Pınar Selek
Berlin'den, 'Pınar Selek'e Biz de Tanığız'
16.4.2014

Berlin'den, 'Pınar Selek'e Biz de Tanığız'

Hamide Koyukan/Berlin


Siz şimdi Pınar'ı bunca yıldır, 'ev'e almayarak cezalandırıyorsunuz ya, hiç iyi yapmıyorsunuz. Zira Pınar sürgünde yaşadığı her yerde o çok 'tehlikeli' eylemlerine devam ediyor. İnsanları bir araya getiriyor, hep genişleyen dostluk ağları kuruyor, geçtiği yerlerde yıldız tozlu bir iz bırakarak  habire 'işliyor'.

Misal, Berlin'de üç yıl sürgün yaşadı Pınar, aramızda yaşadı. Hepimizin hayatlarına dokundu, onun dostlluğuna mazhar olanların dışında, uzaktan, yakından tanıyanlar, tanımayanlar hepimiz tanık olduk haklı olduğunu bilirken, bunca haksızlığa uğramanın, bunun mücadelesini hayatın her alanında vermenin, bütün olan bitene rağmen dimdik durabilmenin ve hep gülümseyebilmenin ne meşakkatli, ama nasıl da muhteşem bir şey olabildiğine.

Für Gerechtigkeit! Für Pınar!

12 Nisan'da NarrBar'da düzenlediğimiz Pınar Selek'le Dayanışma gecesinde bir araya gelen çok renkli ve uluslu topluluk, Pınar'ın bu şehirde geçirdiği üç yılın bir özeti gibiydi adeta.  Üç gün öncesinden hazırlıklarına başladığımız gece için müzisyen Petra Nachtmanova ve Adır Jan Tekin Band'a 'gelir misiniz?' diye sorduğumuzda, 'Pınar için tabii geliriz' dediler. Petra Alman, saz çaldı bize, türkçe, kürtçe şarkılar söyledi. Adır Jan Tekin Band kürtçe, quir müzik yapan Berlin'in tanınmış müzik gruplarından. Pınar için söylediler şarkılarını. Bunları niye sayıyorum; Pınar artık yaşamadığı bir şehirde bu kadar farklı kimliği, insanı bir araya getirebiliyor! 'Çook tehlikeli' değil mi?  Sonra mor balonlar bulduk salonda, 'Pınar Selek'le dayanışmayla' notuyla. Her bir balona Pınar için dileklerimizi yazıp, havalandırdık.

Pınar, hani hiç rahat durmuyor ya, doktorasını verdi, ders veriyor, okumalara gidiyor, aralarda da kitapları çıkıyor Almancada, Fransızcada. Almancada yayımlanan ‘Frau in Exil/Sürgünde Kadın’  kitabından bir bölümü okudu bize Tarık Seden.

Üç gün içinde hazırladığımız dayanışma gecesine gelen, Almanca, Fransızca, Portekizce, Yunanca, Kürtçe, Türkçe, Ermenice konuşan insanların hepsi biliyordu elbette niye toplandığımızı ve hepsi kendi dilinde, bir kez daha, ''Yeter Artık! Biz Pınar`a tanığız! Beraatini geri istiyoruz!"dedi.

Gecenin sonunda, mor uçan balonları, ''Pınar'ın dilekleri gerçekleşsin'' dileğiyle Berlin gökyüzüne salıverdik. ''Pınar Özgür bir Kadın Olarak Dilediği Yerde Yaşasın!''

Pınar haklı olduğunu bilen, mücadeleci insanların gücü ve inancıyla çalışmaya, üretmeye, çoğalmaya ve gülümsemeye devam ederken, Sayın Muktedirler, siz Pınar Selek'i 16 yıldır her türlü mekanizmanızı işleterek haksız, hukuksuz yere, inadım inat mantıksızlığıyla haala cezalandırmaya çalışıyorsunuz ya, ''ev''in kapılarını kapatıyorsunuz ya ona, o ''ev'' sizin kendi hapishaneniz olmaya doğru gidiyor. Pınar Selek Yalnız Değil! Ama siz sürekli yalnızlaşıyorsunuz.

Gece çektiğimiz fotoğrafları #pinarselekyalnizdegil kampanya sayfasında görebilirsiniz:

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process