Pınar Selek
Ankara Hukuk'ta Pınar Selek davası tartışıldı
22.2.2013 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda Hukuk Kolektif tarafından 1 Dava-3 Beraat-1 Müebbet: Pınar Selek Davası paneli düzenlendi. Panele Pınar Selek'in avukatlarından Ayhan Erdoğan ile Amargi Kadın Akademisi ve Hala Tanığız Platformu üyesi Ülkü Özakın katıldı. Davaya ilişkin hukuksuzlukların yanında dava dosyasına sonradan giren belgelerin gösterilmesinin ardından Pınar Selek davası Ankara Hukuk öğrencilerinin gözünde beraatle sonuçlandı.

Öğrenci Kolektifleri üyesi Elif Köroğlu'nun açılışını yaptığı panelin başında Pınar Selek'in Kolektif Hukuk Birimi’ne gönderdiği video gösterildi. Etkinlikte Pınar Selek'in hayatı, verdiği mücadele, Hala Tanığız Platformu çalışmaları, dava süreci ve bu süreçte yapılan hukuksuzluklar konuşuldu.

Katılımcılardan ilk konuşmayı Ülkü Özakın yaptı. Özakın, Pınar Selek'in hayatını, verdiği mücadeleyi, yazdığı kitapları ve Amargi'deki çalışmalarını anlattı.

İkinci konuşmacı Ayhan Erdoğan ise anlatımında dava süreci, usul hukuku açısından yargılamada meydana gelen uygunsuzluklar ve savunma avukatının hangi materyalleri kullanacağı hakkında bilgi verdi. Erdoğan'ın 3 boyutlu sunumları ile olay yeri fotoğrafları yapılan uygunsuzlukları ve iddianameye sonradan eklenen belgeleri gözler önüne serdi.
 
"Sahte raporlar iddianamede”

Erdoğan, Pınar Selek davasındaki hukuksuzlukları anlatırken şunları kaydetti: ”Kimsesiz çocukların bulunduğu yerde bomba ele geçirildiği iddiasıyla ilk iddianame oluşturuldu ancak bu bombanın bulunuşu ve imha edilişi oranın aranmasında 1 gün önce ve gözaltından 18 saat öncedir.Buradan anlaşılıyor ki bu raporu kendi elleriyle iddianameye koydular. Ayrıca aranan yere Pınar Selek'in üstünden çıkan anahtarla girildiği yazıyor. Ancak o yerin anahtar girişi yok ve gözaltı sürecinde Pınar Selek'in üzerinden anahtar çıkmadı.

Tüplerden biri nerede?
 
Yine Erdoğan’ın delillere dayanarak aktardıklarına göre patlamanın olduğu büfede 8 tane tüpün olduğu ancak olay yerinde 7 tane tüp bulunduğu ve bu tüplerin hepsinin dolu olduğu öğrenildi. Erdoğan’ın savunmada da belirttiği üzere patlamadan sonra mevcut tüplerin dolu olması ve 1 tüpün eksik olması akla o ana kadar kullanılan mevcut tüplerin yani tam dolu olması mümkün olmayan tüplerin olay yerinden kaçırıldığı şüphesini akla getiriyor.

Panel soru cevap kısmının ardından sonlandı.

http://kolektifler.net/manset/13768/ankara-hukukta-pinar-selek-davasi-tartisildi
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process