dolu. Hukuk sisteminin aczine mi vermeli, hukukun siyasileştirilmesine mi? Geciken adalet, yıpratır. Bile bile geciktirilen adalet, korku yaymayı, sindirmeyi amaçlar. Pınar’ın bu yıpratıcı süreçte sinmemesi, insanca ışığını ve aklını yitirmemesi; bu memlekette barış, adalet ve dayanışmanın gerçekleşebileceğine inancından dolayıdır besbelli. Bu ülke değişik siyasi konjonktürlerde çok sayıda masum ve haklı kişiyi, salt siyasi görüşlerinden dolayı, sonradan telafisi mümkün olmayacak şekillerde, baskıyla, işkenceyle, hapisle, idamla, yargısız infazla, linçle, techirle, yoksaymalarla cezalandırdı
devamı...

Prof. Dr. Ali Akay
1990’lı yılların sonlarında Beyoğlu civarlarında küçük tinerci çocukların ‘zavallılığına’ gönül vermişti. Onlarla kalıyor, para çalan çocuklara paranın kirliliğini anlatıyor, çaldıkları paraları yakmalarını öneriyordu. Onlara insanın hayatında alabileceği en büyük “anti-kapitalist” derslerden birisini veriy
devamı...

Yrd. Doç. Dr. Gamze Toksoy
Ben bilgisini ve deneyimini özgürleşme mücadelesi için, barış için, farklılıkların görünür olabileceği ortamların yaratılması için kullanmaya çalışan pek çok sosyal bilimciden biriyim. Dostum, meslektaşım Pınar Selek gibi, araştırma konumun seçiminde ve yönteminde özgür olabileceğim, yaşadığım toplumu anlamak için sorularımı tereddütsüzce sorup, sözümü sakınmadan dile getirebileceğim, biat etmeyen sosyal bilimlerin var olması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden dosyadaki çelişkilere rağmen, iki kere beraat kararının verilmiş olmasına rağmen on iki yıldır sürmekte olan bu davanın salt bir hukuki mesele değil, başka türlü bir sosyal bilim arayışının önüne konulmuş engel olduğunu düşünüyorum.
devamı...

Yrd.Doç.Dr. Aylın Dikmen
Güvenilir bilimsel bilginin üretilebilmesinin olmazsa olmaz koşulu, bilim insanlarının fikrinin ve vicdanının hür olmasıdır. Merak ettiği, soru sorduğu için bilim insanı hakim karşısına çıkma ve özgürlüğünün kısıtlanması tehlikesinden bağımsız olmalıdır. Kendisinden farklı insanları ötekileştirmeden, onlara saygı duymayı ve anlamaya çalışmayı öğrenen bir sosyal bilimci şiddet ile insanların canını yakacak bir eyleme kalkışmak bir yana bu tür bir eyleme en önde karşı çıkacaktır.
devamı...

Yrd. Doç. Dr. Begüm Özden Fırat
"Sosyal bilimler biat etmez" Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin yıllar sonra tekrar çıkartmaya çalıştıkları Asosyoloji dergisinin "Pınar Selek vakası" vesilesiyle Türkiye'de sosyal bilimler ve iktidar ilişkisini tartışmaya açacakları dosyanın başlığıydı. Dergi hala çıkmadı ama "Sosyal bilimler biat etmez" şimdiden bir slogan haline gelmiş durumda. "Sosyal bilimler biat etmez" her sosyal bilimcinin altına imza atmaktan imtina etmeyeceği çekici bir slogan. Bugün, kurumsal olarak ortaya çıktığı 19. yüzyılda ya da Apartheid veya Nazi dönemleri gibi otoriter rejimler sırasında sosyal bilimcilerin siyasal iktidarla girdikleri açık ya da örtük işbirliğini/suç ortaklığını sahiplenmek elbette mümkün değil.
devamı...

Yrd. Doç. Dr. M. Hakan Koçak
Sevgili dostum, sevgili sınıf arkadaşım Pınar... Mimar Sinan Sosyoloji Bölümünde 2. ya da 3. sınıftaydık. Arkadaşlar onun Ankara’dan geldiğini, solcu olduğunu, babasının da eski TİP’li bir ağabeyimiz olduğunu söylediler. Referanslar sağlamdı. Parasız, bilimsel, demokratik bir üniversite için mücadele yürüten bizler için sağlam yeni bir arkadaşın aramıza katılacağı düşüncesi keyif vericiydi. Sıcak, samimi bir tanışma oldu. Evet “samimi”. Belki de onun halini, duruşunu en çok anlatan tanımlama bu. Kısa süre içinde gördük ki Pınar sadece aramızdaki yeni bir muhalif değildi. Kendi adıma şimdiye dek gördüğüm en enerji dolu, en dönüştürücü ve cesur insanlardan biriydi.
devamı...
Nese Ozgen
Bizler, başımıza neler geldiğiyle değil, onlara nasıl yanıtlar verdiğimizle insan oluruz. Herkesin başına (ağırlıkları ve gerçeklik algıları farklı olsa da) çeşitli sıkıntılar, haksızlıklar, zorluklar gelir. Önemli olan, bizi insan yapan, bunlara verdiğimiz yanıtlardır: Korkak mısınız, yoksa sinsi mi, kahraman olmaya mı özeniyorsunuz yoksa sebatla dönüştürüyor musunuz? Bizi insan yapan yanıtlarımızdır. Pınar Selek’in yanıtları nelerdi? Nelerle karşı koydu ve nasıl yanıtlar verdi?
devamı...

Araş. Gör. Ebru Aykut
Hayatını din, dil, cinsiyet, etnik köken ayrımlarını ve her türlü dışlayıcı egemen söylemi karşısına alıp ezilenlerin, horgörülenlerin, dışlananların yani gündelik hayatta kolayca görmezden geldiklerimizin yanında durarak sürdürmeyi tercih eden; yani kolayı değil zahmetli olan yoldan yürümeyi seçen bir insanın şiddetin yanında saf tutacağına asla inanmıyorum. Çünkü benim gözümde Pınar Selek öncelikle vicdan ve adalet demektir. Yaşadığımız çağda dilini, vicdanını, düşüncesini temiz pak tutmayı başarmış böyle bir insana isnat edilen suç, herşeyden önce bizim gibi hala adalete inanmaya çalışan sosyal bilimcilerin umudunu kırmaktadır. Umarım Pınar Selek'e reva görülen bu zulüm bir an önce sona erer ve adalet yerini bulur.
devamı...

Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Şentürk
Son zamanlarda, zamanında büyük bedeller ödettirilmiş düşünür ve sanatçılarımızın kıymetleri ve onlara yapılan yanlışlar fark edilirken, onların çalışmalarına, düşüncelerine atıfta bulunulmaya başlandı. Bu sevindirici bir süreç, ama benzer sorunları, bedelleri yeni düşünürlerimiz de ödemeye devam ediyorlar. Pınar Selek bunlardan biri ve belki yıllar sonra Selek’e de atıfta bulunulacak. Ne var ki, hem kişinin kendisinin hem de yakın çevresinin yaşamak zorunda bırakıldığı sıkıntıların karşılığını ödemek o kadar kolay değil. Öte yandan, kendilerine örnek aldıkları Selek’in geçmekte olduğu bu zorlu süreç, sosyoloji öğrencilerine yaşadıkları dünya hakkındaki sorunlarını ve eleştirilerini akademi ve bilim üzerinden topluma ulaştırmanın bazen “nafile” bazen de “bedeli ağır” bir yol olduğu mesajı vermektedir ki böyle bir sonuca ulaşmalarının toplumsal bedelinin gerçekten ağır olduğuna bir sosyal bilimci, Pınar Selek’in meslektaşı olarak inanıyorum.
devamı...

Yrd. Doç.Dr. Sibel Yardımcı
Pınar Selek’i (bir-iki karşılaşma dışında) kişisel olarak tanımıyorum. Ancak tanıdığım, sevdiğim ve güvendiğim insanların ona verdikleri uzun sürekli ve koşulsuz desteğin benim için bir anlamı var. Dünyayı daha özgür ve adil bir yer haline getirmek için bunca çaba harcadığını bildiğim bu kişilerin, Selek’e isnat edilen türde bir eyleme destek vermeleri mümkün değil. Selek’in hayat hikayesine içtenlikle göz atan herhangi biri, onun da şiddetten medet ummayacağını hemen anlayacaktır.
devamı...
Pınar Selek ve Türkan Saylan, yaşamlarını ezilenlerden yana adamış iki kadın….
Zehra İpşiroğlu
Türkan Saylan: Ergenekon davasına değin uzanan yaşamı boyu peşimi bırakmayan binbir çeşit dava, soruşturma, hristiyan misyonerliği, bölücülük, PKK yanlısı olmak gibi suçlamalar, tehditler…. Pınar Selek: Türkan Saylan’ın yaşadıklarını kat kat aşan acılar, olmayacak bir davayla tutuklanma, sorgulanma, işkence, komplo, hiç bitmeyen bir karabasan…..
devamı...
Saniye Özkaya
Bir kaç yıl sonra Almanya’ya geldiğim ilk yıllarda kadın hareketinden tanıdığım ve Uluslararası Kadın Arşivini birlikte kurduğumuz bir arkadaş, Ellen Diederich bana telefon edip Trieste de bir Türk feministi ile tanıştığını söyledi, adını verdi ve seni tanıyıp tanımadığımı sordu. Amargi dergisini ve Barısamadık adlı kitabıni vermiştin ona. Kitabı okuyup fikrimi söylememi istedi benden arkadaş. İyi bir yazar olduğunu söyledim ve severek kabul ettim. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle kitabını okumaya hemen başlayamadım. Emekli olan eşim benden önce okudu ve bana „bu kadar genc yaşta böylesine bir birikim, ancak gurur duyulur“ dedi. Sonra kitabını notlar alarak okudum, her başlıkta „doğru“, „evet“ gibi sesler çıkarıyordum.Sonra senin SÜRÜNE SÜRÜNE ERKEK OLMAK kitabını okudum. Erkekler konusundaki hepimizin düşünüp ama yarımyamalak söylediklerini sen araştırmalara dayanarak yüreklilikle yazıyordun.
devamı...

Annie Ferrand
En tant que féministe et doctorante, j'apporte mon soutien a Madame PINAR SELEK, sociologue, féministe, anti-militariste, oeuvrant pour la paix, la liberté et la démocratie en Turquie et dans le monde. Je m’associe à la demande, devenue internationale, que justice lui soit rendue et que la lutte pour l’égalité soit imaginable et possible partout dans le monde.
devamı...

Manfred Pfister
The case of Pinar Selek is a scandal which endangers the hopeful process of improving Turkish-European relations. As a lover of Turkey and an admirer of what is best in Turkish culture I fell obliged to protest as forcefully as possible against the unjustified and unjustifiable menace to a distinguished writer and academic and a brave women whose critical voice should be the pride of modern Turkey.
devamı...

Özgür Solmaz
Sosyolojik araştırmaları, Amargi Kadın Kooperatifi çalışmaları ve Amargi Dergisi vasıtasıyla Türkiye'deki kadın dayanışmasına kattığı daima sorgulayıcı ve kendini yenilemeye açık bakış açısı, hiç kaybetmediği umudu, masalları ve tabii o sıcacık gülümseyişiyle Pınar'a tanığım ve tüm engellemelere rağmen sonunda adaletin yerini bulacağına da tanık olmak istiyorum.
devamı...

"Onun suçlanması ve kendini savunmak durumunda kalması ne acı. Üstelik itham edildiği suçun da hayatı boyunca karşısında yer aldığı daima mücadele ettiği şeyler olması, durumu daha da trajik bir hale sokuyor. Dava sürecini okuyunca korkuyorum, öfkeleniyorum. Pınar'ın direncini gördükçe "Ben de direnmeliyim" diyorum. Onun suçlu olup olmadığını merak edenler delil arıyorlarsa yazılarına baksınlar."
devamı...

" 10 yıldır süregelen Mısır Çarşısı komplosunu korkarak takip ediyoruz. Gündelik hayatta içeriği farklı doldurulan; kimilerine göre silahların susması, kimilerine göre çatışan taraflardan birinin üstünlük sağlaması olarak algılanan barışı, savaşı aşmak olarak tanımlayan bir kadının yaşarken öldürülmesine karşı çıkıyoruz."
devamı...

ZEHRA GENÇ
" Bu yazıyı yazmadan çok düşündüm.Acaba Pınar’ı bunu yazacak kadar tanıyor muyum diye. Sonra evet cevabını buldum. Pınar’ı tanımak ve ona inanmak için onun yazılarını okumuş olmak, Amargi ve daha birçok yerdeki çabalarını görmüş olmak yeterliydi. İnsanın en demoralize olmuş anında bile Pınar’la bir kere konuşması ya da sadece göz göze gelmesi sorunu çözecek gücü veriyordu.
devamı...

Esma Şenel
Barış biz insanları çoğaltır, yok etmez. Barış istemek, barışın gücüne inanmak, insanlara değer vermek ve yok etmek yerine sevgi sunmak herkesin gösteremeyeceği bir erdemdir. Ben de Pınar Selek’in sayesinde barışın gücüne inanıyorum. Onun feminist bir sosyolog olarak biz kadınlara kattığı değerlere ve onun örnek alınası insanlığına, insanlık haysiyeti için tanıklık ediyorum.
devamı...

Özge Özgüner
Pınar’ın içindeki pınarın, içinde nefret yerine aşk besleyen tüm insanların kalbine nasıl aktığına tanığım. Ötekileştirmeye karşı verdiği özgürlük mücadelesine, savaşa karşı şiddetsiz bir dünya özlemine tanığım. Baskıcı ve ayrımcı sistemleri oluşturan tüm toplumsal unsurların, kendi iktidarlarına açıktan tehdit olarak gördüğü insanların seslerini nasıl bastırmaya çalıştığına tanığım.
devamı...

Süreyya Bursa- Öğrenci
Pınar Selek davasına tanık değilim. Hukuken bu mümkün değil. www.pınarselek.com sitesinden halihazırda isteyen herkesin kolayca ulaşabildiği “Dava Kronolojisi”ni okudum. Bir hukuk öğrencisi olarak bu hukuksuzluğa karşıyım ve adalet istiyorum!
devamı...

Çiçek Tahaoğlu
Pınar Selek’e tanığım. Yazdığı her satırda barışı çağıran ve hayata dokunan bu kadının hiçbir şeyi, hiç kimseyi incitmeyeceğine, tam tersine dokunduğu herşeyi iyileştireceğine kefilim. Pınar’ın mücadelesinin, bilgiyi özgürce üretenleri hedef alan sistemi yenmesi dileğiyle…
devamı...

Emel Atmaca

Kim ki özne olmaya çalışır, ben de varım, biz de varız derse adalet sistemi tersine işlemeye başlar. Çünkü özne olmak, irade olmak, söz söylemek birilerini korkutuyor. Böyle bir insanla baş etmek için sistemin tüm araçları kullanılıp bu insanlar kapatılır, tahrip edilir ya da “daha kötüleri” yapılır. Varlığı, tehdittir artık. Bu ülkede buna sayısız örnek vardır. Pınar da maalesef bu örneklerden biridir. Yolu Amargi’den geçmiş, Pınar’ı tanımış herkes bilir, onun mücadeleci kişiliğini, insanlara olan sevgisini, özgürlüğe olan inancını ve de dilinin, yaşamının, eyleminin barış ve şiddetsizlik olduğunu. Bende yolu Amargi’den geçen ve hep geçecek bir kadın olarak Pınar’ın masumiyetine tanığım. Hem de 9 sene önce Amargi’ye adımımı atıp onunla tanıştığım ve gözlerine ilk baktığım andan itibaren.
devamı...

Bahadır Argönül

Pınar Selek’in suçsuz olduğuna tanığım.
devamı...

Nor Zartonk

Pınar’dan hep korktular. Onun sevgisinden; sevginin gücünden, inancından köşe bucak kaçtılar. Pınar’ın hakikatine, ışığına yakalanan kalabalıklardan habersiz, onun yüreğini mahkûm edebileceklerini sandılar. Bitiremediler Pınar’ın kavgasını, bitmez. Bu kavga hepimizin…
devamı...

Nesrin Uçarlar
"Tanığım ki adalet Pınar için geciktikçe, Pınar’da vücut bulan hakikat aleme yetişmektedir. Adaletin hakikate rücu etmesine tanık olana dek, hepimiz sanığız, buyrun..."
devamı...

Abdullah Tarık ÇAKIR

Konuşmuş, göz teması kurmuş olmak mühim değil, Pınar'ı uzaktan uzağa görmüş olsanız dahi sizi hemen göz hapsine alır. Ben bundan birkaç sene evvel Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda rastlaşmıştım Pınar'la, YKY'nin camekânına yaslanmış, sokak çocuklarıyla şakalaşıyor, muhabbet ediyordu. Fotoğrafını görmemiş olsaydım onu içlerinde ayırt edemezdim herhalde. O kadar güzel bir manzaraydı ki, on- on beş dakika orada onları izledim hayranlıkla. Sokağın hemzeminliği hepimizi birleştiriyordu. Sonra Sokak Çocukları Atölyesi'nde görmüştüm tekrardan. Sadece sokak çocuklarının sesi ve arkadaşı olmakla da sınırlı değil; Pınar bu ülkedeki bütün ötekilerin, devletin çeşitli mekanizmalarındaki erk sahiplerince toplumun dışına itilmiş herkesin sesidir.
devamı...

İTÜ SAHNESİ

Feminist araştırmacı ve sosyolog Pınar Selek, Türkiye'de ötekileştirilmiş olan ve ezilen tüm insanların sadece acılarını paylaşmakla kalmayıp, onlarla hayatı paylaşmış ve sorunlarını çözmek noktasında tüm kalbiyle, emeğini esirgemeden mücadele vermiştir. Davanın adaletli bir hukuk zeminine taşınmasını istiyor, tüm aklı ve kalbiyle umudun sesi olan bu kadın için adalet talep ediyoruz.
devamı...

İTÜ Kadının Atölyesi

Kadınların bu hayatta, bu ülkede ilk öğrenmek zorunda kaldığı şeylerden biridir her gün mücadele etmek. Ve ne mutludur ki hiçbir kadın tek başına mücadele etmez, yanındakinin elinden tutar, dayanışır, ona sevgisini verir, ona gülümser. Pınar Selek, işte bu kocaman dayanışmanın içinde üniversitede, sokakta, alanlarda bize tüm sevgisini veren, paylaşan, bizimle birlikte başka bir dünya için isyan eden bir kadın olarak şimdi zifiri bir adaletsizlik çukurunda yok edilmek isteniyor. Ama onu tanıyan herkes biliyor ki yargının bu yok edici tutumu ne Pınar’ın masumiyetini yenebilir ne de mücadelemizi söndürebilir. Biz İTÜ Kadının Atölyesi olarak Pınar Selek’in sevgisine ve dokunduğu hayatlara tanığız ve yaşadığı tüm zulme karşı yanındayız.
devamı...

Ayşegül Taşıtman

Hepimiz bir tarih sahnesinde yaşıyoruz, içinde kocaman yaşamların kocaman sesler çıkararak ilerlediği bir sahnede.. Arkasında pek çok silik izler bırakan bu sahnenin nedense bir yanı hep karanlık ve örtük kalıyor. Çocukluğumdan itibaren bana öğretilen tarih, hep kocaman 'adamların' zaferlerini anlatıyor. İyi ama, sizce de, burada bir şeyler eksik değil mi? Ben de bu bulanık izleri aramak için yollara düştüğümde Pınar'la karşılaştım, onun o sıcak ve içten gülüşüyle.. Sonra yazdıklarını okumaya başladım. Karşımda, sokaklara tek tek dokunmaya çalışan bir kadın vardı. İşte, o eksik olan şeyleri anlayabilmek için Pınar, dokunmayı seçmişti; yorulmadan, tüm samimiyetiyle hayatları anlamlandırmaya çalışıyordu.
devamı...

Gülten Kaya

“Hâlâ Tanığız”
devamı...

Ecem Dalgakıranlar

Türk yargısı uğraşmak için yanlış kişiyi seçmiş! Pınar yalnız değil! Onu çok mu iyi tanıyorum? Hayır. Ama savaşa hayır diyen, insan hakları için mücadele eden insanlar üzerinde oynanan bu oyunları artık iyi tanıyorum.
devamı...

Ilgaz Ulusoy

Onu suçlayanların, onunla bir kez bile göz göze gelmediğinden eminim. Zira Pınar Selek, gülümseyen ve çok şey anlatan gözleriyle yaptıkları alçakça suçlamanın insafsızlığını yüzlerine vururdu. Onun suçsuzluğuna yürekten inananlar olarak, 'adalet'in yerini bulmasına uğraşan yargıya; Pınar'ın özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi yanlısı çalışmalarını, yaptıklarını, kısacası geçmişini delil olarak sunabiliriz. Adaletin gerçekten adil olarak uygulandığı bir hukuk sisteminin varlığında bunları hak etmediği aşikâr olan Pınar'a tanığım.
devamı...

Merve Tanrıöver

Son derece içten, cesur ve yürekli bir insan olan Pınar'a tanık olmamak mümkün değil. O güzel gülüşle uğraşanların karşısında, Pınar'ın yanındayım. Pınar'a her zaman tanığım.
devamı...
Seyyar Sahne
Feminist araştırmacı ve sosyolog Pınar Selek'in daha önce iki kez beraat ettiği davadan yeniden yargılanmasına yol açan gelişmeleri endişe ile takip ediyoruz. Pınar Selek'in şahsına isnat edilen suçu işlemediğini kanıtlayan somut delillerin ısrarla görmezden gelindiği bu dava hukuki bir dava olmaktan çıkmıştır. Söz konusu dava Türkiye'de resmi söylemin dışında söz üretmeye çalışan tüm insanlara gözdağı vermeyi amaçlayan siyasi bir davaya dönüşmüştür.
devamı...

Oya Oran
Pınar'ın eşit,özgür,adil,barışcıl dünyasına bütün varlığımla tanığım,ötesi yok!
devamı...

Aligül Arıkan

Onu önce “Maskeler, Süvariler, Gacılar” kitabından tandım. Sonra Lambdaistanbul’un düzenlediği eylemlerde birlikte dayanıştığım insan olarak tanıdım. Daha sonra ise ben Amargi’de gönüllü oldum. Bu sefer onu daha yakından tanıma şansına sahip oldum. Şu anda neysem bunda birçoklarının gibi onun da emeği vardır.
devamı...

Ümit Şahin

Bu tanıklıklar çok değerli. Ama doğrusunu istersen insan “ben kim oluyorum da Pınar’a referans olur gibi gelip böyle laflar ediyorum” diye de bir rahatsızlık hissediyor. Bugüne dek iki satır yazamayışım biraz da bundandı. Bir insanın seni tanıyıp da senin duruşuna, inadına, çalışkanlığına, yazılarına ve alçak gönüllüğüne hayranlık duyup, “evet, öyledir” diye tanıklık etmemesi için bu ülkenin hâkimlerinden (istersen egemenlerinden diye de okuyabilirsin, ama “hâkim” demek de her açıdan hiç yanlış değil) biri olması lazım. Artık haksızlığın bu kadarı, düzenin bu kadarı, alçaklığın bu kadarı insanı isyan ettiriyor. Dylan’ın anlattığı savaşın efendileri bunlar.
devamı...

Senem Donatan

Fizik kitaplarından birinde beyaz ışığın tanımını okumuştum. Şöyle yazıyordu; tüm renkleri içeren, yoğun ve göz kamaştıran enerji dalgası. Şimdi Pınar’ı kendimce tanımlamak istediğimde bundan daha iyi bir niteleme bulamıyorum. Pınar’ın beyaz bir ışık olduğuna tanığım. Hem de gülümseyebilen bir ışık.
devamı...

Ümit Ilgın Yiğit

Pınar ne yapmışsa, hangi suçu işlemişse ben o suçu işledim. İnsanları sevmek, paylaşmak suçsa ben de suçluyum. Pınar Selek'le aynı yaşları, aynı zamanları paylaşıyorum, bundan onur duyuyorum. Pınar Selek benim, sonuna kadar tanığım, kefilim, yanındayım.
devamı...
Aslı Uçar
Hiç tanışmadık Pınar. Belki tanışabileceğimiz çağlarda sen hep tatsız telaşlarla meşguldün. O kadar çok senin yerine koydum ki kendimi. İnsan nasıl dayanır böyle bir mücadeleye? Ben çoğu zaman inandığım bir iş için kendimde güç bulamazken sen nasıl oluyor da bir kurmacanın içinde iftiralarla boğuşmaya güç yetiriyorsun? Genç yaşında sokaklardan minik sevgiler edinmiş devlere güç yetirmeye çalışıyorsun. İyiliğine bu kadar delil varken nasıl bir hukuk sistemidir ki bu, bir göz aydınlığı veremiyor halkına. Bu devirde iyilik cesaret istiyor.
devamı...
Yaptığı araştırmalar ve feminist çalışmaların yanı sıra antimilitarist duruşuyla da adı Türkiye’nin sınırları dışına ulaşan Sosyolog Pınar Selek hakkındaki beraat kararının ikinci kez bozulmasına karşı tepkiler, bu kez tanıklık yazılarına döküldü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine Yargıtay Genel Kurulu’nda bekleyen kararın öncesinde bir kez daha büyük bir kamuoyu desteği ve dayanışması oluştu. Süreç boyunca köşe yazıları, basın toplantıları, kampanyaları, destek telefon, mesaj ve temaslarıyla Pınar Selekle dayanışanlara şimdi de tanıklık yazılarıyla ses verenler eklendi. Sayıları her geçen gün artan aydın, sanatçı, akademisyen, hukukçu, gazeteci, feminist, ev kadını, öğrenci, esnaf, sokak çocuğu, eşcinsel, her kesimden insan Pınar Selek'e tanık ve kefil olduklarını ilan ediyor. devamı...

Tuğba Yavuz

Pınar Selek... Ondan bir şeyler öğrendiğim ve öğreneceğim, hayatta belki onun açtığı yoldan ilerleyeceğim ablam gibi adeta. Toplum ve insanlar konusunda her ne zaman çıkmazlara düşsem ona danışacağım günleri hayal ediyorum bugün. Ben bu satırları yazarken içim huzurlu olarak şunları da söylüyorum Pınar'a: "Asma yüzünü. Devlet baba bizi yetim bırakmış olsa da, bak, yanında milyonlarca arkadaşın var; karşındakilere hak ettikleri yanıtları vermek üzere seninleler. Ben de onlar gibi ablacım, tanığım sana -bugün, yarın ve daima.
devamı...

Mehmet Uçum

Eğer yargı adalet amacına yönelik işlerse, kişi güvenceye sahip olur. Ama yargı duyarlı ve fikren muhalif insanları ezmek ve yok etmek amacıyla işlerse, hiçbir yazılı kural ne yazık ki yaşadığımız dönemde buna engel olamıyor. Dışarıdan gözleyen biri olarak yazıyorum: Pınar Selek davası bu ülkede yargının gerek görüldüğünde insanı ezmek, yok etmek amacıyla nasıl işletilmeye çalışıdığının bir kanıtıdır. Bu nedenle böyle davalarda kanıtların önemi olmaz. Böyle davaları önyargılar belirler. Ama bu davada Pınar Selek'i ezemediler, belki çok eziyet ettiler ancak Pınar Selek dimdik ayakta kalmayı başardı. Bu davada Pınar Selek ismini önemsizleştirerek, değersizleşterek yok etmeye çalıştılar ama asla başaramadılar. Pınar Selek, zaten çok değerli olan bu insan, daha da büyürken bu dava değersizleşti, önemsizleşti, insanların gözünde masumiyete saldıran bir davaya dönüştü.
devamı...

Dilara Kızıldağ

Kullandığımız kelimeler, edindiğimiz dertler, arayışlarımız bizi buluşturduktan sonra neler oldu neler. Bundan altı sene önce bir sonbahar günü Amargi’nin kapısını çaldığım anı çok net hatırlıyorum. O kapı açıldı, içeri davet edildim ve hiç beklemediğim kadar sıcak karşılandım. O gün çıkıp eve gittim ve biraz garip ama, üç ay Amargi’ye adımımı atmadım. Kendimi iyice hazırlamalıyım dedim. Ve ikinci gidişimden sonra bir baktım ki, ben de Amargi olmuşum! Pınar benim dostum, gözündeki ışığı görünce hayatı ancak sevgiyle, şiddetsizlikle, emekle ve düşündüğünü üretmekle dönüştürebileceğimize inandıran yoldaşım. Ben bütün bunlara tanığım.. Pınar’ın tanığıyım…
devamı...

Gönül Kıvılcım

Onunla Amargi'deki bir görüşmemizde, "Senin gücüne hayranım Pınar" demiştim. Mağruz kaldığı tüm haksızlıklara, iftiralara, şiddete rağmen söylediği tek şey "Gelin biz kendi bahçemizi yeşil tutalım"dı. Pınar hiçbir zaman şiddet yanlısı olamaz, olmadı. Bunu anlamak için bir kereliğine onun sevgiyle gülen gözlerinin karşısında oturmak yeterlidir. Benzersiz bir insan, benzersiz bir dost.
devamı...

Ayça Damgacı

Pınar Selek benim için aydınlığın, fedakarlığın, mücadelenin, alınterinin, kendini yerine koymanın, tüm hücrelerinle özümsemenin karşılığıdır hayat sözlüğünde. Bu sebeple masum/suçlu/sanık gibi kelimeler onda karşılık bulamaz. Sağduyusu birazcık gelişmiş herkes böyle olduğunu biliyor. Ben biliyorum, eminim, tanığım, kefilim tüm bedenimle.
devamı...

Necla Akgökçe

Pınar’a tanığım, herkesin kendi çocuğunu sevdiği, kadınlar, Kürtler, işçi sınıfı, yoksullar sömürülüp ezilirken, ses çıkarmayıp ayaklarına kıymık battığında hak, hukuk diye bağıranların ülkesinde, başkalarının acısına hiçbir zaman kayıtsız kalmadığı için Pınar’a tanığım… Diğerkâmlığına tanığım. Başında onca belaya rağmen, feminist mücadeleye, araştırmaya, incelemeye devam ettiğine, umudunu yitirmediğine, Amargi’de iyi işler yaptığına, kadın gibi bir kadın olduğuna
devamı...

Sinem Yavaş

Şu an inandığı dinde insan ayrımının yapılmaması gerektiği savunulurken, sırf mezhebi farklı diye çocuklarını evlendirmeyen, hatta ayrı mezhepte olanlarla görüşme, paylaşma fikrine dahi tahammül edemeyen topluluğun yer aldığı bir ortamda o tamamiyle dışlanan kişilere önyargısız yaklaşıp, onları sıfatlarından, kökenlerinden soymuş, anlamayı ve böylece kendini de anlayacağını düşünmeye yönelmiş. Suçmuş oysa…
devamı...

Neşe Yaşın

Pınar’a yapılanlar içimi isyanla dolduruyor. Onun tanıklara ihtiyacı olması bile bana ağır geliyor. Pınar’ın düşmanları, ona bunca eziyeti çektirenler onun ışığının etkilediği binlerce insanı, Pınar’ın dostlarını küçümsemesinler. Pınar’ın büyük bir ailesi var. Onun gibi düşünen, onun değerlerini taşıyan bir aile bu... Pınar’ın kılına zarar gelmemesi için kenetlenen bir aile. Ben de onun bir kızkardeşiyim ve ona zulmedenler pes edene kadar tüm gücümle yanındayım.
devamı...
Begüm Acar
Pınar’ı tanımakla ne çok insan tanıyorum. Pınar’a tanığım… Çünkü pek çok insanın daha yüreğine umut düşürmesini istiyorum. Çünkü inanmak, yaşamanın anlamını en yalın haliyle de karşılayabilen şeylerden. Pınar’a inanıyorum.
devamı...
Sevin Okyay
Yıllar boyunca aynı hayreti sürdürmek mümkün değil ama, aynı tanıklığı sürdürmek mümkün. Suçlamalara karşı inanmazlık öfkeye dönüşse de, geri kalanı değişmiyor pek. Neyse ki sen de değişmiyorsun Pınar, olunması gerektiği gibi bir insanın yaşayan, sevgi dolu ve sevilmeye layık örneği olarak dünyamızı paylaşmayı sürdürüyorsun. Hüseyin’in dediği gibi, korku duvarına bir gedik açmanı affedemiyorlar.
devamı...

Fatma Zehra Mungan

Tanığım; sokak çocuklarıyla soğuk betonları paylaşmış, insanca yaşamın savunucusu, gülümsemesiyle iyiliği kucaklayan, kötülüğü defeden, insanı sevmek için sebep aramayan, sevgisizliğe mahkûmların içlerinde patlamaya hazır mutsuzluk bombasını onun eline tutuşturmaya çalıştılarsa da onlara gülümseyişiyle, bütün insanlığıyla cevap veren yücegönüllü insana...
devamı...

Yonca Erdem

Pınar'a tanığım, Pınar'a kefilim, Pınar'ı seviyorum. Sen yalnız değilsin sevgili dost.
devamı...

Deniz Cenk Demir

Tanığım ben de... Keder de yağmur gibi hepimizin üzerine yağar ama bazıları diğerlerinden daha fazla ıslanır. Tanrı yağmuru vermiştir ama umut için gökkuşağını da vermiştir. Pınar Selek kederden sırılsıklam ıslananlarla birlikte o gökkuşağının altından cesurca geçerken tanık oldum ben...
devamı...

Tuba Keleş

Pınar’ı tanıdığım ilk andan itibaren, etrafımdaki herkese onun bu dünyadaki varlığını “iyiliğin” bedene gelmiş hali olarak anlattım. O dokunduğu herkese, daha adaletli bir dünyanın varlığını hayal olmaktan kurtararak gerçek olabileceğini gösteren bir kadındır. Yazık ki, binlerce tanığına rağmen, “yüce adeletimiz”, karşısına çıkan gerçek adaleti tanımamakta direnmektedir. Her ne olursa olsun, bilinmesi gereken en önemli şey: Pınarımızın asla yalnız bırakılmayacağıdır. Unutulmamalıdır ki, esas mahkeme kamuoyunun vicdanında saklıdır ve bu şekilde tahrip edilemeyecektir. Pınar’a şahidim, Pınar’a şahidiz, binlerce tanık Pınar’a şahit!
devamı...

Emre Dursun

Zira, adaletin zulmün temeli olduğu bir ülkenin, göz göre göre haksızlığa kurban edilen bütün masumları kadar sanığım. Vicdanım, yalnızca bir tek millet, bir tek renk, bir tek hedef için değil; bütün insanların ortak emel ve hedefleri için ter akıtan, silah yerine kalem kuşananların mahkumiyetinden yaralı. Pınar Selek'in sesindeki titreşimden, gözünün ışımasına kadar, bedeninin ve yüreğinin bütün işaretleri, sıcaklığın, dürüstlüğün ve masumiyetin vücut bulmuş halidir.
devamı...

Halil İbrahim Allak

Aktivist, feminist, antimilitarist yazarımız Pınar Selek'i kendi nesnel gerçekliğimiz hususunda doğru bir isim olarak görüyor ve hukuksuzluğun mağduriyeti safında yer almasına razı olmadığımı, olamadığımı belirtmek istiyorum. Elbette kendisine tanığım ölçüsüzce, bütün sağduyumla...
devamı...

Burhanettin Müküs

Sıradışı bir kişi, yürekli, cesur.Travestileri, sokak çocuklarını sevmek, sahiplenmek, onlara umut vermek, onlarla tiyatro çalışmak, resim atölyesi yapmak bu ünlü sosyoloğun günlük yaşamı olmuş. Ona tanık olmak onun hızına ulaşmakla olur. Keşke tanığı olabilsem.
devamı...

Aslı Zengin

Pınar'a tanığım! Pınar'ın kocaman yüreğini, insana olan sevdasını, tatlı dilini, dertlerin yakasını bırakmayan bıkmazlığını bizlerden söküp almaya çalışan iktidarın, Pınar hakkında yazdıklarına inanmıyorum. Bazılarının varlığı bu topraklarda yaşayan kadınlara, çocuklara, kıyılara itilmiş, kıyılarda horlanmıslara nefes oluyor, söz oluyor. Yine o bazılarının varlığı bu nefesi solumaya, bu sözü duymaya tahammülü olmayanlara ağır geliyor. Pınar işte o bazılarından. Varlığıyla başkalarının varlığını çoğaltabilmek herkesin harcı değil bu memlekette.
devamı...

Kronik Muhalif

Çarpık düzeninizin bütün suçlarını ve yükümlülüklerini masumların omuzlarına yükleyerek aklanacağını sanan karanlığın esas mimarları, pimi çekilmiş halde elimize tutuşturduğunuz en esaslı bomba, bitmek bilmeyen yalanlarınız ve iftiralarınızdır. Sizin riya duvarınız önünde diz çökmeyecek, bilakis, onu yıkıp geçeceğiz. Pınar Selek'le, her davada birlikteyiz.
devamı...

Hamide Koyukan-Bejsovec

Erkek-egemen, faşizan, milliyetçi ve hezeyanlı bir dille mütemadiyen suçlansa da, doğru bildiğinden şaşmayan Pınar Selek`i tüm yüreğimle destekliyorum. Kızkardesime elbette tanığım.
devamı...

Zehra Tosun

Ankara’dan İstanbul’a gittiğim günlerin birinde, Büyükada’ya kadar gidip de Marmara’daki denizanalarından korktuğum için yüzemediğimi anlatıyordum ki, Pınar çocuksu bir şaşkınlık ve sevimlilikle “O da denizin bir hayvanı, neden korkuyorsun?” dedi. Kadınlar, travestiler, sokak çocukları ile dayanışmaya bir de benim pek korktuğum denizanaları eklenivermişti işte. “Pes yani!! Bu da Pınar’a söylenecek şey mi?" dedim içimden. Hayatını barışa adamış, her engele rağmen gülümsemesini yitirmeden mücadele eden bir kadından başka bir şey duymak mümkün müydü sanki? Pınar’a bunu söyleten, korkumu küçümsemesi filan değildi elbet; bu hayata ve bu hayatın her canlısına duyduğu sevgiydi.Pınar’ın tanığıyım; adaletin Pınar için var olduğuna da tanık olmak istiyorum.
devamı...

İşçi Orhan

İnanıyorum ki Pınar Selek’in izine takılan aklı başında birisi bir daha onun izinden çıkmaz. Makalelerini takip eder, kitaplarını okur, ne düşündüğünü merak eder. Onun düşündüğü düşüncemiz, takip ettiği yol da yolumuzdur.
devamı...

Gökçe Avcıoğlu

Feminist politikaya kattıkların, antimilitarist duruşun, milyonlarca insanın reddediği Kürt halkını ve Kürt kadınını görünür kıldığın, düşünceni, kaybettiklerin ve kaybedeceklerin pahasına savunduğun için, hiçbir şeye inanmayanlara inanmayı ve mücadele etmeyi öğrettiğin için teşekkür ederim. İyi ki varsın. Suçsuz olduğunu bildiğim bu davada sonuna kadar yanındayım. Bu dava hepimizin. Hep birlikte mücadele edeceğiz.
devamı...

Suzan Karaibrahimoğlu

Hayatımda tanıdığım için kendimi şanslı hissettiğim, ilişkilenişiyle insana kendi biricikliğini hatırlatan, varoluşun; eylemekle, kendin olmakla olabileceğini kendi varoluş biçimleriyle gösteren, bilmenin ve tanımanın sorumluluğunu taşıyan, özgürlük ve adalet arayışından vazgeçmeyen ve bakışabildiği insanlarla birlikte yapmaya çalışan, bu zamanın hikaye anlatıcısı Pınar, iyi ki varsın... Tabiki Pınar’a tanığım.
devamı...

Pelin Kalkan

Lezbiyen feminist bir kadın olarak Pınar'a tanığım.. Anti-militarist bir kadın olarak Pınar'a tanığım.. Barıştan yana bir kadın olarak Pınar'a tanığım.. İnsan haklarını savunan bir kadın olarak Pınar'a tanığım.. Mücadelesine, çalışmalarına, kitaplarına, sözlerine, gözlerine, yüreğine tanığım..
devamı...

MorEl Eskişehir

Pınar Selek'in yanındayız.. Mücadelemizi, dayanışmamızı, birlikteliğimizi sürdüreceğiz.. Tanığız ! Buradayız!
devamı...

Sait Demir

Öteki çocukların da 'abla'sı, barışsever, demokrasisever, kadın ve insan...
devamı...

Özlem Hepşen

Pınar Selek tanıklık ettiği dünyanın içerisindeki bir düşünce, bir gözdür. Ne düşüncesiyle ne de gözüyle insanlığı kırar, üzer ya da zarar verir. Aksine insan olmanın en erdemli kavram olduğunu gösterebilen bir kalemdir. Görmek istemeyenlerin gözünü açmaya çabalaması bile O'nu gerçek bir insan kılmaya yeterlidir. Sonuna dek yanındayım.
devamı...

Çiğdem Saldanlı

Biz seni tanıyoruz, onlar da seni tanıyorlar.. Hayata,doğaya,yaşama; kadına,erkağe,insana; sanata,sanatçıya, ...................... devamı yazsam sığmaz sayfalara diyebileceğim bir yaşam ortağına... ben tanığım... onlar da tanıklar; bu yüzdendir ki başka tanıklar istemiyorlar...
devamı...

Alper Akyüz

Pınar Selek var oluşuyla 'özgürlüğün ve özgürleşmenin', 'barışçılığın ve şiddetsizliğin' ve 'cesaretin' en yalın anlamlarının cisimleşmiş bir haliydi, bu nedenle de her tür 'iktidar' için önemli bir tehdit oluşturuyordu; erkekliğin, akademik ve uzman bilginin, her biçimiyle şiddetin, egemen sınıfların, sermayenin... ne kadarını sayabilirseniz.Dertlerimiz aynı olsa da benimle benzer konumdaki erkeklerin bile göze alamayacağı birlikte yaşama deneyimlerinin kendisini nasıl özgürleştirdiğini anlatması yine bize tutulmuş bir ayna işlevi görüyor, muhalif bile olsak ayrıcalıklarımızdan vaz geçmeye yanaşmadığımız sürece aslında aynı iktidar anlayışının bir parçası olarak işlev gördüğümüz gerçeğini bize yine kibirden eser olmadan anlatıyor.
devamı...

Nurgül Akbulut

İnsanın Pınar'ın suçlu olamayacağını anlaması için gözlerine bakması yeterli.Onu yıllarca da içerde yatırsanız, o bakışlarındaki ışık hiç yok olmayacaktır. Kendiniz onun suçlu olduğuna inanabilirsiniz ama biz asla inanmayacağız. Çünkü biz onu bakışlarından tanıyoruz. Bakışları BARIŞ diyen kadına sonsuz sevgilerle.
devamı...

Başak Sopacı

Paylaştığı tecrübeler için, yolumuzu tuttuğu ışık için, inancı için, verdiği, duyduğu güven için ve desteği için teşekkürler. Pınar'a tanığız.
devamı...

Naciye Ertaş

Ben Pınar’ı bir yıl önce tanıdım ve iyi ki tanıdım. Pınar, daha güzel bir dünyada yaşanabileceğine inanan ve bu konuda umut dağıtan biridir. Kadınlar arasındaki dayanışmada aktif rol aldığını ve şiddete karşı olduğunu biliyorum. Cinsel şiddetle mücadele etmek isteyen kadınların yanında olan ve bu konuda da hiçbir emeğini esirgemeyen Pınar’a tanığım.
devamı...

Sibel Eraslan

İnanmak… Bu kelimeyi önemsiyorum. Sıçramak gibi bir anlamı var çünkü. Bilginin bizi çıkaracağı gerçeğe dair o merdivene, elbette saygı duyuyorum. Ama varoluşun hakikati için çoğu kez kısa ve yetersiz kalıyor bilgi dediğimiz şey. İnanmaksa, aşka benziyor; denize uzaktan bakmaya değil de içine atlamaya benziyor.Dreyfüs Davasından, Rosenberg’lerden söz etmişler haklı olarak arkadaşların. Bense Yusuf Kıssasından bahsedeceğim kara kaplı Kitaptan. Suçsuz yere zindanlara atılan o güzel Peygamberin başına ne geldiyse hep aşktan hep aşktan… Senin başına ne geldiyse de hep sevgiden, hep barıştan, hep aşktan… Denizi anlatmayı değil, denize atlamayı tercih ettin sen… Ne güzel söylemiş Şair; “geçse de yolumuz bozkırlardan, denizlere çıkar sokaklar…”
devamı...
Başak Sopacı

Paylaştığı tecrübler için, yolumuzu tutuğu ışık için, inancı için, verdiği, duyduğu güven için ve desteği için teşekkürler. Pınar'a tanığız.
devamı...

Zeynep Arıkanlı

Ümmü Teyze'ye, beni sımsıkı sararak "Teyzee, bu kız çok komik değil mi?" diye bağıran neşedir Pınar. Bildiğimiz deli... Mahallenin, mahallemizin delisi... Kimsenin pek ilişemediği, bir parça korktuğu... Ama o olmadan da yapamadığı... Korksun, alay etsin, taşlasın... ne yaparsa yapsın, varlığını için için pusulası bellediği... Sadece masumların, bebeklerin - bu dünyada korkacak kadar mal mülk, hırs biriktirmemiş yahut biriktirmeyi reddetmiş olanların yani - içtenlikle yaklaştıkları - cümle hayvanların Süleyman'ın etrafında toplanırcasına toplaşıp eyleştikleri deli... İsmiyle müsemma... Pınar işte... Bilgelik akar, neşe akar, dünyanın bilgisi akar.
devamı...

Hatice Meryem

İnsanlık tarihi boyunca en büyük erdemdir duygudaşlık! Doğrusu ben, Pınar’ı sokak çocuklarıyla, zor durumdaki travestilerle, şiddete maruz kalan kadınlarla bir arada görmedim hiç; ama onların Pınar hakkındaki sözlerini duyunca, okuyunca anladım ki, Vincent’ın maden işçilerine yaklaştığı kadar yaklaşmış Pınar onlara! Eh asık suratlı rahipler tabii onu cezalandırmayı isterler! Çünkü her durumda insanlık sınırlarını zorlayan, genişleten bir iş yapıyor Pınar Selek.
devamı...

Özgür Sevgi Göral

Pınar Selek’e tanığım. Aradan geçen bunca yıla rağmen bizi Pınar’a tanık olmaya devam etmek zorunda bırakan hayata artık çok kızgınım ama. Herkes bilir ki Pınar her şeyden önce, herkesi ayrı ve biricik bir evren kabul eden birisidir. Herkes bilir ki Pınar insanları, kadınları ve erkekleri dikkatle dinler. Herkes bilir ki Pınar karıncayı bile incitmez, hem de gerçekten incitmez, genelde kavga etmeye ve yok saymaya yatkın bir dilin hem devlet hem de toplum katında hüküm sürdüğü bu topraklarda o dinlemeyi, anlamaya çalışmayı, tamir etmeyi ve düzeltmeyi bilir. Herkes bilir ki Pınar başınız her sıkıştığında, ama gerçekten sıkıştığında sizin yanınızdadır, ne kadar çok şey yaparsa yapsın böyle zamanlarda sizin yanınızda olduğunu bilmenizi sağlar. Herkes bilir ki Pınar gözlerinden, sözlerinden, sarılmasından, kucaklaşmasından, gülmesinden çıkan enerjiyle size ne anlatıyorsa dinletir, hem de sonra dinler, güldürür ve şefkatiyle sarıp sarmalar ve dünyanın en eğlenceli arkadaşlarından birisidir. Ve belki de sadece son sebep bile arkadaşım Pınar Selek’e tanık olmam için tek başına yeterlidir. Pınar Selek’e tanığım.
devamı...

Aslı Şahin

Öncelikle bizleri feminizmin herkes için ne anlama geldiğini en iyi şekilde anlamamıza ve kadın-erkek çevremizle mesajlarımızı paylaşmamıza destek olduğun ve daha çok öğrenmeye teşvik ettiğin; bizlere kadın erkek eşitliği çalışmalarımızda güç verdiğin, hayatı herkes için daha da güzelleştirmeye dair verdiğin çabalar ve güzel insanlığın için içten teşekkürler.
devamı...
Ercan Balcı

Sizi ve yaşadığınız süreci yalnızca basın aracılığıyla takip edebiliyorum. Dolayısıyla sizi yeterince tanıdığımı söyleyemem. Ancak temsil ettiğiniz değerlere ve politik pozisyonunuza aşinayım. Mücacedelenizi ve çabalarınızı benimsiyor ve içtenlikle destekliyorum.
devamı...

Aysel Ergün

Pınar'ı geçen yıla kadar köşe yazılarından, kitaplarından ve Amargi'den tanırdım ve geçen yıl gözlerinin meraklı ve umut dolu haliyle tanışma şansını yakaladım. Benim için kitabını imzalarken şöyle demişti; "Gökkuşağının altından geçelim... ve değişelim! Dostlukla." Her şey açık değil mi? O çoktan gökkuşağının altından geçmişti ve değişmişti, bu değişimi ve güzelliği hazmedemeyenler kötü bir oyun oynuyorlar ama biz bu oyunu bozacağız, dostlukla..
devamı...

Samim Akgönül

Pınar Selek’in “marjinal” denen gruplara toplumbilimci ama insan olarak yaklaşımını gördüm. Uyguladığı katılımcı gözlem metodunun ne kadar verimli olduğunu gördüm. İstanbul’da sokak çocuklarınının içine girip de bilimsel etikle bu grubu incemele objesi YAPMADIĞINI ögrendim. Bir grubun marjinal olarak algılanması için kendini merkezde gören ve çogunluk olduğunu düşünen baskıcı başka bir grubun var olması gerektiğini anladım. Fransa’da 150 yıldır prestij hiyerarşisinin en üstüne konulan intellectuel engagé, yani benim tercümemle « elini taşın altına koyan aydın » nasıl olunur bildim. Davasına, içine girdiği, içselleştirildiği gruplardan, eşcinsellerden, travestilerden, Kürtlerden, tinercilerden birey yaptığı bireylerin gelip tanıklık yaptıklarını öğrendim. “Hakim bey, ne bombası, Pınar abla atölyeye tiner bile getirmemize izin vermiyordu” dediklerini duydum. Bildim. Bu, kısa, yazı, Pınar Selek’e tanıklığımdır. Tanıdığımdan değil, herhangi bir olaya tanık olduğumdan da degil, bildiğimden. Bildirmeye devam edecektir.
devamı...

Armağan Lale

Geçen bunca yıla rağmen hâlâ tanıklık cümleleri kuruyor olmak umutlarımı yerle yeksan etse de, Pınar'ın elini tutmuş olmak, gözlerini; o gözlerdeki gücü, heyecanı yakından görmüş olmak (bunu söyleyen onca kişiden biriyim, biliyorum!), her şeyin güzelleşeceğine dair müthiş bir umut aşılıyor bir yandan. Pınar Selek'e, o güçlü kadına, o güzel insana tanık olduğumu belirtmek isterim!
devamı...

Ahmet Juğ

Doğru siyaset, yani ötekine dokunan, onunla konuşan, onunla birlikte değişmeye razı olan siyaset ancak Pinar Seleklerde vücut buluyor. Artık pozitivist algılarla doğru önermeler yapan, eli temiz ahlâkçılığı siyaset sanmak istemiyorum.Ve Pınar Selek için bir tanık da ben olmak istiyorum.
devamı...

Yeşim İşlegen

Pınar Selek tekmil muhalif edimlerle donanmış bir insandır. Tüm ürettiklerinin tanıklığını yapamadıysam bazı şeyleri kaçırmışımdır. Bütün bu değerlere düşman olanlar, onu yoketmek ve parçalamak isteyeceklerdir. Bu kanunlarla yapılan bir linçtir. Ama asla hukuksal değildir. Pınar özgür kalmalı ve özgürce üretmeli.
devamı...

Nalan Özdemir

Pınar'ın içimizden silmeye çalıştıkları “mücadele ettiğimizde bir şeyleri değiştirebileceğimiz” inancına sonuna kadar sahip bir insan olduğunu biliyorum. Bu mücadelenin şiddetsiz bir biçimde olabilmesine çabalarken, kafa yorarken bu şekilde yargılanıyor olmasına da isyan ediyorum.
devamı...

Yasemin Akış

Pınar'ın daha barışçıl bir dünya için çalıştığına ve yaptıklarıyla herkes için umut ürettiğine tanığım! İnsanların adalete olan inançlarını tekrar tazeleyebilmeleri için bu davanın bir daha açılmamak üzere kapanmasını diliyorum.
devamı...

İlkay Ertem

“Ben Pınar’ı tanıyorum “ diyebilmek çok güzel. Onunla ilk tanıştığımızda, kendimi tanıttığımda bana o kadar sıcak sarıldı ki, sanki beni yıllardır tanıyormuş gibi. İnsanı içine sokan bir sevgisi var. Ailesini ve birbirleriyle olan ilişkilerini gördükçe onun bu kadar sevgi dolu olmasını daha iyi anladım. Pınar gerçekten de bir sevgi yumağında büyümüş. Pınar’ın güleryüzü, sevgisi, enerjisi, çalışma azmi ve temposu çevresindeki herkese enerji verir.
devamı...

Handan Çağlayan

Bu tanıklığın biraz olsun ulaşması gerekenlere şöyle söylüyorum; Pınar Selek'i nicedir izleyen, yazılarını okuyan, konuşmalarını dinleyen ve hayattaki duruşunu takip eden ve tüm bunlarda hayata, yaşama sevincine, direnmeye, başı dik ve ilkeli olmaya, barışa, güzelliğe ve insanlık için doğru olandan ne pahasına olursa olsun vazgeçmemeye dair çok şey gören ve ondan öğrenmeye çalısan biri olarak Pınar Selek'in şiddet içeren hiçbir düşünce ve eylemle alakası olamayacağına tanıklık ediyorum.
devamı...

Nazlı Ökten

Sosyoloji ya da genelde sosyal bilimler kimileri için merak bulaştıran bir tür virüs gibidir. Bir kez bulaşanlar, tanır bu merak duygusunu. Durmaksızın soru sorarsınız; bu dünya başka türlü bir yer olabilir miydi diye. Candide olmaktan çıkar, olası dünyaların en iyisinde yaşamadığımızı anlarsınız. Pınar'a bu virüsün bulaştığı kesin! Belli ki onun farkı, dünyanın daha iyi bir yer olabileceğine inançla hayatın uçlarından, insanların ellerinden sıkı sıkı tutması.
devamı...

Evren Paydak

Pınar, bu ülkenin umudu, vicdanı ve tanığıdır. Ben, Pınar'ın şiddetten arındırılmış bir dünya için verdiği mücadelenin tanığıyım.
devamı...

Kemal Ördek

Gözleri yüreği ile gören, yaşadığı kurak toprakları vicdanı ile sulayan ve 'savaş'tan 'barış'a giden dikenli yolda 'umut'u besleyen çalışmaları ve karanlığa inat onurlu barış mücadelesiyle tanıdığım Pınar'a sonuna kadar tanığım.
devamı...

Aylin Çakı

Pınar Selek'e tanığım çünkü o ve onun gibi sesini barıştan yana yükselten dostlarımızın "özgür" olması bizi de özgürleştirecektir; yarınlarımız daha güzel olacaktır.
devamı...

Sevim Özdemir

Pınar Selek'i yazılarından, katıldığı panellerden ama en nihayetinde ürettiklerinden tanırım. Ve onun üretmek, var etmek dışında yok etmeye, olumsuzlamaya yönelik bir faaliyetin içinde olmayacagına kendi adım gibi eminim. Dolayısıyla da Pınar Selek'e tanığım.
devamı...

Gülnur Elçik

Pınar her yerde.
devamı...

Ezgi Sarıtaş

Dava sürecini en başından beri takip etmeye çalıştığım Pınar Selek'e tanığım.
devamı...

Mine Koçak

Göğsü yanıyor gururla, resim yapabildiklerini fark ettiklerinde çocuklar… Bir travesti dayak yediğinde sokakta, yanakları kızarıyor utançtan… Bir Kürt kızının çığlığını duyduğunda, biliyorum gırtlağı yanıyor onun da… Bir kadın hayır diye haykırdığında, haydi diyor değiştirelim… Haydi diyor, kadınlar dayanışalım! Haydi diyor, özgürleşelim… Haydi, kadınlar özgürleşelim! Okuyalım, tartışalım, yazalım, örgütlenelim! Kadınlar dayanışalım! Şimdi, bir kez daha arkadaşımın yüreğini bombalamak istiyorlar… Peki şimdi bizim yüreğimiz, Pınar’la birlikte acıyacak mı? Ölümün kutsallığına inanmadı ki o hiç, ölüme dönsün yüzünü… O hayatı ister herkes için…
devamı...

Ulus Irkad

Pınar’a tüm desteğimi veriyor ve gönderiyorum.
devamı...

Serpil Çakır

Arkadaşıma dokunmayın. Pınar, Türkiye'de kadınların özgürlük ve hak mücadelesi için uğraş veren bir kaç isimden biridir. Bu mücadeleye zarar vermeyin, vermeyin. Kadınların umudunu söndürmeyin!"
devamı...

Mehmet Atak

"Seneler önce, devlet ve toplumun kendisine biçtiği role teslim olmayip, devlet ve toplumun otekilestirip, zulm ettikleri için mücadele eden Jean Seberg'i, ABD'de "ucuzlatmak" (!?) ve giderek "yok etmek" için kampanya baslatan FBI'di.
devamı...

SONA KÜÇÜKYAN

Sınıfımın ağırbaşlı, derli toplu, sorumluluk sahibi öğrencilerindendi Pınar. Ben de henüz çok genç bir öğretmendim. Öğrencilerimin herbiri ile ilgili parlak başarı beklentilerim vardı. Haklı beklentiler... Hep güzel geçerdi Felsefe ve Mantık derslerimiz. Pınar hep orda, orta sıralardaki yerinde, ölçülü, ilgili bir genç kız. Pırıl pırıl, akıllı, içinde yaşadığı toplumun sorunlarına duyarlı bir bilim insanı adayı yetişirdik onu biz ve öyle de oldu: bilim insanı.
devamı...

LISTAG (Lamdaistanbul Aile Grubu) Anneleri

Onun insan sevgisine, ayrımcılığa, dışlanmaya, ötekileştirmeye karşı duruşuna, paylaşım ve dayanışmayı böylesi güzel becermesine Tanığız, Onu ilk yargılanma sürecinden beri tanıyor ve izliyoruz, haksız yere yaşadığıklarına Tanığız, Bizimle Amargi için yaptığı o röportajdaki samimiyetine, içtenliğine, sevgi dolu gözlerine Tanığız,
devamı...

Doç. Dr. Hale Bolak Boratav

Akademik birikimini, insan sevgisini ve politik coşkusunu bu kadar iyi harmanlayan ve enerjisi ile bu kadar kadını kucaklayan bir kişi çok az bulunur. Ben ona Türkiye'de feminist hareketin "yaşam Pınar'ı" diyorum, ve dimdik duruşu ve tüm doğallıyla yaptığı tüm katkılar için teşekkür ediyorum.
devamı...

Dilek Hattatoğlu

“Pınar Selek’e tanığım”. Ve bunu söylemek konumunda kalmak, beni incitiyor. Tanık olmadığımdan değil. Tam tersine. Pınar’ı tanıyorum. Savunduklarını ve savunma biçimini biliyorum, paylaşıyorum. Ve bunlar için onu seviyorum. Ama Pınar için tanıklık gerekmesi, bana ağır geliyor. Pınar’a tanıklık etmek, onun nasıl şiddet karşıtı olduğunu bir kez daha, bir kez daha anlatmak zorunda olmak, onun yıllardır bunu yapmak zorunda bırakılarak sürekli ağır bir taciz altında yaşamakta olması. Asıl şiddet Pınar’a ve onun şahsında hepimize uygulanıyorken, hepimiz ayrı ayrı kendi hayatlarımızda sürekli irili ufaklı şiddete maruz kalıyorken, böyle bir savunma yapmak zorunda oluşumuz, onun üzerine atılan iftiraların nasıl ona hiç uymadığını bir kez daha dile getirmek zorunda oluşumuz… Nasıl ağır bir koşulda yaşadığımızı, nasıl ağır bir şiddete maruz kaldığımızı örnekliyor...Sevgili Pınar, varlığın bana güç veriyor; birçok başka insana verdiği gibi. Varlığım, sana güç versin.
devamı...

Serap Güre

Pınar'ı kadın sorunlarına politik çözümlerin tartışıldığı toplantılarda tanıdım. Daha sonra ispatlanmayan bir olaydan uzun yıllar yaşadığı baskıya karşı verdiği sakin ama bir o kadar güçlü mücadelesi beni ona yakınlaştırdı. Tükenmeyen enerjisi, sevgi dolu yüreği ile, paylaştığım sorunlarla her zaman ilgilendi. Birçok kadının sözünü paylaştığı, sorunlarını tartıştığı Amargi derginin çıkmasına verdiği emek, derginin kalıcılığı ile ne kadar önemli olduğunu ispatlıyor.
devamı...

Cemal Turan

Yaşatmaktan, var etmekten ve paylaşmaktan ibarettir Pınar Selek. Yalnız yazılarına ve fikirlerine bakarak söylemiyorum bunları. Dedesini, babasını, sevgili annesini tanırım Pınar’ın, suyunun nereden geldiğini. Beslendiği kaynağını bilirim sevgili Pınar'ımızın.
devamı...

Pembe Hayat LGBTT Derneği

Ülker Sokak'ta gördüğümüz şiddeti vicdanen kabullenemeyen, bu şiddetin örtbas edilmemesi için, yok edilmeye çalışılan gerçeği açığa çıkarma mücadelesi veren, kimseler görmez ve umursamazken gördüğümüz şiddete karşı çıkan Pınar Selek'in yürüttüğü tüm mücadelenin, dünyadaki her türlü şiddetin ortadan kalkması için olduğunun tanığıyız.
devamı...

Kaos GL Derneği

Pınar Selek her zaman ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin yanında olmuştur. Adalet, eşitlik ve özgürlük yolunda pek çok kez kesiştiğimiz ve birlikte yürüdüğümüz Pınar'ın mücadelesinde şiddetsizliğin tek yöntemi olduğunun tanığıyız.
devamı...

Kadın Dayanışma Vakfı

Kadın Dayanışma Vakfı, kadına yönelik şiddetle mücadele amaçlı bir kadın örgütüdür. Pınar Selek'le bu mücadelede yolumuz kesişti. Birlikte yürüttüğümüz pek çok çalışmada Pınar'ın şiddetin her tür ve biçimini ortadan kaldırmaya akıl ve beden yorduğunu, şiddeti hiç bir nedenle ve hiç bir şekilde benimsemediğini gördük.
devamı...

S. Şehmus Dinçer

Pınar, bizim yaşam pınarımız.. Pırıl pırıl, duru, berrak insan güzeli.. Bu ülkenin çoraklaştırılmasına inatla, sevgiyle, özveriyle direnen, bedelini misliyle ödeyen ve umutlarımızı yeşerten, dipdiri tutandır, yüzakımızdır o..
devamı...

Maya Arakon

Pınar Selek yüreğinde insan sevgisinden başka hiçbir duyguya yer olmayan bir güzel insandır. Bu ülkenin en önemli değerlerinden biridir, sadece muhalif kimliğiyle ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin yanında durmakla yetinmez, yazdığı kitaplar ve yazılarla da karanlığa ışık tutmaya devam eder. Yıllardır peşini bırakmayan karanlık kafalarınızı, kirli ellerinizi çekin artık arkadaşımızın üzerinden.
devamı...

Lerna Ekmekçioğlu

Pınar Selek, nadir insanlardan biri. Sadece haksızlıkla mücadele etti, herkesi sevdi, kimseye kotülük yapmadı. Şiddeti sevmez ve ona başvurmaz. Onun kapalı kapılar arkasında olduğu bir ülkede insanlar mutlu olmaz, umutlu olamaz, içi rahat dolaşamaz. Adalet su gibi yolunu bulmalıdır.
devamı...

Ayşe Gül Altınay

Pınar’ı düşündüğümde gözümün önünden akan sahnelerde Pınar hep kalabalık bir yerde. Çok sayıda kadın var etrafında. Heyecanla konuşuyor veya gözlerinin içi gülerek dinliyor. Ellerimizi tutarak bizlere “haydi” diyor. “Haydi birlikte birşeyler yapalım.” Bu “birşeyler” hiç aynı kalmıyor... Amargi Feminist Kitabevi ve Amargi Feminist Dergi son yılların en heyecan verici oluşumlarından... Bu kadar farklı kadın, farklı feminist ses başka nerede biraraya gelebiliyor? Her ikisini de Pınar’sız düşünemiyorum. Pınar’ın enerjisi, inadı, umudu, tutkusu ve sevgisi eminim daha nice güzel araştırmalara, buluşmalara, dönüşümlere, yaratıcı oluşumlara vesile olacak. İyi ki varsın, sevgili Pınar!
devamı...

Gülşen Ülker

Sevgili Pınar, seninle bir şiddetsizlik antremanında tanışmış ve birlikte kendimizi, inandıklarımızı nasıl ifade edeceğimiz, hangi yol ve yöntemle herkesin birbirini duyabileceği çalışmalar yapabileceğimiz gibi konulara kafa yormuştuk. Tabii şiddetsizlik için bu kadar çaba gösteren ve bunu bir hayat tarzı haline getirmek isteyen bir aktivistin bu şekilde yargılanmaya çalışılması, bu ülkenin bizlere sıkça yaşattığı bir ironi, bir çesit zararlı uygulama. Tanığınım, yanındayım, kalbim ve yüreğim seninle arkadaşım.
devamı...

Gülfem Eren

Eğer siz de Pınar’la bir kere tanışma şansına sahip olsaydınız, onun arkasında durur, sistemin onu yok etme çabasına isyan ederdiniz. Çünkü insanlık binbir türlü adaletsizlik, açgözlülük, yıkımla yokoluşuna doğru hızla ilerlerken, insan olmanın sevgi olduğunu, barış olduğunu, eşitlik, kardeşlik olduğunu, bunlar olmadan insanlığın asla varlığını sürdüremeyeceğini haykırmaya devam eden Pınar’lara çok ihtiyacımız var.
devamı...

Boghos Levon Zekiyan

Kanımca, Pınar Selek gibi bir düşünür-yazar'ın varlığı, herhangi bir ülke için bir gurur vesilesi olmalıdır.
devamı...

Sennur Sezer

Pınar Selek, "Savaş ve Barış" gibi sözlü kışkırtmaya uygun konularda bile, bilimsel kişiliğini arka planda bırakmadan konuşan, konuşmasında bilimsel kanıtları öne alan, bunu dinleyicilerinin eğitim ve tahammül sınırlarını gözetmeden yapan bir bilim insanıdır. Birlikte katıldığımız her panel ve toplantıda onun bilimselliği, salonun durumundan daha çok gözettiğinin tanığıyım.
devamı...

Mihail Vasiliadis

Gazeteci olarak tanıdığım ve insan sevgisine hayran olduğum Pınar Selek için söyleyebileceğim tek şey var: Kendisi inançları için hayatını feda edebilir, ancak dünyada hiçbir şey için başkasının hayatına kastetmez.
devamı...

Selma Acuner

En zor olanı kolaylaştıran, en görülmez olanı gösteren, en bezdirici anlarda sıcacık dostluğuyla insanı yaşama bağlayan, bir hayat Pınarı benim sevgili arkadaşım Pınar Selek. Uzlaştırıcı, her olayı barış gözüyle okuyan, olağanüstü zekasını ve kalemini yaşamı güzelleştirmek için büyük bir duyarlılıkla çalıştıran bir Pınar. Adı gibi kalbi de dostluğa ve insanca yaşama akan pırıltılı ve berrak bir su. Beyni açık, önyargısız, gerçek bir araştırmacı. Bir öncü. İnsanca yaşamın, hoşgörü ve uzlaşmanın yorulmaz emekçisi. Tanıklık mı? Bin kere, milyon kere
devamı...

Nazik Işık

Pınar'ı -ne yazık ki- yüzyüze çok az tanırım. Basında çıkan fotoğrafları, bir kaç toplantıdaki karşılaşma... Belki belki bir-iki çay içmişliğimiz vardır. Ama biliyorum, kocaman ve ağız dolusu gülebilen birinden insana kötülük gelmez! Neşesi, coşkusu bol, duyguları her an yüzünde birinden insana kötülük gelmez! Daha iyi bir dünya için, daha bugünden insanlara karşı iyi olmak, kazık yemekten korkmamak, “yediğim ilk kazık değil ve son da olmayacak” diyerek yaşamaya ve elinden gelen neyse onu yapmaya devam edebilmek...
devamı...

İzmir Şiddetsizlik İnisiyatifi

"Pınar Selek, 2006 Haziran'ında İzmir Gümüldür'de gerçekleştirdiğimiz 'Şiddetsizlik Antrenmanı'nın en aktif katılımcılarından biriydi. Çalışma boyunca onun şiddetsizliğe olan inancına ve içtenliğine çok yakından tanık olduk. Şiddetsiz bir dünya için birlikte hayal kurduk, birlikte kafa yorduk. Herhangi bir şiddet eylemine destek vereceğine inanmıyoruz!"
devamı...

Amargi Kadın Dayanışma Kooperatifi

Pınar Selek biz Amargililer için sözcüklere sığmayacak bir yol arkadaşıdır. Yol arkadaşlığı kolay değildir elbette. Aynı yolda yürürken birlikte sorumluluk alır, sorumlulukları ortak paylaşır, tartışır, çatışır, dayanışır, bazen kırılırsınız. Birbirinizi belki de en iyi yol arkadaşıyken tanırsınız. Amargi'nin kurulduğu ilk günden bu yana kurucularımızdan olan Pınarla birlikte yürüttüğümüz adalet, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinde, her türlü sevinç ve üzüntüde yan yana olduğumuz Pınar'ın yolunun yalnızca iyilikten geçtiğine şahit olduk bu güne dek. Üstüne aldığı her sorumluluğu özenle yerine getirdiğini, tanıklık ettiği her acıyı onarmak için kendi önceliklerinden vazgeçtiğini gördük. Pınar her üzüntümüzde, mutluluğumuzda, acımızda, korkumuzda, umudumuzda, kısaca insana dair yaşanacak iyi ve kötü her ne varsa, hepsinde yanımızdaydı. Ancak yaşamdaki her dönemeci birlikte geçen insanlar gerçekten tanıyabilirler birbirini. Biz Pınar'ı tanıyoruz.
devamı...
Yavuz Ailesi
1924 doğumlu bir Cumhuriyet kadını, bir STK kurucusu, çalışanı (TKB), ülkesine ve yaşayan yaşamayan bütün değerlere gönül vermiş bir yaşlı kadın olarak kefilim ki: Pınar kızım, sevginin, saygının, özgürlüklerin, emeğin, değerbilirliğin, vefanın bu dünyada yaşayan birkaç temsilcisinden birisidir. 85 yaşında hâlâ ilerideki yıllarda proje üretmek için hazırım ve en çok istediğim şey Pınar ile beraber yine bir deneyimimi paylaşmak.
devamı...
Cem Eröncel
Nefret ve bencilliğin hüküm sürdüğü bir dünya burası. Görkemin ve ihtişamın arasında sıkışmış acılar, dışlanmışlıklar. Hepimizden daha iyi tanıyordu Pınar Selek bu dünyayı. Dışından incelemiyordu onu, içindeydi; en derin yerlerinde, en derin acıların yaşandığı yerlerde. Ama yine de umudunu yitirmedi.
devamı...

Ahu Parlar

En azından hayatımız boyunca yaşadığımız ve tanık olduğumuz tüm haksızlıklar, tüm çifte standartlar, tüm indirgemeci/baskıcı davranışlar, eziyetler nedeniyle Pınar Selek'e tanık olmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla, evet ben de tanığım, tanık olmaktan onur duyarım.
devamı...

Necmiye Alpay

Pınar Selek'i çoğumuz uzaktan, Mısır Çarşısı davası dolayısıyla izledik. Bu davayı tarihteki ünlü davalara benzeten hukukçular fazlasıyla haklı: Dreyfus davası, Dimitrov davası, Rosenberg'ler... Bense özgül bir tanıklık olarak, onun yapıcılığının, kuruculuğunun, onarıcılığının yanı sıra, birinci sınıf bir şiir okuru olduğunu söyleyebilirim: Bugün İnci Asena'nın şair olarak Türkçe edebiyattaki yerini daha iyi fark edebilmiş durumdaysam, bunu Pınar Selek'e borçluyum. Pınar da yeni farkına varmıştı bu yerin, ve hemen, heyecanla, insanları bir araya getirmişti.
devamı...
Hüseyin Karabey
Tabii ki sana saldıracaklardı. Çünkü onların yaratmak istediği korku duvarına bir gedik açtın. Sana yüklenen suç da aslında öyle saçmaydı ki bu bile senin, bizlere ibret olmak için seçilmiş olduğunu gösteriyordu. Ama olmadı... Oyun tutmadı ve kendi ellerinde patladı... Hem de defalarca... Bundan sonra geri dönüş yok... İyi ki varsın... Biz de senin tanıkların olarak hep yanında olacağız.
devamı...
Prof. Dr. Ayşe Gözen
Pınar Selek’in, insan hakları savunuculuğunu ve feminizmi, açık, güvenli ve sevgi dolu kişiliği ile birleştirerek hayatının her alanında an be an yeniden üreten, uğradığı haksızlıklar sanki ona değmiyormuşcasına yaşamayı becerebilen dünya tatlısı bir kadın olduğunun ve çok tabii ki kendisine reva görülenleri hiç mi hiç hak etmediğinin tanığıyım.
devamı...

İlknur Üstün

Ben Pınar'a tanığım. "Bu Pınar işte..." olarak tanığım. Bilerek tanığım, tanıyarak tanığım. Hukuken kıymeti nedir, bilmem. Ama her tanık bildiği bir şeyi söylemez mi zaten? Benim bildiğim Pınar ile şiddet o kadar aykırı ki...Pınar'ın bir şiddetin öznesi olamayacağına tanığım.
devamı...

Deniz Türkali

O, bu berbat dünyanın, güzel bir dünya olabileceğine inanan, bunun için, tertemiz yüreğini saldırgan sırtlanlardan korkmadan ortaya koyabilen çocuk... Pınar'ın varlığı beni mucizelerin olabileceğine inandırıyor. Ne kadar şanslıyım. Teşekkür ederim, çok tesekkür ederim sana Pınar.
devamı...

Zeynep Direk

Böylesine yoğun bir gücün, aynı zamanda da kırılgan, zayıf, zararsız, şiddetsiz ve dokunulabilir bir güç olduğunu da belirtmeliyim. İktidarların en zor başettikleri güç işte bu zayıf güçtür. Onu ele geçirmek, köşeye kıstırmak, kimsesizleştirmek, söndürmek, kilitlemek, hapsetmek için kurulan aptal ve zavallı bir komplo hâlâ varlıkta ayak diriyor. Oysa herkes bilsin ki, bu komplo, vicdanlarımızda, yoketmeye çalıştığı bu zayıf güç ve onun başkalarına temas eden hakikati karşısında çoktan yenilgiye uğradı.
devamı...
Maya Arıkanlı

Bırakalım diğerleri öğrenmekten korksunlar... Acıyı, susuzluğu, açlığı ve üzüntüyü öğrenmekten... Bırakalım onlar şahit olmasınlar yeryüzüne... Bırakalım kendilerine altın ve gümüşten, zevk ve safadan, lezzet ve şehvetten bir âlem kurup, keder ve ızdırap fikirlerinin kafalarına girmesine izin vermesinler... Yaşam elbet bir gün değişecek... Görünmezler, ezilenler, yenilmişler sese, dile gelecekler... Pınar olunca bizler, Pınar olunca hayat..
devamı...

Ece Temelkuran

Ülkelerin tarihlerinde bütün değerlerin talan edildiği günler vardır. O günlere girildiğini nasıl bilirsiniz? Pınar gibi insanlar da kilit altına alınmaya çalışılıyorsa bilin ki artık sonun başlangıcı gelmiş, artık geri dönülemeyecek bir vicdansızlık kapısından geçilmektedir. Dayan kardeşim Pınar! Ben de sana dayanıyorum! Sana sadece tanık değil, gücüm yettiğince destek, dayanak oluyorum!
devamı...

S. Şehmus Dinçer

Pınar, bizim yaşam pınarımız.. Pırıl pırıl, duru, berrak insan güzeli.. Bu ülkenin çoraklaştırılmasına inatla, sevgiyle, özveriyle direnen, bedelini misliyle ödeyen ve umutlarımızı yeşerten, dipdiri tutandır, yüzakımızdır o..
devamı...

Semra Pelek

İlk karşılaşmamızda Pınar 27, ben 21 yaşındaydım. En öndeki sırada, tam köşede oturuyordu ve hep o köşede oturdu. Nasıl oldu bilmiyorum, Boğaz'a bakan adliye binasının küçük salonunda, daha ilk karşılaşmadan hemen sonra, sessizce konuşmaya başladık gibi geldi bana. Pınar'la sonra hep, sessizce konuştuk. Pınar sonunda, haberini yazdığım bir isim değil, arkadaşım oldu. Çok fazla insana tanık olamazsınız hayatta, bir hayata tanık olmak aynı zamanda ferah fersah denizlerde yüzmeye benzer, kulaç attıkça derinlere gidersiniz. Mutluluktur bir insan için "Ona tanığım" demek. Pınar'a tanığım!
devamı...

N. Gamze Toksoy

Her şeye rağmen inatla dimdik ayakta duran, çakmak çakmak bakan bu kadının gözlerinden özgürlük mücadelesi nasıl yapılıra dair, direnmeye, aşka dair paylaştıklarımla istediğiniz olmayacak dedim içimden, bir kez daha istediğiniz olmayacak. Barış ve özgürlük için verdiği emeğe, mücadeleye tanık olduğum, yürekten desteklediğim Pınar Selek yürümeğe devam edecek...
devamı...
Oya Baydar
Sanık sandalyesine oturttuğunuz bu genç kadının; dünyanın bütün mağdurlarını, bütün ezilenleri, kenara itilmişleri, acı çekenleri içine sığdırabildiği yüreğinin büyüklüğüne, aydınlığına, sevgi üretme gücüne, bir an bile düşünmeden tanıklık ederim ey ahali ve siz, sayın yargıçlar. Pınar’ı mahkum etmek, bu dünyada, bu toplamda masumiyeti, vicdanı, yüreği mahkum etmektir sayın yargıçlar. Pınar’ın suçluluğuna inanmak kendinizi mahkum etmektir ey ahali...Kendinizi, kendimizi temize çıkarmak için hâlâ zaman var, geç kalmayalım.
devamı...
Meltem Gürler

Kendimi, barış için hepimiz adına bedel ödeyen bu genç kadına karşı borçlu hissettim, hâlâ ediyorum. Çünkü hiç vazgeçmedi. Gülümsemesini yitirmedi ve hep ilham vermeye devam etti, ediyor. Onu tanımayanların da tanımasını çok isterim. Eminim Pınar gibi bir insanın varlığı bile onlara kendilerini daha iyi hissettirirdi. Şimdi dileğim artık onun enerjisini dünyanın daha iyi bir dünya olabilmesi için kullanabilmesine fırsat vermemiz. Bu hepimize iyi gelecek.
devamı...
Sosyalist Feminist Kolektif

Yol arkadaşımız Pınar, uzun yıllardır peşini bırakmayan bir saldırıya göğüs geriyor. Pınar onu nefes alamaz hale getirmek isteyen bu saldırıya rağmen barış, dostluk ve dayanışmayı elinden bırakmadı. Biz yıllardır onunla yan yana mücadele ederken onun barış ve güzelliklerden yana olduğunun tanığıyız. Pınar'a dokunmayın diyor ve Pınar'ın yanında olduğumuzu tekrar ediyoruz.
devamı...
Aydın Engin
Cemal Hakkı Selek’i tanıyanınız var mı? Haydi öğüneyim. Ben tanıdım. Gençlik coşkularımız bizi sosyalizm denen o harikulade ütopyaya yönelttiğinde öğretmenlerimden biri o oldu.
devamı...
Doç. Dr. Şirin Tekeli

Son zamanlarda tanıştığım, tanıdığım, insanlığına, samimiyetine, sıcaklığına, dostluğuna, ayrıca, aklına, bilgisine çok hayranlık duyduğum genç kadınlardan biri olarak üzerimde derin bir iz bıraktı. Beraatinin tekrar bozulması üzerine yapılan itirazın Yargıtay Genel Kurulu'nda görüşüleceği bugünlerde "beraati" (bundan önceki safahatlarda da ortaya çıktığı üzere) bir kez daha hakettiğine ve nihayet bu hak kendisine tanınırsa, topluma, insanlara, kadınlara verecek çok şeyi olduğuna inanıyorum. Mahkeme huzurunda ve kamuoyu nezdinde Pınar Selek'e tanık olduğumu bildiririm.
devamı...
Ufuk Uras

Türkiye'nin aydınlık yüzü, mazlum ve mağdurların vicdanı Pınar Selek ile dayanışma, onun yaratmak istediği ortak duyarlılıkları ortada bırakmamakla mümkün olabilir. Belli ki, işine takoz koyduğu, düzenine çomak soktuğu , ipliğini pazara çıkardığı ve oyunlarını bozduğu malum zevat, onu hiç bağışlamayacak. Biz de onları..
devamı...
Doğuş Derya

Aranızda Pınar Selek adını çeşitli vesilelerle duyanlar mutlaka olmuştur; öyle ya, Pınar, antimiltarist mücadeleden feminizme, transeksüel bireylerden sokak çocuklarının haklarına kadar soluklanmadan çalışan bir aktivisttir. Mutlaka duymuşsunuzdur, Ülker sokaktan dışlanan travestilerin...
devamı...
Melek Gündoğan

Pınar 'Kadınlar Birbirine Ulak Oluyor' kampanyası için Kocaeli'ne bir grup kadınla gelmişti. Köseköylü kadınlarla çok sıcak bir tanışmanın ardından sohbet koyulaştı. Pınar öylesine coşkulu anlatıyordu ki enerjisi, coşkusu diğer kadınlara geçti. Kocaeli'nde nereye gittiysek jandarma da eşlik etmişti. Köseköylü bir kadın: "Utansınlar. Parmak kadar kızdan mı korkuyorlar? Hem akıllı hem de güzel. Benim yüreğimden geçenleri anlattı" demişti.
devamı...
Biz aşağıda isimleri bulunanlar, Pınar Selek'in suçlu olduğuna inanmadığımız bir davada beraatinin bozulma kararı sonrası süreci yakından takip ediyor; Pınar Selek'in yanında olduğumuzu ve onu desteklediğimizi ifade ediyoruz. devamı...

Karin Karakaşlı

Sevmeyi seçtiğiniz insanlarla belirlersiniz hayatınızı. Sevmek en büyük edimdir, en esaslı tercih... Birini sevdiğimizde soyadını bir kenara koyarız. Ve belki binlerce aynı isimli insan arasında onu kendi ismiyle biriciğimiz kılarız. Sevmek, bu açıdan yalınlaştırıcı ve bir o kadar kapsayıcıdır.
devamı...
Yıldırım Türker
Brecht’in sözünü hatırlamamak ne mümkün: “Birini öldürmenin çeşitli yolları vardır. Karnına bir bıçak saplarsınız, ekmeğini çalarsınız, hastalığını sağaltmazsınız, berbat bir evde yaşatırsınız, ölümüne çalıştırırsınız, intihara sürüklersiniz, savaşa yollarsınız, vb. Memleketimizde bunların çok azı yasaktır.”
devamı...
Nilüfer Akgün

Dünyanın neresinde olursa olsun vurulan, bombalanan her bir canın acısını yangınını en derinlerinde hisseden; Dünyaya hangi pencereden bakarsak bakalım birimizin yarası, hepimizin yarasıdır şiarını benimseyen; Dünyanın taşını, toprağını, ırmağını, dağını, kırını, bayırını, oğullarını, kızlarını, kara saçlı çocuklarını sonsuz bir sevgiyle kucaklayan; umudu doğurmak için yollara düşen bir aydın yürek Pınar Selek.
devamı...
Av. Hande Dilmen

Aradan 11 yıl geçti, ülkemde hakettiğim adalet standartlarına kavuşmak umuduyla, fikirlerini söylemekten korkmayan kadınların susturulamayacağını göstermek için, bir kez olsun adaletin tecelli edeceği, bu komployu kuranların hakettikleri cezayı alacakları duaları ile Pınar Selek'in suçsuzluğuna tanığım.
devamı...

Leyla İpekçi

On bir yıl önce Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle sosyolog Pınar Selek ve diğer sanıklara açılan dava, uzman heyetlerin verdikleri raporlarda patlamanın bomba sonucu olmayacağının ortaya konulmasıyla, beş yıl kadar önce sanıkların beraatıyla bitmişti.
devamı...
Sinem Mısırlıoğlu

Pınar Selek'le karşılaşıp sözcükler dudaklarından dökülmeye başladığında yüreğinin, dünyada tüm ötekileştirilenlerin yaralarını sarabilecek kadar kocaman olduğunu anlayıverirsiniz. Oluşturduğu barış dilini tüm engellere rağmen paylaşmaya çabalarken, insan olma onurunu yeniden anımsatır herkese. Yaşamı üretme gücünü geçiriverir size, Pınar'dan aldığınız güçle daha umutlu bakabilirsiniz hayata.
devamı...
Ahmet İnsel
Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk'e karşı açılan davada mahkeme iki kez beraat kararı verdi. Yargıtay Başsavcılığı mahkemenin beraat kararının onanmasını istedi. Ama Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Selek'le ilgili beraat kararını oybirliğiyle bozdu.
devamı...
Zelal Yalçın

Halklar, savaş çığırkanlarının çığlıklarıyla gün be gün düşmanlaştırılırken, barış isteyen tüm insanlar gibi, O da eşit ve kardeş olabilmenin yollarına bakıyor. Barışta buluşma çabasına Pınar'a sadece tanık değilim aynı zamanda ona yol arkadaşıyım...
devamı...
Mihri İnal Çakır

Sevgili Pınar... Binlerce kilometre uzaktan gelen sesin bana en alışılamayacak olana asla alışmamamı, savaşı asla güncel kabul etmememi ve barış için mücadeleye devam etme cesaretini kaybetmememi öğretti. Biliyorum ki, daha önce ve iki ayrı davada suçsuzluğu karara bağlanmış Pınar Selek'in beraatinin tekrar bozulması üzerine yapılan itiraz görüşüleceği bu süreç 21. yüzyıl Türkiye'sini kendi Drefus Davası ile karşı karşıya bırakacaktır. Hukukun üstünlüğüne ve tarafsızlığına, bireylerin kanun önünde eşitliğine leke süren, adalet ve gerçekten uzak bu sürecin nihai bir kararla Pinar Selek lehine sonuçlanması, Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları yönunde 21. yuzyılda izleyeceği çizgiyi belirleyecektir.
devamı...
Hasbiye Günaçtı

Feminizm adına bu güne kadar yürüyebildiğim yolda rastladığım ve birkiminden hayata bakışından yararlandığım yegane kadınlardan biridir.. Gerek feminizm gerekse, feminizmin en önemli alanı olan cinsiyetçilikle mücadele safhasında LGBTT hakları için gösterdiği çaba ötekilenenlere güç vermiş, kendimizle barışmamıza katkı da bulunmuştur. Pınar Selek için kullanacağım en özet cümle "İyi ki seni tanıdım. İyi ki sana rastladım" olur.
devamı...
Fehmiye Çelik

On yılı aşkın bir süredir, korkunç ve kapkaranlık fotoğraflarla çekilmiş trajik bir "komedi" dizisi izliyor gibiyiz... Bu "karanlık komedi"nin adı, "Pınar Selek Davası"... Senaryosu, artık seyredenlerin yüreğini bulandırıyor, kanını donduruyor, sabrını taşırıyor... Pınar Selek'in her türlü şiddetin karşısında bir bilim kadına olduğuna tanığım!
devamı...
Zeynep Kutluata

Akademinin kurumsal çatısının dışında ve kurumsal akademik çerçeveye, yaşamın kendisini akademik bir faaliyet olarak örgütleyerek alternatif çalışmalar yürütmenin bedeliyle karşı karşıyayız. Pınar'ın araştırmaları, her şeyden öte, sosyal bilimlerde ahlâkı geri çağıran araştırmalar. Öncelikle, ahlâka davetin bedelinin bu kadar ağır olmadığı bir Türkiye'de yaşayabilmek adına Pınar Selek'e tanıklığımızı yüksek sesle dillendirmemiz gerekiyor.
devamı...

Aksu Bora
Pınar öyledir, hayal ettiklerinizi gerçekleştirebileceğinize inandırır sizi. Bu kadar çok ve birbirinden bu kadar farklı insanın onu böyle sevmesinin nedeni budur sanırım: Gerçektir, güçlüdür, cesurdur ve bütün bunları sizinle paylaşmaya çok istekli… Bu memleketin en çok ihtiyacı olan şeyler bunlarken Pınar’a böylesine hoyrat, böylesine adaletsizce davranılmasına isyan etmemek mümkün mü?
devamı...

Yıldız Ramazanoğlu
O, araştırma yaptığı toplum kesiminden insanlara bir araştırma nesnesi olarak bakmaya kıyamayan, çalışması sonlandıktan sonra da dışlanmış insanlarla insani ilişkisini sürdüren, derman arayan eşi bulunmaz bir sosyologdur. Bir takım suçlamalar olabilir ama onun leke tutmaz bir kumaşı var. Pınar Selek bu ülkenin umutları çoğaltan, nadide insanlarından biri.
devamı...
Filiz Kerestecioğlu

Ne istiyorsunuz diye sormak istiyorum! Birileri sözünü söylediğinde ve siz onu beğenmediğinizde; birileri yanına yaklaşmaya hiçbir zaman cesaret edemeyeceklerinizle temas edip onlara dokunduğunda; aslında sıradan ve doğal olması gereken bir şeyi maalesef cesaretle yaptığında; yazdığında, çizdiğinde, düşündüğünde...hâlâ hapisten başka gösterecek bir yolunuz yok mu?
devamı...
Gülfer Akkaya

Transeksüelleri, sokak çocuklarını, kadınları, Kürtleri, ezilen ve hor görülenleri dışlamadın ya... Onlara kucak açtın, hayatlarını yazdın, çizdin... Birlikte oturdun konuştun, yattın kalktın... Ötelenen bu hayatları başkalarının da gözlerinin önüne serdin... Meşhur üç maymun oyununu bozdun ya... Suçlusun...
devamı...
Neşe Yaşın
““Acılarım oldu ama ben hep mutlu bir insan oldum” diye... Ay’ın iki yüzü. Belki yazılarımdan da fark ediliyordur. İki yanım var benim. Birisi karanlık, melankolik, ve içe dönük diğeri ise daha ışıklı, neşeli ve muzip olan… Ay’ın iki yüzü gibi…Zaman zaman birinden ötekine savrulurum.
devamı...
Şebnem İşigüzel

O fena olay olduğunda ben karnı burnunda hamileydim. Bunun sorumlusu Pınar Selek'dir dediklerinde kızımı kucağıma almıştım ve birilerinin kurduğu bu oyuna hiç mi hiç inanmamıştım. Böyle adaletsiz, böyle yalancı, böyle düzenbaz, böyle vicdansız düzenin verdiği nüfus kağıdından hesap edersek kızım on bir yaşında oldu. Bu dava on bir yıldır var. Pınar Selek, kızımın kuşağı için demokrasi ve adalet uğruna verilmiş büyük bir mücadelenin adıdır.
devamı...
Hikmet Pala

Demokrasi, insanların geleceğine sahip çıktığı, yetkililerin hesap verdigi rejimdir. Ülkemizde ne yazık ki hâlâ ne toplum geleceğine sahip çıkabiliyor, ne de yetkililer hesap vermeye yanaşıyor. Pınar Selek adaletsizliği de bunun çok somut bir örneği!
devamı...
İdil Engindeniz

Şahsen tanımadığım ancak kitaplarından ve basından takip ettiğim Pinar Selek'in iki kez beraat ettigi bir davayla ilgili olarak beraatinin tekrar bozulması üzerine yapılan itirazın görüşeleceği bugünlerde Selek'in yanında olduğumu belirtmek isterim. Bir insanın on bir yıl boyunca pek çok kez masumiyetini ispat etmek zorunda bırakılmasının "adalet" duygusuyla bağdaşmadığını düşünüyorum.
devamı...

Ferhat Kentel

Pınar alt katlara inmişti. Pınar'ın o insanları dert edinmesi, cilalanmış söylem için tahammül edilemez bir şeydi. Toplumun ne kadar "sakat" olduğunun bir anda görünür olması demek gibiydi çünkü: hepimizin ne kadar sakat olduğunu görmek... Gene bu toplumun tepesine asılı olan görünmez iktidar kurallarının emrettiği gibi, sakatları saklamak, sakatlığımızı saklamak için, aynada hep gürbüz, yakışıklı, sarışın ve mavi gözlü hayal ürünü yaratıklar görebilmek için halının altına süprülen bütün yaratıkları görmek...
devamı...
Hasan Çimen

Adalet mekanizmasının içinde görev yapan kişiler vicdanlarını ortaya koyup lütfen bulundukları yere yakışır bir şekilde davransın artık. Beraber yaşadıkları halkı azıcık da olsun sevsinler. İnsanları yok yere cezalandırmaktan ellerine ne geçecektir. Pınar Selek Suçsuzdur!..
devamı...
Nükte Devrim Bouvard

Pınar Selek'e yapılan bu eziyetin yükü altında ben de eziliyorum. Sıcak gülüşünün, umudunun ve samimiyetinin tanığıyım. Pinar Selek'in umudunun sönmemesi için, ona yapılan bu adaletsizliğin giderilmesi için uğraşacağım ve daha adil bir Türkiye için mücadele edenlerle birlikte yol alacağım.
devamı...
Hakan Tahmaz

Özgürlük başkalarının özgürlüğünü savunulduğununda özgürlük olabilir. Pınar Selek, başkalarının özgürlüğü için kendi özgürlüğünü tehlikeye atan ender insanlarımızdan biri. Pınar'ın akademik çalışmaları nedeniyle cezalandırılmak istendiğinin tanığıyım.
devamı...
Nihal Zaim

Pınar Selek, Türkiye'de milyonların ötekileştirdiği transeksüeller ve sokak çocuklarına destek olmuş, hep birlikte barış dolu sanat üretmiş ve Türkiye kadın hareketine büyük katkılarda bulunmuştur. Adaletsizce yeniden yargılanması istenen arkadaşımız Pınar Selek'in davasının sonuna kadar takipçisi ve Pınar Selek'in destekçisiyim.
devamı...
Yelda Şahin Akıllı

Pınar Selek'i kadınlarla ve diğer ezilen gruplarla yaptığı, toplumsal barışa katkısı yüksek çalışmalardan biliyorum. Amargi Kitapevi'nin de Selek'in hepimize bir armağanı olduğunu düşünüyorum.Hayata kattığı tüm değerler adına kendisine teşekkür ediyorum ve Pınar Selek için adalet istiyorum.
devamı...
Gönül Dinçer

Aklı ve yüreğiyle ayrımsız tüm mağdurların yanında saf tutan Pınar Selek'i mahkûm etmek için bunca çaba neden? Bıraksınlar Pınar'ın yakasını. Suçsuz insanları cinsiyeti, etnik grubu, dini, mezhebi, yaşı nedeniyle mağdur edenlerle uğraşsınlar.
devamı...
Julide Kural

Ah benim güzel kardeşim, şu kısacık kocaman ömrüne sığdırdıkların "Yavaş Pınar" diyen ablalık hallerimizi hiç dinlemez biliyorum. Dinlemeyecek. Dinlemesin zaten. Çünkü sen Pınar'sın ve dünyanın da barışa adalete özgürlüğe ihtiyacı var. Düşünen, tartışan, mücadele eden insanlara ve her şeyden önemlisi biz dostlarının (bencilce benim) senin gülümsemendeki umuda ihtiyacımız var. Eee hadi, ne duruyoruz kocaman bir gülüşle başlayalım yeni bir güne.....
devamı...

Derya Alabora

Hani ilk karşılaşmada kanınızın kaynadığı, sizi hemen içine alan insanlar vardır onları sevmemek mümkün olmaz. Bence Pınar da onlardan birisi. Ama ne yazık ki toplumumuzun düşünen insanları yok etmek gibi bir misyonu var. Evet ne yazık ki Pınar gibileri yok etmeye çalışıyoruz. Onlar olmadan daha rahat edeceğimizi zannediyoruz. Ama ben inanıyorum ki, Pınarlar çoğalarak geliyorlar. Bir gün bu nefretin hesabı sorulacak ama bu, şiddetle değil akılla olacak.
devamı...
Aykan Cenk Safoglu

Pınar Selek ile birçok kere karşılaştım. Selek'in, Travesti ve Transseksüel arkadaşlarımızın Ülker Sokak'ta yaşadığı mağduriyetler üzerine yazdığı Maskeler, Gacılar, Süvariler kitabında anlattıkları ve Amargi dergisinde kaleme aldığı sayısız yazı, demokratik ve şiddet karşıtı söylemine ikna olmama yeterli oldu. Tum dürüstlüğümle teyit ederim ki; Selek’in Türkiye demokratik ortamına katkısı yadsınamaz.
devamı...
Buket Türkmen

Pınar Selek, toplumsal doğruların peşinden koşan, saha ile kuramın birlikteliğine önem veren bir bilim kadını ve bir feministtir. Saha çalışmalarını yürütürken maruz kaldığı suçlamalar, uğruna mücadele ettiği bütün kadınları yaraladığı kadar, Türkiye toplumbilimlerine de zarar vermekte, özgur düşüncenin ve eleştirinin önünü kesmekte, toplumbilimsel düşünü zedelemektedir. Pınar Selek'in maruz kaldığı suçlamalar karşısında kendisine tanıklık ediyorum.
devamı...
Bülent Tokuçoğlu

Hak arama özgürlüğünün hak etmediğimiz bir biçimde bu kadar tavsamasını kabul etmek mümkün değil. Söyleyecek sözü olanların sözünü ağzına tıkamak, tabuları yıkmak isteyenleri tabularıyla yok etmek isteyenlerin aracı olmamalı yargı ve bu kurumun üyeleri. "Daha biz o kadar demokrasi hak etmedik" dememeli yargının en başında en baş başkanlar. Tuz kokmamalı...Vicdan yok olmamalı...Pınar Selek' ler var oldukça...
devamı...
Yüksel Selek

Akraba değiliz, ama aynı soyadını taşımaktan gurur duyduğum Pınar Selek'in uğradığı haksızlığa hukuk, ülkem ve insanlık adına isyan duygularıyla doluyum. Eğer Pınar suçluysa ben de suçluyum, onun ideallerini aynen paylaşıyorum.
devamı...
Av. Dr. Tennur Koyuncuoğlu

Bir keresinde “Sanki niye hemen feminizm değil?” diye heyecanla yakındığımda, gayet sakin, “Değişim çok uzun süre ister, babamla konuşmalarımızdan, ben sabırla davranmanın önemine inandım” demiştir. Kendimin yaşlı ve sabırsız, onun genç ve sabırlı oluşuna hayret ettiğimi çok iyi hatırlıyorum. Böyle biri suç işlemeye değil, suçu önlemeye yatkındır, diye düşünürüm.
devamı...
Melek Ulagay Taylan

Onu daha yakından tanıyan birisi olarak ben Pınar'ın hiçbir zaman, hiçbir koşul altında kimseye zarar verecek bir eylemde bulunmadığına, bulunamayacağına şahidim. Bu gerçeği her zaman, her yerde haykırmaya, Pınar'a yapılan haksızlığa karşı durmaya, geçmişte olduğu gibi bugün de hazırım.
devamı...
Tülay Hatimoğulları

Pınar'ı uzun yıllardan beri tanıyorum. Mücadelesinde, başta kadına yönelik şiddet olmak üzere tüm şiddet biçimleriyle mücadele etti. Etmeye de devam ediyor. Haklı yüşünün yanında olduğumu bildirmek isterim.
devamı...
Sema Aslan

Pınar Selek, insanlara, gözlerinde sahici bir merakla bakabilen nadir insanlardandır. Söylediğinizi gerçekten anlamaya çalışır, iyice anlamak için sorular sorar ve yanıtlarınız üzerine düşünür... Sonunda da anlar ve anladığını yazar, çizer, anlatır, paylaşır. Onun toplumbilimci kimliğine, çalışma adap ve ahlakına ve de insan sevgisine tanığım.
devamı...
Sinan Göknur

Pınar Selek'le yüz yüze 2006 yılında tanıştım, akademik deneyimini ve kişisel imtiyazlarını toplum yararına, özellikle de bu imtiyazlardan yoksun insanlara destek olmak için kullanması itibariyle örnek bir vatandaştır. Ben de dahil olmak üzere birçok gence ilham ve ümit kaynağı olmuştur. Bu kıymetli insanın akıl almaz eziyetlere maruz kaldığı değil, hak ettiği takdir ve desteği gördüğü bir Türkiye'de yaşayabilmek ümidiyle..
devamı...
Şehri Karayel

Ben gönülden bir bağ ve samimi bir inançla Pınar Selek’in gönlüne şahitlik ettiğimi bilmenizi istiyorum. Gönlüne şahitlik ederim ki sevgiden, iyiden yana ne varsa emeğini esirgememiştir. Adil bir ruhu olan kocaman yürekli kadın için adalet istiyorum.
devamı...
Simten Coşar

Pınar'ı tanımak hem çok kolay, hem de zor. Zor, zira, militarizmle büyünen topraklarda, ne kadar karşı durulsa da, iliklerimize sinen dilin dışına ne kadar istesek de hiçbir zaman tam olarak çıkamamaktan malul akıllarımız, Pınar'a baktıklarında zorlanırlar elbette.
devamı...
Mustafa Sütlaş

Kanıtsız ve tanıksız bir davada cezalandırılması, yalnız ona değil, hepimize başta adalet olmak üzere inandığımız tüm değerlerin artık geçerli olmadığını gösterecektir. Yargı başka bir şeyi değil, "Aksi kanıtlanana kadar herkes suçsuzdur" kuralını yani "masumiyet karinesi"ni göz önüne alarak karar vermeli ve sevgili Pınar bu işlerle boğuşacağına, bu ülkeye ve insanlığa daha çok yarar sağlayacak işleri, çalışmaları gerçekleştirebilmelidir.
devamı...
Özlem C. Özen

Onun ayrımcılığa, şiddete, baskıya ve haksızlığa karşı olduğunu biliyor ve tanıklık ediyorum. Pınar Selek'in insan hayatını değersizleştirecek bir faaliyette bulunmadığının ve bulunamayacağının tanığıyım.
devamı...
Nurşen Ayaz

Hakkında söylenen, üzerinde oynanan kirli oyunlar bu ülkenin tarihinde değişmeyen kara bir yazgıdır. Güzel olan herşeyi yok eden bu anlayışlar hiç bitmeyecek, sürekli yok edecek, dur demedikçe. İçim acıyor düşündükçe, korkutuyor nefes almak bile. Asılsız bunca şeyin altında Pınar'ın hâlâ gülen gözleri geliyor aklıma, yüreğimdeki buruklukla ben de gülümsüyorum ona.
devamı...
Mehmet Antmen

Mahkemenin sonucu ne olursa olsun, bizler senin masumiyetinin farkındayız. Senin tek suçun savaşsız, sömürüsüz bir Türkiye özlemi ile, tüm engellemelere rağmen mücadele etmektir. Böyle bir "suç", halkın gözünde onurdur. Sen, bu onuru bugüne dek yaptıklarınla çoktan hakkettin. Şimdi hepimize düşen, en az senin kadar bu onura layık olabilecek şeyler yapabilmektir.
devamı...
Damla Akyıldız

Pınar kelimeleri bir araya getirerek kurduğu cümlelerle kendini, hayatını ve tarzını tanımlayan bir insan benim için. Bir insanla daha önce hiç biraraya gelmeden aynı şeyleri konuşuyor olabilmek, bana sadece onun samimiyetini ve inancını gösterir.
devamı...
Burcu Ersoy

Pınar Selek'in ismini ilk kez Maskeler, Süvariler ve Gacılar kitabı ile duydum. Kitabı hemen aldım ve okudum. Sosyologluğun hakkını veren ve sosyolog adayı olarak örnek alabileceğim bir sosyolog dedim. Benim için barışın simgesi oldu zamanla.
devamı...
Bihter Somersan
Pınar'ın bu güne kadar sadece kardeşlik, barış, sevgi, anlayış, eşitlik ve dayanışma için sürdüdüğü tüm mücadelelerinin tanığıyım. Kendisine yaşatılan acılara ve haksızlıklara rağmen, hatta onları tamamen yoksayarak, insanların kardeşçe ve barış içinde yaşabileceğine dair beslediği umudun tanığıyım.
devamı...

Fatmagül Berktay
Pınar Selek'i kişisel olarak akademik bir vesileyle tanıdım -Yüksek Lisans tezinin jürisindeydim. Entelektüel canlılığı, kamusal sorumluluk duygusu ve kişiliğinin içtenliğinden hemen etkilendim. Daha sonra, hayatımı zenginleştiren arkadaşlarımdan biri oldu. Arkadaşıma dokunmayın! "
devamı...

Hilal Kaplan
Kendi doğru bildiğini yapmaya çabalayan ve sırf bu çabanın kendisi sebebiyle özgür bir kadındır Pınar Selek. ‘Çağdaş Türk Kadını’ diye yutturulmaya çalışılan dolmayı yalancı çıkaran sahici bir kadındır Pınar Selek. Cesurdur, özgürdür, sahicidir; bu yüzden iftira-geçirmez bir varoluşu vardır. Hülasa, ‘kadın gibi kadın’dır Pınar ve ben, Hilâl Kaplan, aynı cümlede kendisiyle adım geçtiği için bile şeref duyan ben...
devamı...
Ülkü Özakın
Pınar tanımış olduğum için en sevindiğim insan, çünkü onda çelişkisiz feminizmi, insana inancı, karşısındakini sarıp sarmalayan enerjisiyle, barış ve özgürlüğe olan tutkuyu görebilirsiniz. Ataerkil dünyaya dair çözümlemelerini dinlediğinizde, daha güzel ve eşit bir dünyaya ulaşmak için içten çabasını duyumsar ve siz de yenilenirsiniz.
devamı...
Biz Pınar Selek'i her zaman şiddet karşıtı bir araştırmacı, her zaman barış yanlısı bir aktivist olarak tanıdık. Daha önce beraat etmiş olduğu bir davadan, yeniden yargılanması kararına karşı Pınar Selek'in yanında yer alıyoruz. Pınar Selek'e tanığız ve Pınar Selek için adalet talep ediyoruz! devamı...
M.A.Tunga Dağdelen
Gelecek nesillere bırakacağımız mirasımızın değerini kavramlarımız oluşturcaktır. Kavramlarımızın içlerinin her geçen gün boşaltıldığı şu günlerde, o kavramlara anlam kazandıran, içlerini sıkı sıkıya dolduran, duruşu ve mücadelesiyle hepimize örnek olan, paylaşmayı, sevgiyi kendine şiar edinmiş olan Pınar Selek'in haksızlığa uğratılmıştır.
devamı...
Nergis Uygun
Ben Pınar Selek'i kitaplarından ve basından tanıyordum. İçten içede çok üzülürdüm yaşadıklarına. Sert ve haşin gelirdi bakışları. Geçen yıl bir söyleşine katıldım ve beş altı saati onunla geçirdim. Bu kadar samimi, bu kadar içten bir kadınla karşılaşacağım düşünmüyordum...
devamı...
Ayşegül Kuru
Amargi Feminist Kitabevi açılış macerasında daha da yakından tanıma fırsatı bulduğum Pınar; her şeyden önce canım arkadaşım, dostum, sırdaşım. Kasım 2007'de Taksim Ticaret Lisesi karşısında kitabevimizin yerini ilk gördüğümde yaşadığım heyecanı tarif etmem epey zor. Pınar'la beraber coşkuyla ve büyük bir gayretle çalışmaya başlmıştık. Ama öncesinden başlamak istiyorum.
devamı...
Semra Aslan
Herkese, her şeye yetebilen bir kadın. Büyük ihtimal, ömrümde bir daha hiç kimsede göremeyeceğim bir çalışkanlık, bir azim, hiç bitmeyen bir enerji... Birlikte yapmaya çalıştığımız okumalar... Her defasında beni şaşırtan, bilinen soğuk akademik dilden uzak, sokaktaki insanla birebir çalışıp, uzun zamanlar geçirdiğinin kanıtı, insanı saran, gerçekten 'anlamamı' sağlayan sözleri...
devamı...
Şule Aytaç
Onu tanıdıktan sonra çalışkanlığı, üretkenliği ve tutkulu azmi etkiledi beni. Kaybetmediği iyimserliği sanırım önceliklerini çok iyi saptayabilmesinden kaynaklanıyor. Nerede, ne zaman, neyin öncelikli olduğunu biliyor ve sanki gönlüne söz geçirebiliyor. Ne mutlu ona. Endişelendiği zamanlar bile aslında olabilecek kötülükleri ciddiye almadığını hissedebiliyorsunuz.
devamı...
Kerem Öktem
Pınar Selek'in Sürüne Sürüne Erkeklik ve Maskeler, Süvariler ve Gacılar kitapları, modern Türkiye'nin tahlilinde olmazsa olmaz, uluslararası sosyal bilim literatürü icin ise vazgeçilmez kaynak kitaplardır. Bu kitapların yazarı Pınar Selek yalnız ve öfkeli memleket Türkiye'nin önde gelen sosyologlarındandır. Araştıran, üreten, anlayan ve açıklayan; elleri silahlı, kitaplı iktidar sahiplerinin belirlediği kalıplardan çıkıp, o iktidarın temelini sorgulayan, hepimize yeni ufuklar açan bir düşünürdür.
devamı...
Ayten Alkan
Bir "bedelli hakikat"tir yüz sürdüğümüz, kalp kanattığımız. Ülker Sokak'tan geçer bazen, kışlalarla koğuşlara uğrar sonra, içeri'yle dışarı, ben ile sen, bizimki ile öteki arasındaki duvarları yıkar çokça. O istikametlerden geçen ayak izlerinin ve kalemin, o yüzün ve o kalbin taşıdığı gözlerin, bütün bunlara biçilen haksız, adaletsiz ve intikamcı bedelin, ama en çok da hakikatin tanığıyız.
devamı...
Didem Danış
Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi
Pınar Selek Türkiye’de pek çok insanın yapmadığı bir şeyi yaptı, kendi özgürlüğü pahasına, hep beraber daha güzel bir hayat yaşamamız için elini taşın altına koydu. Pınar Selek’in, bugüne kadar, tüm yaşam enerjisiyle, aklıyla, yüreğiyle, toplumdaki eşitsizliklere, dışlamalara, horgörmelere karşı eşitlik, kardeşlik, barış ve adalet uğrunda yaptığı mücadelelerin tanığıyım.
devamı...
Ebru Hanbay Çakır

Pınar'ın şiddetle kalkıp şiddetle yatan bu ülkede, barışa, demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe ve şiddetsiz çözümlere dair söz söylemek ve eylemek adına yıllardır çaba gösterdiğinin tanığıyım. Pınar'ın bu çabasından rahatsız olanların, onun sesini ve bedenini parmaklıklar arasına hapsederek, şiddet iklimini...
devamı...
Oktay Çetinkaya
Şunları söyleyebilirim son olarak; benim tanıdığım Pınar hayatı boyunca kendi doğrularının, inançlarının peşinden giden, insanlarla elindekileri, bildiklerini, dertlerini paylaşan, sözünü esirgemeyen, toplumun her kesimiyle iletişim kurmaya çalışan bir insan olmuştur.
devamı...
Gülayşe Koçak
"Sahici insan"lar, diğer insanları yapay kategorilere göre ayırmayıp hepsini aynı sevgiyle kucakladıkları için, varlıkları savaştan ve düşmanlıktan rant sağlayanları rahatsız eder. Bu yüzden tarih boyunca Pınar Selek gibileriyle uğraşılmıştır. Pınar Selek'in şiddet yanlısı hiç bir eyleme karışmış olmadığını biliyorum; onun yanındayım.
devamı...
Mehmet Güç
Pınar Selek’in yargılandığı dava dosyasını gazeteci olarak en başından itibaren takip ettim. Ona atfedilen en temel deliller, her nasılsa bir başka dava dosyasında da başkalarını suçlamak için yer almıştı. Bazı tutanaklar çelişkiliydi ve bazı tanık ifadeleri pek çok kuşkuyu barındırıyordu. Bir kısım bilirkişi raporları ise suçlayan savcıyı değil, Selek’i destekliyordu. Bu koşullarda Selek’in suçsuz olduğunu düşündüm ve yazdım. Hâlâ aynı şekilde düşünmeye devam ediyorum.
devamı...
Mustafa Noyan Arat

Yaşadığımız ülkenin beşeri farklılıklara ve insan haklarına duyarsızlaştığı bir dönemde; insan sevgisiyle ve yozlaşmanın karşısında attığı somut adımlarla hepimize örnek teşkil eden bu kadının kendisine isnat edilen suça kalkışacağına asla inanmıyorum. Pınar Selek'in temiz kalbine ve temiz ellerine tanıklık ederim.
devamı...
Melisa Bilal
Önce, gazeteden kestiğim resmini çerçeveleyip masama koyduğum kadındı Pınar Selek. Sonra birlikte yollara düştüğüm, yollarda yüzlerce kadının hikâyesini birlikte dinlediğim, birlikte konuştuğum, sarıldığım, ağladığım, güldüğüm, haykırdığım, bağırdığım, gecelerce uykusuz kalıp sözlerini sözlerime kattığım yoldaşım Pınar... İnadına paylaşan, inadına seven, inadına yaşayan Pınar... Beni korkumdan utandıran Pınar...
devamı...
Selda Ustabaş
Pınar'ı yüzyüze sadece 2 kez görmeme rağmen ondan çok şey aldım. Pınar deyince gülen gözler, savaşsız bir dünya ve hep birlikte yaşanılası bir yeryüzü geliyor benim aklıma. Hayata olan inancını, mücadelesini anlamak için yıllarca tanımanız gerekmiyor; bir kere görmek ona "dokunmak" yeterli. Ben Pınar'a, Pınar'ın dünyasına ve barış temennisine tanığım.
devamı...
Şenar Kıpçak (Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü)

Pınar Selek, bu ülkedeki yaşayan tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin (kadın-erkek, Türk-Kürt, Alevi-Sünni) yanında olmakla kalmayıp onların haklarını akademik bir üslupla savunmuştur. Pınar Selek’in derdi popüler bir sosyolog olmak değil, bu ülkenin sorunlarını tespit edip bunlar için çözümler getirmektir.
devamı...
Ayşe Akdeniz
Küçük bir kız çocuğuydum ve Pınar çok sevgili babamın çok sevgili ağabeyi Alp Selek´in kızıydı ilk anlamıyla taa o zamanlar… Bilmemenin verdiği anlamamalar diyarında yaşarken ben, Pınar benim şu anda içinde bulunduğum yaşta “kendisini savunmaya” itiliyormuş; bilmiyordum!
devamı...
Gülseren Onanç
Biz iş insanları akıl gözüyle dünyaya bakarız. Bu dünyada kendimiz gibilerle yaşar, zamanla ötekileri görmez oluruz. Herkes birbirinin aynı olmak üzere çaba gösterir. Kendimizin iyiliği için çalışmanın toplumun iyiliğini de beraberinde getireceğine inanırız. Doğrular, iyiler, güzeller bellidir. Yaşam tek renk, tek ideal halini alır. Yaşam yavan, renksiz ama rahattır.
devamı...
Esen Özdemir
Pınar’ın mağdur olmadan ve kimseyi de mağdur konumuna sokmadan feminist bir politikanın nasıl mümkün olabileceğini kendii deneyimi üzerinden anlattığı konuşmasından çok etkinlenmiştim. Pınarla tanışanlar bilir, sıcacık dokunur size. Pınar’ın gösterdiği yakınlık karşısında ne yapacağımı şaşırıp çalışmaya koyulmuştum.
devamı...
Yeşim Başaran
Pınar’la tanıştıktan, onunla birlikte çalışmaya başladıktan sonra sosyolojinin ne olduğunu anlamaya başladım. Ben hep uzakta bir disiplin olarak anlardım, tıpkı kimya, fizik gibi. Ne benimle, ne etrafımda gördüğüm, yaşamımı paylaştığım insanlarla ilgisi olabileceğini düşünmemiştim. Pınar’dan öğrendim....
devamı...
Oğuz Sönmez
Pınar’ın barışçıl yaşamına, antimilitarist düşüncelerine ve çalışmalarına tanığım. Pınar'la tanışmamız, Barışamadık kitabıyla ilgili benimle de görüşmek istemesi üzerine oldu. Süreç içinde, gerek konuşarak gerekse de yazılarını okuyarak edindiğim yargıyla Pınar’a, birlikte, antimilitarizm üzerine bir kitap yazma isteğimi açtım. Sevinerek ve tereddütsüz kabul etti.
devamı...
Müge İplikçi
İlk karşılaştığımızda da öyleydi. Ne zamandı? Pek hatırlamıyorum. Ama oydu: Gözleri parlayan kadın.
Hep yapılacak işler ve projeler vardı; bir o kadar zorluklar, kat kat engeller. Sonrasında ne zaman karşıma çıksa, gözleri parlardı.
devamı...
Halil
Merhabalar, Benim adım Halil, Pınar Abla hayatımda tanıdığım en mükemmel insanlardan birisi , yaşamla ilgili büyük karamsarlıklar içindeyken, ve nerdeyse pes edecekken Pınar Ablayla tanıştım. Ve hiç samimiyetim yokken, onu hiç tanımıyorken bu sıkıntılarımı ona anlatma kararı aldım.
devamı...
Nil Mutluer
İnsanın yol arkadaşını ve dostunu anlatması kolay değil. Hele de Pınar Selek gibi hem çok yönlü hem de 11 yıl boyunca uğradığı haksızlık karşısında yaşama olan tutkusunu bırakmayan ve hatta çevresindekilerin enerji kaynağı olan bir insanı kelimelerin sınırları içinde anlatmak oldukça zor.
devamı...
Yeşim Yasin
Zamanın hızını çoklukla bir olayı anımsamak için düşünmeye başladığımız zaman farkederiz ya... Ben biraz önce farkettim. Anımsamaya çalıştığım tarih 2001, yani tam sekiz yıl olmuş. Oysa benim için olay capcanlı. Tüm fotoğraf kareleri pırıl pırıl. Bir taraftan korkutucu bu hızı farketmek, bir taraftan da...
devamı...
Feride Eralp
Amargi kitabevi ilk açıldığı zaman gelmiştim. Pınar’ı annem üzerinden bilirdim ama doğrudan tanışmam o zaman oldu herhalde. 17 yaşındaydım ve feminist çevreyle, hatta Amargi’yle de, daha çok annem üzerinden ilişkilenmiştim. “Nükhet’in kızı” olarak var olmak sorun da değildi hani...
devamı...
Simten Coşar
Pınar adına yazamam. Onun kişisel politik tercihlerinin izini süremem; ancak, kişisel tarihinde içerisinden geçtiği evrelerin kendi dilinden anlatısına bakabilirim. Ama, Pınar’a yazmak, Pınar hakkında yazmak en insanisinden bir hâl tarzı benim açımdan. Bir gönül/akıl borcu, bir dostluk gereği, bir saygı paylaşımı.
devamı...
Yasemin Öz
Bazı öykülerin başlangıcı ve sonu yoktur. O yüzden öyküyü nasıl anlatacağınızı bilemezsiniz. Hele bir başkasını, o bir başkasının sizdeki yansımasını, aklınıza gelen binlerce çağrışımı anlatmak daha da zordur. Hem ne kadar anlatsanız sözcüklerle ifade edilemeyecek duygular olduğu için hem de...
devamı...
Çiğdem Mater
Pınar benden neredeyse 8 yaş büyük. Bir kuşak demek bu. Birbirimizi ilk tanıdığımızda bu bir kuşak farkın Türkiye siyasi tarihi için “hiç bir şey” demek olduğunu hızlıca anladık... Birbirimizi tanıdığımızda dediğime bakmayın, birbirimizi biliyorduk, adlarımızı, ne yapıp ne ettiğimizi, sadece cismen tanışmamıştık. Sonra tanıştık.
devamı...
Zeynep Tanbay
Pınar Selek’i çok sevdim, hiç tanımadan. Ve hiç tanımadan tanıdıkça daha çok sevdim… Sonra tanıştım ve tanıştıkça daha da çok sevdim… Çok ciddi söylüyorum, aslında şu son iki cümlenin dışında, yazılacak bu kadar değerli başka bir şey yok Pınar hakkında! Evet, tanıdıkça daha çok sevilen
devamı...
Dr. İlker Meşe
Beyoğlu Hastanesi Acil Polikliniği’nde sıradan bir Cumartesi nöbeti. Soğuk hava ve acil hasta yokluğunda yaşanan bir can sıkıntısı 1995 yılının. Kıyafetleri dökük, yorgun bakışlı, hastalıklı ve kendilerine sokak çocuğu denilen 10 civarında çocuğun gürültüsü ile irkildim. Evet hareket başlıyor, dedim kendime.
devamı...
Mebuse Tekay
Pınar için yapılacak savunmada ‘Pınar Selek Kimdir?’ başlıklı bir bölüm hazırlamam istendiğinde önce tedirgin oldum. Pınar’ı tanımıyordum, tanımadığım bir insanı nasıl anlatacaktım? Bir yandan da tanımasam bile başına gelenler hakkında bir fikrim vardı, onun için bir şey yapmak istiyordum.
devamı...
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process