Pınar Selek
Selek İçin 11 Haziran’da Yargıtay’a!
8.6.2014
Pınar Selek davasında Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararını 11 Haziran’da verecek. İnsan hakları savunucuları mahkemeyi izleyecek.
 
Mısır Çarşısı patlaması davasında hakkında verilen üç beraat kararı da Yargıtay tarafından bozulan ve daha sonra da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Pınar Selek’in, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşması 30 Nisan’da yapıldı. Mahkeme kararını 11 Haziran’da verecek.
 
Pınar Selek’in hukuk mücadelesi 1998’de Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin yaşamını yitirdiği patlamadan bu yana devam ediyor. 11 Haziran’da Ankara’da görülecek duruşmanın karar duruşması olması bekleniyor.
 
Hala Tanığız Platformu’nun İstanbul’da Pınar Selek için adalet etkinlikleri sürerken; Ankara’da da mahkemeye çağrı yapıldı. İnsan hakları savunucuları 11 Haziran saat 11.00’de Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde olacak. Davayı izleyecek, “Pınar Selek’e beraat” diyecek.
 
Davanın ardından ise Ankara’da Yüksel Caddesi’nde; İstanbul’da ise Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapılacak.
 
Ne olmuştu?
Pınar Selek, 1998’de Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin yaşamını yitirdiği patlamadan bu yana hukuk mücadelesi veriyor. Yargılamalar sırasında Mısır Çarşısı’ndaki patlamanın bombadan kaynaklandığı iddiası kanıtlanamadığı gibi, Selek’i patlamayla ilişkilendiren tek delil ise, o sırada 16 yaşında olan A.Ö adlı çocuğun işkence altında alınan ifadesiydi.
 
Yargılama süreçlerinde bütün bunları göz önünde bulunduran yerel mahkeme, Selek hakkında üç kez beraat kararı verdi. Yargıtay’ın bu kararları bozmasının ardından, Selek’e aynı mahkeme, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
 
Hala Tanığız Platformu’nun derlediği Selek’in hukuk mücadelesinde yaşananlara ise şuradan ulaşılabilir.


http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=16801
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process