Boğaziçi Üniversitesi LGBTT topluluğu luBUnya, Pınar Selek’in 1996 yılında travesti ve transeksüel kadınların Ülker Sokak’tan zorla sürülmeleri sürecini konu aldığı “Maskeler, Süvariler, Gacılar” kitabı üzerine 22 Mart günü Boğaziçi Üniversitesi’nde bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiyi yaklaşık elli kişilik bir grup dinledi.
Söyleşiyi luBUnya’dan Artunç Yavuz modere etti. Artunç Yavuz, kitabın LGBT tarihçesi adına önemine ve Pınar Selek’in araştırmacı kimliğinden dolayı maruz kaldığı yargılanmaya değindi.
Ülker Sokak sürecinin de tanığı olan Esmeray, yaşanan süreci anlattı ve Pınar Selek’in o süreci yalnızca bir araştırmacı olarak değil, pek çok güçlüğü göze alarak yaşayan bir tanık olarak aktarmasına dikkat çekti ve Pınar Selek’in tarih yazdığını vurguladı.
Kitabın ikinci baskısına önsöz yazan Amargi Kadın Kooperatifi’nden Yasemin Öz ise, kitabın LGBTT mücadeleye sunduğu katkıya, Ülker Sokak ile sonrasında meydana gelen benzer olaylar arasındaki farkın LGBTT hareketin örgütlenmesinden kaynaklandığına dikkat çekti. Ülker Sokak’tan sonra Eryaman’da meydana gelen benzer olaylardaki farkları ve kitaptan sonra LGBTT mücadelesinde meydana gelen değişimi irdeledi.
Söyleşinin ardından gerçekleşen fikir alış verişinde, sosyal bilimcinin tarafsız araştırma yapmaya çalışmasının, araştırmanın taraflarını ne kadar rahatsız edebildiği üzerine tartışmalar sürdü.