Pınar Selek
Pınar Selek hakkındaki mahkumiyet kararı kaldırıldı
3.10.2014
İstanbul - 3 Ekim 2014

Pınar Selek’in on altı yıldır yargılandığı davada, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin müebbet hapis kararını bozmasından sonra İstanbul 15.  Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma bugün görüldü. Bayram ve resmi tatil olmasına rağmen oldukça kalabalık bir grup duruşmayı izlemeye geldi. Grubun kalabalık olması gerekçesiyle duruşma büyük salonda görüldü.

Uluslar arası İnsan Hakları Federasyonu, Uluslar arası Yazarlar Birliği Genel Merkezi ve ABD temsilcileri, Strazburg Belediyesi Başkan Yardımcısı, Strazburg Üniversitesi Başkan Yardımcısı, milletvekilleri, sanatçılar, aydınlar, LGBT ve feminist aktivistler ile insan hakları örgütlerinin temsilcilerinin izlediği duruşmada, Pınar Selek’i yaklaşık otuz avukat temsil etti.
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte davayı ilk defa gören İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın Pınar Selek hakkında verilen müebbet hapis cezasını bozmasına ilişkin kararına uydu. Böylece Pınar Selek hakkında verilmiş olan mahkumiyet kararı ortadan kalkmış oldu.

Yargıtay Bozma kararı, mevcut delil durumu ve geçmişte verilen beraat kararlarını da göz önünde bulundurduğunu belirten mahkeme heyeti, Pınar Selek hakkındaki yakalama kararını da kaldırdı.
Savcılık makamının mütalaasını hazırlaması için, mahkeme duruşmayı 5 Aralık 2014 tarihine erteledi.

Yeni bir mahkemede görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında yakalama kararının kaldırılmasıyla olumlu başlayan süreç nihai beraatle sonuçlanana kadar, davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.
 
Hala Tanığız Platformu
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process