Pınar Selek
İade talebininin servis edilmesi boşuna değilmiş!
3.1.2014


İade talebininin servis edilmesi boşuna değilmiş!'

Yargıtay Başsavcılığı Selek hakkındaki müebbetin onanmasını istedi. Avukatı ve babası Alp Selek, daha önce beraatı onayan başsavcılığın görüş değiştirmesini anlayamadıklarını belirtti. Selek ise aylar önce açıklanan kırmızı bülten ve iade talebininin ısıtıp yeniden basına servis etmesi boşuna değilmiş demekki" dedi


'İade talebininin servis edilmesi boşuna değilmiş!'


Ceren BÜYÜKTETİK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Pınar Selek hakkında Mısır Çarşısı davasında verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması yönünde mütalaa verdi. Aynı davadan daha önce üç kez beraat eden Selek, “Adalet Bakanlığı'nın aylar önce açıkladığı kırmızı bülten ve iade talebini son dönemlerde ısıtıp yeniden basına servis etmesi boşuna değilmiş demekki. Yargıtay Başsavcısı'nın bu mütalaasından hemen önce mahkeme kaynaklı olarak sızdırılıyor. Ancak bütün bu hukuksuzluklara rağmen biz yine de hukukun yanındayız” dedi. Selek dava sürecindeki hukuksuzlukların Fransa'da büyük tepki gördüğünü de ifade ederek, “Yakın çevremdekiler de boşuna uğraşıldığını söylüyor” şeklinde konuştu.

'HENÜZ TEBLİĞ EDİLMEDİ'

Selek'in babası ve avukatı Alp Selek ise savcılık mütalaasının henüz kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek, “Daha önce 2 kez beraat kararının onanması yönünde görüş belirten aynı başsavcılık dosyada hiçbir şey değişmediği ve bir de üstüne işkence raporlarının girmesine rağmen neden kararını değiştiriyor anlamış değiliz. Davada bir sürü usulsüzlük oldu. Daha önce beraat kararında direnen mahkeme hakim değişikliğinden sonra kararı geri aldı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi. Eğer bu mütalaa doğruysa bakalım bununla ilgili ne diyecekler” dedi. Mahkemenin Pınar Selek hakkında 5 ay önce verdiği kırmızı bülten ve geri iade taleplerinin yeniden servis edilmesini de anlayamadıklarını belirten Alp Selek şöyle devam etti: “Ortada bir şey var anlayamadığımız. Eğer Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin kararı doğrultusunda mütalaa verdiyse bu değişikliğin nedeni nedir, nasıl bir yorum yapılmış yakında anlaşılır. Ancak yapılanlar doğru değil.”


YARGITAY'DA SÖZLÜ SAVUNMA YAPACAK

1998’ten beri süren Mısır Çarşısı davasında 3 kez beraat eden Selek, geçen Ocak ayında görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu’nun mahkumiyeti gerektirecek bir delil olmadığını vurgulayarak karara muhalefet şerhi vermesine rağmen iki hakimin oyuyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Selek hakkındaki ceza henüz kesinleşmedi. Cumhuriyet Başsavcılığı bir tebliğname hazırlayarak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı onayacak ya da bozacak. Kararın onanması durumunda Yargıtay Selek’in savunma yapması için gün verecek. Selek ilk kez Yargıtay karşısında sözlü olarak savunma yapacak.

Kaynak:
http://birgun.net/haber/iade-talebininin-servis-edilmesi-bosuna-degilmis-9345.html

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process