Pınar Selek
Pınar Selek yeni romanını tanıttı
12.4.2013
Selek, yeni romanını tanıttı

İstanbul Mısır Çarşısı patlaması sanığı sosyolog, yazar Pınar Selek çarşamba akşamı Strasbourg ‘La librairie Quai des Brumes' kitabevinde, piyasaya üç gün önce çıkan 8. kitabı 'Boğaz’ın Evi'ni (La maison du Bosphore) tanıttı.

Kitabevini tıklım, tıklım dolduran Fransızlar iki saat süren tanıtımın ardından kitabı Selek'e imzalatmak ve hatıra fotoğrafı çektirmek için bir saat ayakta beklediler. Yoğun ilgiden memnun kalan Pınar Selek ve kitabevinin sahibi Olivier Potronnat tanıtıma ilgi gösteren davetlilere teşekkür etti.

SELEK, KİTABINI BÖYLE TANITTI

Yazar Pınar Selek konuşmasında İstanbul Üniversitesi öğrencisi olarak Taksim'de sanat atölyesi açıp feminizm, Kürtler ve sokak çocukları konulu çalışmalar yaptığını anlattı. Selek konuşmasına şöyle devam etti:

“Aniden ülkemi terk ettim. Ruhum baskı altındaydı. Ruhum dinlenebilir diye elime kalem aldım. O kalemle kendimi çok rahat hissettim. Hayatımda hiç kıskanmadım. Kıskançlık bilmem. Son yazdığım kitabımla çok beraber oldum, adeta aşık oldum. Kendi kitabımı kıskandım. İlk kıskançlığım bu kitaptan çıktı. Kitap satışa çıktıktan sonra kıskançlığım bitti. Çocukluğumdan beri hep yazıyorum. Üniversitede kalmayabilirim. Edebiyatı ve yazmayı seviyorum. Ama hayatta her şey var. Dans etmeyi, şarkı söylemeyi de çok seviyorum”. 

"EDEBİYAT ÇALIŞMAM SÜRGÜN ACIMI HAFİFLETTİ"

Kitabından pasajlar okuyan Selek, İstanbul ve farklı semtlerini okuyucularıyla paylaşarak “İstanbul'un her semti ayrı yaşar, nabzı farklıdır. Ayrı yerlerde benzer hikayeler yaşıyoruz aşk, yaşam, hayat, özgürlük, paylaşım her yerde başka şekillerde ama aynı içerikli. Romanım beni çok mutlu kıldı. Edebiyat çalışmam sürgün acımı hafifletti. Edebiyat beni mutlu etti, her yeni karşılaşmam beni daha da mutlu ediyor” diye konuştu.

1980'li yıllarda ihtilal döneminde baskı altında kalan Hasan, Salih, Elif, Sema'nın değişik yaşam öyküleri 318 sayfalık 'Boğaz’ın Evi' romanında anlatılıyor.

Sosyolog Selek Strasbourg Basın Kulübü, Mulhouse, Paris, Nice, Lyon ve diğer kentlerde kitabını ve çalışmalarını tanıtmak için Fransa'nın dört bir yanında kitabevleri tarafından davet ediliyor. Sosyolog Selek'in yeni kitabı 'Boğazın Evi' şimdiden büyük ilgi gördü.

http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/23018712.asp?fb_action_ids=327044154088516&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process