Pınar Selek
Pınar'a yeniden teşekkür ediyorum
Pınar Selek'le bir yakınlığım yok, ama tanışıyoruz, tanıyorum kendisini.  Ayrıca onu tanımamamak mümkün değil artık. Kürt meselesi ile ilgili görüşleri, feminizm, kadın ve aile hakkındaki görüşlerini biliyorum. Sistemli iftira mekanizmasının bir kurbanı olduğunu, ama yakasına yapışan bu illetin altında ezilmediğini onurunu ve dik duruşunu hiç yitirmediğini düşünüyorum.

Benim tanıklığım küçük ve belki pek çok kişiye önemsiz görünebilecek bir karşılaşmadır. 2008 yılıydı sanırım, Yeni Şafak gazetesi başörtüsü yasaklarına tepki göstermek amacıyla  'başı açık' kadın yazar ve aktivistleri başlarına alacakları bir örtüyle, yani başları kapalı olarak görüntülemek istemişti. Ayrıca bu kişilerle röportaj da yapılacaktı. Genel yayın yönetmeni Yusuf Ziya Cömert bizzat röportaj ve fotoğraf çekimlerinin yapıldığı yere gelmişti. Ben de bir şekilde projeye eşlik ettiğim için oradaydım. Ayrıca dosyayı hazırlayacak arkadaşla da sürekli görüşmüştük sözkonusu kadın yazarlar, aktivistler aranırken. Hatırladığım kadarıyla 40 kişiden fazla kişiyle irtibat kuruldu, ama hepsinin yanıtı olumsuz oldu. Sonuç büyük bir hayalkırıklığı idi.

Mangalda kül bırakmayan özgürlükçüler de, feministler de o gün kararlaştırılan yerde değildiler. Nuray Mert, Nazlı Ilıcak ve Leyle İpekçi gelmişti, ama onların geleceğine zaten kesin gözüyle bakılıyordu; bu isimler bizi şaşırtmamıştı; şaşırtan tek isim, yanına Amargi'den bir kadın arkadaşını da alıp gelen Pınar Selek olmuştu. 'Gelecekte bir gün başımı örteceğimi hiç sanmıyorum, kadının başını örtmesi bana göre çok da doğru bir şey değil, ama madem ki bazı kadınlar örtmek istiyor, onların bu taleplerinin yanında olacağım' mealinde cümleler kullanmıştı. Desteğinin bir önemi varsa eğer, bu desteği vermek adına bir kaç dakikalığına başını örtebileceğini ve verebileceğini söylüyordu.

O gün o beş kadının fotoğrafları çekildi. Yasakların kalkması icin bir dakikalığına başını örten kadınların sayısı beşi geçmemişti, ama kemiyet değil, keyfiyet önemliydi ve güzeldi Pınar'ın beni şaşırtan desteği. Ben o gün oraya geldiği için kendisine yeniden teşekkür ediyorum ve başına gelen talihsiz serüvenler dizisinin bir an önce son bulması için Allah'a dua ediyorum
 
 Nihal Bengisu Karaca
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process