Pınar Selek
Pınar Selek'e karşı hukuk ihlalleri ile uygulanan bu şiddet artık son bulsun!
10.12.2012
Feminist aktivist, sosyolog, yazar, Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davası, 14 yıldır süren bir hukuk cinayeti olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Dava ile ilgili yapılan son duruşma, 22 Kasım Perşembe günü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Türkiye hukuk tarihinde emsali görülmemiş bir karar alınan davada, mahkeme yetki alanını aşarak kendi beraat kararını temyiz etti.

Heyet başkanının geçici olarak son duruşmaya atanması, 3 kez beraat kararı verilmesine rağmen 14 yıldır devam eden dava, bilirkişi raporlarına karşın bomba şüphesinde diretilmesi ve daha saymakla tükenmeyecek, hukukun çiğnendiği kararlar silsilesi... Tüm bunlar Pınar’a yönelik devlet eliyle yapılan şiddettin kanıtıdır.
Adalete inanmak istiyoruz dedik kendimize ama bir kabusa dönüşen bu dava ile inancımız derinden sarsıldı. Barıştan yana olmanın, şiddetin karşısında yer almanın zorluklarına bu ülkede daha önce de tanık olduk. Barışı savunan, anti-militarist dünyanın mümkünlüğüne inanan Pınar’ın içine çekilmeye çalışıldığı bu kabusu da görüyor ve 13 Aralık’taki duruşmada Pınar’a ve adalete inanmak isteyen bizlere yapılan bu işkencenin artık tamamen son bulmasını istiyoruz.

14 yıldır süren bu oyunu bozmak için bıkmadan usanmadan, yine tanığız, ve yine Pınar’ın yanındayız ve onun bu zorlu mücadelesinde yanında olmaya devam edeceğiz!
 
Amargi İzmir
09.12.2012
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process