İki gündür 28 Şubat darbesinin linç etmeye çalıştığı Pınar Selek'ten bahsediyorum... İki gündür yazdığım o süreçten sonra, yeniden yapılan yargılama sonucunda, 23.05.2008'de İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, eski kararını tekrar ederek, Pınar Selek ve Öztürk hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme kararında, Pınar'la ile ilgili örgüt üyesi olduğuna dair iddiaları da inandırıcı bulunmadı.
Böylelikle Pınar Selek ikinci kez beraat etti.
Tüm bu yıllar boyunca Abdülmecit Öztürk'ün soruşturma aşamasındaki işkence altında, avukat yardımından faydalandırılmadan alınan, sonradan reddettiği polis ifadesi, Mısır Çarşısı suçlaması ile Pınar Selek arasında kurulan tek bağ olarak kaldı.
Öztürk'ün 'sözde itirafına' dayanarak Pınar Selek'i suçlayan savcı, Öztürk hakkında verilen beraat kararını temyiz etmezken, Selek hakkındaki beraat kararını temyiz etti! Böylece, olmayacak bir şey daha oldu. İşkence altında Öztürk'e kabul ettirilen "Eylemi birlikte yaptık" şeklindeki ifade tutanağı, kendisi için geçerli ve inandırıcı bulunmazken, eylemde birlikte olduğunu söylediği Pınar için geçerli ve inandırıcı (!) kabul edildi...
YANİ ORTADA TAM BİR KEPAZELİK VARDI...
HUKUK CİNAYETİ VARDI...
10.03.2009 tarihinde Yargıtay 9. Ceza Dairesi, polis ifadesine dayanarak Selek'in, ağır müebbet hapsini istedi ve beraat kararını bozdu. Aynı daire, beraat kararı temyiz edilmeyen Öztürk hakkında 'kazanılmış haklarının saklı kaldığını' beyan etti.
Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin beraat kararının bozulması kararına karşı Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda itiraz ederek, Mısır Çarşısı konusunda beraat kararının onanmasını istedi. 9 Şubat 2010'da Yargıtay Ceza Genel Kurulu 17'ye karşı 6 oyla, Yargıtay Başsavcısı'nın itirazını reddetti. Dosya, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edildi.
9 Şubat 2011'de İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma kararına karşı, Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili olarak Pınar Selek ve Öztürk hakkında daha önce vermiş olduğu beraat kararında direndi.
Pınar Selek için 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 Şubat 2011 tarihinde 3. kez verilen BERAAT kararını duruşma Savcısı bir gün sonra
temyiz etti. Savcının temyiziyle birlikte, dava yine Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda ele alınacaktı.
Ancak Mısır Çarşısı davası, başka iddialarla ilgili yargılanan diğer sanıkların dosyası ile birleştirilerek tek bir dava dosyasında beraber görülüyordu.
Mahkeme, 9 Şubat 2011 tarihinde Mısır Çarşısı patlaması konusunda bir hüküm vermişti. Ancak mahkemenin önüne gelen Mısır çarşısı dışındaki diğer birleşen dosyadaki bazı sanıkların beyanları alınmadığı için bu konularla ilgili yargılama, 9 Şubat 2011 tarihli oturumdan sonra da; devam edildi. Mısır Çarşısı patlaması konusunda verilen beraat kararının Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderilebilmesi için, Mısır Çarşısı ile ilgili olamayan ancak tek bir dosyada birleştirilen diğer sanıklar hakkındaki iddiaların sonuçlanması bekleniyordu. Ancak Mısır Çarşısı davası ile birleşen diğer yan davalardaki usul eksikliklerinin tamamlanmasına ilişkin son duruşma, skandal bir karara sahne oldu. 22 Kasım 2012 Perşembe günü yeni heyetle çıkan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Pınar Selek hakkında vermiş olduğu beraat kararını, beraat kararı verildikten sonra davaya ilişkin karar verme yetkisi kalmamış olduğu halde, geri aldı...
Yarın devam edeceğim...
http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/rasim.ozan/2012/12/20/28-subatin-hukuk-cinayeti-suruyor