Pınar Selek
Yolun sonu yok, sadece hayatın çizdiği yollardan kendi çizdiği yollara geçiş var
27.11.2012

“Yolun sonu yok, sadece hayatın çizdiği yollardan kendi çizdiği yollara geçiş var”

 

Pınar Selek “Yol Geçen Hanı” isimli kitabına ilişkin bir röportajda kendi hayatında gösterdiği dirence de tekabül eden bu cümleyi kuruyor.  "Hayatın çizdiği yollar" artık hayatın bütününü kirletecek kadar hoyrat, keskin ve tutarsız olmaya başlamışken, sansürsüz bir hukuksuzluk gözlerini Pınar'ın üzerinden ayırmazken, dostları ve arkadaşları olarak  kendi çizdiği yollara ulaşma çabasında Pınar'a el olmak, mücadelesine ortak olduğumuzu duyurmak istiyoruz.

Pinar artık sadece yaptıklarını değil adeta varoluşunu hedef alan bir imhaya evrilen dava sürecini “pis bir bilim kurgu filmi” olarak tanımlıyor. Masallarıyla, kadınlık ve erkekliğe ilişkin önemli çalışmalarıyla tanıdığımız Pınar, bir yandan da mahkemelerin tozlu sözlerini anlamak, bürokratik yalanlarını dinlemek, bu pis bilim kurgunun sadece seyircisi degil oyuncusu olmak zorunda bırakılıyor.

 

Bizlerse,  Yol Geçen Hanı'nın yolcuları olarak 13 Aralık'ta "Pınar'ı rahat bırakın, sevdiklerinin yanına dönsün, iki yüzlü bir adaletsizliği dinlemekle değil sevdiği yazılarla, sevdiği arkadaşlarıyla geçirsin zamanını!" demek için Mahkeme'de olacağız. 

 

Kadınlarla Dayanışma Vakfı

 

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process