Pınar Selek
28 Şubat'ın linç ettiği kadın: Pınar Selek
28 Şubat darbe süreci aslında hala bitmedi...
Dolayısıyla Ergenekon yapılanması da hala bitmedi, hala aktif...
28 Şubat'ın ve Ergenekon'un bazı generalleri içeride ama 28 Şubat ve Ergenekon zihniyeti devletin belli kademelerinde ve özellikle medyada hükümranlığını sürdürüyor...
Demokratlar hala zayıf, hala güçsüz, hala faşizm bir potansiyel tehdit...
28 Şubat darbesinin en önemli mağdurlarından biri de Pınar Selek'tir...
Yaklaşık on beş yıldır Pınar Selek'e ve ailesine 28 Şubat ve Ergenekon zihniyeti tarafından bir kâbus yaşatılıyor.
Artık hukuk hatası, hukuk ayıbı olmaktan çıkıp hukuk cinayetine dönüşmüş bu dava on beşinci yılına girdi.
Pınar Selek'in hedef olarak seçilmesi süreci 1997'de Kürt sorunu ile ilgili araştırması ile başladı. Savaş koşullarını ve neden bir türlü barışılamadığını anlamak ve anlatmak üzere konunun muhataplarıyla da görüşmesi, günün koşullarında cesur ama bir o kadar da tehlikeli bir adımdı. Dönem, sonradan düzmece olduğunu bizzat hazırlayanların da itiraf ettiği "andıç"lar ve "balans ayarı" yapmak için tankların Ankara sokaklarında yürütüldüğü o rezil 28 Şubat darbe dönemiydi. 28 Şubat darbecileri hem dindarları hem de Kürtleri ezmeye, yok etmeye kararlıydı. Bu süreçte 11 Temmuz 1998'de Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınan Pınar Selek, görüştüğü kişilerin isimlerini vermediği için ağır işkence gördü ve araştırmasına el kondu. Pınar Selek aleyhine, sahte olduğu sonradan ortaya çıkan tutanaklar düzenlendi. Bunlardan bir tanesi, kendisine uygulanan Filistin askısında sol kolu çıkan Pınar için kolunun üstüne düştüğüne dair tutulan tutanaktı.
Diğer tutanaklarda ise Pınar ile ilişkilendirilmek istenen ancak kendisi gözaltına alınmadan önce imha edilen başkalarına ait patlayıcı ve malzemeler, birçok kimsenin girip çıktığı sokak çocukları için kurulan sanat atölyesinde bulunmuş gibi yansıtıldı.
Oysa atölyede bulunduğu iddia edilen patlayıcıların atölye aranmadan 22 saat önce imha edilmek üzere Emniyet'in elinde olduğu, olay yeri inceleme raporunun tarihiyle ortaya çıktı.
Çeşitli komploların, "andıç"ların gündeme geldiği 28 Şubat döneminin konjonktüründe kurban olarak seçilen Selek, önce; konuya eğilecek tüm araştırmacılara ve aydınlara gözdağı vermenin sembolü haline getirildi. Pınar Selek'in tahliye olduktan sonra da geri çekilmeyip barış faaliyetlerine, kadın hareketine ve bilimsel çalışmalarına ağırlık vermesi ise tehdit, saldırı ve mahkeme sürecinin uzatılması üzerinden yürütülen komployu pekiştirdi.
Yarın davanın gelişimi ve bu 28 Şubat komplosunu anlatmaya devam edeceğim...

http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/rasim.ozan/2012/12/17/28-subatin-linc-ettigi-kadin-pinar-selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process