Pınar Selek
CIMADE: "Pınar Selek’in Gerçekte Suçlandığı Şey Kurulu Düzeni Rahatsız Eden Azınlıkların Yanında Mücadele Vermesidir."
19.1.2013

Türkiyeli yazar ve sosyolog Pınar Selek 14 yıldan bu yana, ülkesinde tam bir hukuk zulmüne maruz kalmaktadır. Sürgün olduğu Fransa’daki Strazburg Üniversitesi’nde Türkiye’deki toplumsal hareketler üzerine bir doktora tezi yapmakta olan Selek, 1998 yılında, Mısır Çarşısı’ndaki bir patlamayı planlamakla suçlanıyor. Mahkeme, hakkında üç kez beraat kararı verdi. Adli merciler, yürürlükteki, her bireyin adil bir şekilde yargılanmasını güvence altına alması gereken prosedürleri hiçe sayarak, her defasında, sanki beraat kararları nihâi hüküm niteliği taşımıyormuş gibi davrandılar.

Pınar Selek’in gerçekte suçlandığı şey, araştırmacı ve yurttaş bir kadın olarak, kurulu düzeni rahatsız eden azınlıkların, Kürtler’in, fahişelik yapan kadınların, cinsel azınlıklıkların yanında mücadele vermesidir.

Cimade bu sürecin işleyişini dikkatle takip etmektedir ve önümüzdeki 24 Ocak’ta İstanbul’da yapılacak olan ve bu tahammül edilemez adli maratonu mutlaka sonlandırması gereken duruşmada bir gözlemciyle hazır bulunacaktır.

Strazburg, 14 Ocak 2013

Çeviren: Aslı Sümer

Cimade, göçmenlerle ve sığınma talebinde bulunanlarla dayanışma alanında Fransa’daki en aktif örgütlerden biridir.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process