Pınar Selek
Seyda Selek: Sonunda Biz Kazanacağız, Çünkü Haklıyız
7.3.2013

MISIR ÇARŞISI GEREKÇELİ KARARI AÇIKLANDI

Seyda Selek: Sonunda Biz Kazanacağız, Çünkü Haklıyız

Mısır Çarşısı davasının gerekçeli kararında, patlamanın bombadan kaynaklandığı söylenirken mahkeme başkanı"tespit edilememiştir" diyerek şerh koydu. Seyda Selek " Müebbeti başka türlü veremezlerdi zaten, inanılmaz gerekçelere ihtiyaçlardı vardı" diyor.


İstanbul - BİA Haber Merkezi
07 Mart 2013, Perşembe

Pınar Selek'in de sanıklar arasında yer aldığı Mısır Çarşısı'nda patlaması davasında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 407 sayfadan oluşan gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme patlamanın LPG’den değil, bombadan kaynaklandığını söylerken, mahkeme başkanı 24Ocak’ta görülen duruşmada verdiği muhalefet şerhini tekrarladı.

bianet’e konuşan Pınar Selek’in avukatlarından Seyda Selek, gerekçeli kararın henüz kendilerine tebliğ edilmediğini, karardan medyadan haberdar olduklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Çürütülmüş iddialar ve işkence altında alınmış ifadelere dayanarak bir hüküm kurmuşlar. Bombayı kendileri bile kanıtlayamıyor, ‘muhtemelen’, ‘tahminen’ ifadeleriyle bomba olduğuna hükmedip, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veriyorlar. Aynı iddialar sürekli karşımıza yeni bir şey bulunmuş gibi sunuluyor. Dosyada resmen belgeleri birbirine karıştırıp, sözlü tahribat yapıyorlar. Yasa uygulayıcıların böyle bir şey yapabilmesi çok korkunç. Müebbeti başka türlü veremezlerdi zaten, inanılmaz gerekçelere ihtiyaçlardı vardı.

 “İç hukuk yolu bitmedi. Gerekçeli temyizimizi hazırlayıp vereceğiz ve 9. Yargıtay Ceza Dairesi’nde duruşmayla görüşülecek. Biterse zaten dosyamız AİHM’de. Ama biz sonunda kazanacağız çünkü haklıyız.

“Pınar’a Überleben İşkence Kurbanları için Tedavi Merkezi’nden verilen işkence raporunda sadece filistin askısında kolunun çıktığı değil, sürekli aynı konuda savunma vermeye zorlanmasının kendisinin de bir işkence olduğu belirtiliyor.

“15 sene oldu. Bundan sonra Pınar’a beraat verilse bile adalet yerini bulmuş diyemeyiz. Şu saatten sonra tek isteyebileceğimiz şu davadan kurtulmak ve Pınar’ın ülkesinde özgürce yaşaması ve çalışmalarına devam etmesi.”

Hala Tanığız Platformu da yazılı bir açıklamayla “Mahkemenin hukuk tarihinde görülmedik biçimde kendi beraat kararırını bozarak müebbet hapis istemesi kamoyunda büyük infial yaratmıştı. Henüz avukatlara tebliğ edilmeden basına servis edilen ve hepsi çürütülmüş bildik iddiaları yineleyen gerekçeli kararda Selek’in beraat etmesi gerektiği yönünde görüş bildiren Mahkeme Başkanı Vedat Yılmaz Abdurahmanoğlu'nun şerhi de dikkat çekiyor. Bu vesileyle kamuoyu ile bir kez daha bu 15 yıllık kabus sürecinin gerçeklerini paylaşmak istiyoruz” dedi.

Mahkeme başkanı gerekçeli karara şerh koydu

Pınar Selek'e verilen ağırlaştırılmış müebbet kararının gerekçesinde, mahkeme heyeti "Deliller incelendiğinde Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın LPG patlamasından değil, bomba patlamasından kaynaklandığı değerlendirilmektedir" ifadesini kullanılırken, Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu patlamanın bomba sonucu meydana geldiğinin tespit edilememiş olduğunu belirterek karara muhalefet şerhi koydu.

Yılmazabdurrahmanoğlu, üç sayfalık muhalefet şerhinde “Patlamanın bir bomba sonucu meydana geldiği tespit edilememiştir. Sanık Pınar Selek'in atılı suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı deliller elde edilememiştir" ifadelerine yer verdi. (ÇT)

Dava kronolojisi için tıklayın.

Hala Tanığız Platformu’nun açıklaması  ve dosyada yer alan raporlarla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/144911-seyda-selek-sonunda-biz-kazanacagiz-cunku-hakliyiz

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process