Pınar Selek
Pınar Selek: 28 Şubat ile yüzleşmek istemiyorlar
14.12.2012
Pınar Selek: 28 Şubat ile yüzleşmek istemiyorlar

Toplantıyı 20'ye yakın Türk ve Fransız basını takip etti. Basın toplantısına, 24'üncü Türk Sinema Günleri için Strasbourg'ta bulunan Türk sinemasının usta yönetmenleri Onur Ünlü, Reis Çelik ile gazeteci Can Dündar da katıldı.

Düzenlenen basın toplantısında, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 24 Ocak 2013'e ertelenmesi ve Türk hukuku konuşuldu. Yaklaşık 15 yıldır devam eden hukuk sürecinde yorulduğunu ama hukuka güvenin sonsuz olduğunu ifade eden Pınar Selek hukuk sürecinden vazgeçmeyeceğini söyledi. Basın toplantısında son iki duruşmanın bardağı taşıran son damla olduğunu, tüm yaşananların hukuka aykırı olup yasaların çiğnendiğini anlattı.

Mısır Çarşı'sı davasının Pınar Selek davasına döndüğünü, 9 Şubat 2011'de beraat kararı çıkmasına rağmen kararın uygulanmamasın vahim olduğunu belirtildi. Hukukçuların yasayı uygulamadıklarını, kendi uygulamalarını devreye soktuğu anlatıldı.

" TÜRKİYE 'DE KİMSE GÜVENCE ALTINDA DEĞİL"

"Bu yargılama Türkiye'de kimsenin güvence altında olmadığını ortaya çıkarıyor. Biz bu yasa dışı davranışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. "2011 yılında AİHM'ne dava açan Selek ifade özgürlüğü ve işkenceyi içeren 6'ıncı ve10'uncu maddelerden Türkiye'yi şikayet etti.

AİHM'deki davanın biran önce sonuçlanmasını isteyen Selek, "Bu davanın neden bu kadar uzadığını, neden benimle bu kadar uğraşıldığını soruyorlar. Bu kişisel birşey değil. Benim yaptığım çalışmaların da etkisi vardır bunda. 28 Şubat sürecinde geliştirilen komplo ile yüzleşmek istemiyorlar, bunu kabul etmek istemiyorlar. Sadece benimle ilgili değil, Mısır Çarşısı komplosunu kabul etmek istemiyorlar. Ertelenme bizim için birşey ifade etmiyor. Bu 15 yıldır böyle. Biz hukuk mücadelesi içinde kaldık, hukuka inandık. babam sabırlı olacağız diyor. Babam daha yorgun olması lazım, o böyle dedikten sonra ben daha ne diyim" dedi.

Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries AP parlamanterleri ve çok sayıda Fransız siyasiler Pınar Selek'e destek verdiklerini Fransız gazetelerinde son bir ay içinde duyurmuşlardı. Strasbourg ve çevresinde 50'ye yakın sivil toplum dernekleri Selek'in yanında olurken Avrupa genelinde 100'den fazla kurum Selek'e destek verdi. (dha)

 

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1112061&CategoryID=77

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process