Pınar Selek
Tanığız ve sonuna kadar kefiliz

 

 

Sosyolog Pınar Selek için başlatılan yeni kampanya, dava sürecinin kamuoyunun yakın takibinde olduğunu gözler önüne seriyor

 

Yaptığı araştırmalar ve feminist çalışmaların yanı sıra antimilitarist duruşuyla da adı Türkiye'nin sınırları dışına ulaşan Sosyolog Pınar Selek hakkındaki beraat kararının ikinci kez bozulmasına karşı tepkiler, bu kez tanıklık yazılarına döküldü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz üzerine kararın Yargıtay Genel Kurulu'nda görüşülmesinin beklendiği bu süreçte, bir kez daha büyük bir kamuoyu desteği ve dayanışması oluştu.

 

On bir yıllık dava sürecinin ve sürece neden olan komplonun her aşamasında Pınar Selekle köşe yazıları, basın toplantıları, kampanyaları, destek telefon, mesaj ve temaslarıyla dayanışma gösterilmişti. 2006'daki basın açıklamasıyla da kamuoyunun yakından tanıdığı 282 kişi,  yayımladıkları ortak bir bildiriyle "Pınar Selek'in feminist, antimilitarist, şiddet karşıtı bir araştırmacı olduğuna tanığız" demişlerdi. Aralarında Türkiye ve dünya kamuoyunca tanınan yazar, aydın, akademisyen ve sanatçıların bu çağrısı sonrası, 2000'e yakın imzacı da kampanyaya eklenmişti.

 

Pınar Selek'in, akademiden  hayata, sözünü eyleme döken ve çok farklı kesimden insana ve alana dokunan duruşuna dikkat çekmek üzere bu kez de tanıklık yazılarıyla bir destek süreci oluştu. Tanıklar, Pınar Selekle ortak çalışmalarından anılarına, onun akademi ve siyaset anlayışından kitaplarına her boyutunu kaleme dökerek gerek sosyolog gerekse Türkiye açısından çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor. Sayıları her geçen gün artan  aydın, sanatçı, akademisyen, hukukçu, gazeteci, feminist, ev kadını, öğrenci, esnaf, sokak çocuğu, eşcinsel, her kesimden insan Pınar Selek'e tanık ve kefil olduklarını ilan ediyor.

 

Alanında uzman ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin de bulunduğu onlarca kişinin davaya ve Pınar Selek'e ilişkin duygu ve düşünceleri için 'anasayfa'nın üst tarafında bulunan "TANIĞIZ" başlığına girilerek okunabilir.

 

 

 

 


Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process