Pınar Selek
Strazburg Üniversitesi Rektöründen Açıklama
19.1.2013 Strazburg Üniversitesi Rektöründen Açıklama

Doktora Öğrencisi Pınar Selek için Destek

Pınar Selek’in 24 Ocak 2013 tarihinde tekrar Türk otoritelerinin karşısına çıkacak olması üzerine Strazburg Üniversitesi Rektörü Alain Beretz üniversitenin 24 Ocak’ta İstanbul’da temsil edileceğini duyurmuştur ve üniversite camiasını desteğe çağırmaktadır.

3 Aralık’ta yayımlanan basın açıklamasında, Alain Beretz, “savunduğumuz temel haklar ve insan hakları gereği,  araştırmanın esas koşulu olan ifade özgürlüğünün hiçe sayılması ve ayaklar altına alınması kabul edilemez. Strazburg Üniversitesi ve Üniversite topluluğu, Pınar Selek’in yanında durarak her bir öğrenci, yurttaş ve bireyin temel özgürlüğünü desteklemekte kararlıdır.” şeklinde beyanatta bulunmuştur.

13 Aralık’ta karar verilmesi gerekilen dava 24 Ocak tarihine ertelenmiştir. Rektör, açıklamalarına bugün şöyle devam etti:  “ömür boyu hapis cezası riskiyle karşı karşıya olan Pınar Selek’in savunduğu amaçta ona desteğimizi bilmelidir. Araştırmanın politik ve ideolojik amaçlar doğrultusunda istismar edilmemesi ve üniversitemizin her zaman hümanizm ve özgürlüğe dair değerleri savunduğunu ve kendisine olan desteğimizi beyan ediyoruz. Bu sebeple Strazburg Üniversitesi, duruşma günü olan 24 Ocak’ta Pınar Selek’i destekleyenlerle birlikte Rektör Yardımcısı tarafından İstanbul’da temsil edilecektir.”

Alain Beretz ayrıca “Bütün üniversite topluluğunu meslektaşımızı destek için organize edilen gösterilere katılmaya davet ediyoruz. Bugün, tıpkı dün gibi Strazburg Üniversitesi zulme maruz kalanların yanında duracaktır.”   şeklinde güçlü ifadelerde bulundu.

İnsanları bu amaçta bir araya getirmek ve üniversite topluluğunu Pınar Selek’in araştırması, hayat hikayesi ve mücadelesi hakkında bilgilendirmek için 11 Ocak tarihinde Üniversite’nin kurum içi elektronik dergisinde bir makale - lactu.unistra.fr  yayımlanmıştır.  Bu. kendisinin durumunu medyaya taşıma ve topluluğumuzu bir araya getirmeye yönelik bilinçli kararımızdır.  

Basın Açıklaması, Strazburg Üniversitesi
11 Ocak 2013

Strazburg Üniversitesi aşağıdaki temsilcilerini Pınar Selek davasını izlemeye gönderiyor:

- Francis Kern, Profesör, Strasburg Üniversitesi Rektörü Alain Beterz'in temsilcisi
- Jean-Pierre Djukic, CNSR'da (Bilimsel Araştırma Merkezi) Araştırma Yöneticisi, Üniversite Bilim Konseyi Üyesi (konseye oy ile seçilmiş)
- Adeline Wintzer, Öğrenci, CEVU'ya (Üniversite Eğitim ve Öğrenci Konseyi) bağlı UNEF (Öğrenci Sendikası) Üyesi -seçilmiş-
- Jimmy Losfeld, Öğrenci, CEVU'da AFGES (Strasbourg Öğrenci Federasyonu) Üyesi -seçilmiş-

Çeviri: Müge Fazlıoğlu
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process