Pınar Selek
Yol arkadaşımızın tanığıyız


Pınar Selek biz Amargililer için sözcüklere sığmayacak bir yol arkadaşıdır. Yol arkadaşlığı kolay değildir elbette. Aynı yolda yürürken birlikte sorumluluk alır, sorumlulukları ortak paylaşır, tartışır, çatışır, dayanışır, bazen kırılırsınız.
Birbirinizi belki de en iyi yol arkadaşıyken tanırsınız. Amargi'nin kurulduğu ilk günden bu yana kurucularımızdan olan Pınarla birlikte yürüttüğümüz adalet, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinde, her türlü sevinç ve üzüntüde yan yana olduğumuz Pınar'ın yolunun yalnızca iyilikten geçtiğine şahit olduk bu güne dek. Üstüne aldığı her sorumluluğu özenle yerine getirdiğini, tanıklık ettiği her acıyı onarmak için kendi önceliklerinden vazgeçtiğini gördük. Pınar her üzüntümüzde, mutluluğumuzda, acımızda, korkumuzda, umudumuzda, kısaca insana dair yaşanacak iyi ve kötü her ne varsa, hepsinde yanımızdaydı.
Ancak yaşamdaki her dönemeci birlikte geçen insanlar gerçekten tanıyabilirler birbirini. Biz Pınar'ı tanıyoruz. Ne ile karşılaşırsa karşılaşsın şiddete başvurmadığının ve başvurmayacağının tanığıyız. Pınar'ın dünya daha güzel bir yer olsun diye hiç söndürmediği umudunun, çevresine saçtığı neşe ve iyiliğin, kimin canı yanarsa yansın gösterdiği dayanışmanın tanığıyız. En kuytularında bile şiddet ve öfke barındırmayan gözlerindeki ışıltının tanığıyız. Amargi olarak bugüne kadar dünyanın her türlü şiddetten arınması için verdiğimiz barış mücadelesinde, Pınarla birlikte herkes için adalet talep ettik. Bugün de Amargililer olarak Pınar için adalet talep etmeye devam ediyoruz. Yol arkadaşımızın tanığıyız.

Amargi Kadın Kooperatifi
Amargi Kadın Akademisi
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process