Pınar Selek
Pınar'a tanığım, o suçludur

Pınarcığım hiç kusura bakma ama sen suçlusun, suçun öyle böyle değil...Sen ki kadın başınla bunca erkeğin tepiştiği alanda üstelik, onların canını sıkacak bir kudretle ve ısrarla söylenenlerin tersini dillendirip yalanlarını yüzlerine çarpmaktan geri durmuyorsun ya, yetmezmiş gibi onurlu, devrimci, dayanışmacı, feminist duruşundan da taviz vermiyorsun ya...

Suçlusun.

Transeksüelleri, sokak çocuklarını, kadınları, Kürtleri, ezilen ve hor görülenleri dışlamadın ya... Onlara kucak açtın, hayatlarını yazdın, çizdin... Birlikte oturdun konuştun, yattın kalktın... Ötelenen bu hayatları başkalarının da gözlerinin önüne serdin... Meşhur üç maymun oyununu bozdun ya...

Suçlusun...

Ne o güzel günlere olan inancın, ne de kalbinin ihtişamı bu erkekler çetesinin oyunlarına yenilmedi. Ben biliyorum asla da yenilmeyecek.

Bundan dolayı da suçlusun.

Pınar, kusura bakma ama sen tepeden tırnağa suçlusun.

Bunca pisliğin içinde tertemiz durduğun için suçlusun.

Pisliği temizlemek istediğin için suçlusun.

Yüce beyler, ezilenlere ve sömürülenlere karşı kanun koyup bu kanunları yürütenler, ayak oyunları yapanlar, ayakta duran kadınlardan pek haz etmeyenler... Huzurunuzda yineliyorum... Ben Pınar'a tanığım. Bu kadın suçludur. Hadi durmayın. Cadı avına çıkın. Ama bilesiniz ki tek cadı o değildir. Ortalık süt liman olsun istiyorsanız, nice cadıyı avlamanız gerekecek.

Son kez yineleyeyim. Ben Pınar'a tanığım, o suçludur. Onun suçları insanı insan yapan erdemlerden ibarettir. Bu yüzden suçunu suçum bilirim.

 

Gülfer Akkaya

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process