Pınar Selek
Pınar Selek İçin Toplanacaklar
26.11.2012

Hala Tanığız Platformu, Pınar Selek'in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davasında tekrar müebbetle yargılanmak istenmesine karşı yarın akşam gazeteciler, köşe yazarları, akademisyenler, hukukçular ve hak savunucularının katılımıyla bir toplantı düzenliyor.

Toplantıda 14 yıldır devam eden hukuki süreç değerlendirilecek ve 13 Aralık'ta görülecek duruşma öncesinde neler yapılabileceği konuşulacak.

Toplantının çağrı metni şöyle:

"Pınar Selek'in sesini duydunuz mu? 'Yurt dışına çıkma nedenim, biraz uzak kalmaktı. Şimdi durum değişti. Sanki zorunlu hale geldi. Bunu da kimsenin kabul etmemesi gerek. Ne olur ülkeme dönmem için herkes bir şey yapsın. Bir çağrıda bulunmak istiyorum: 13 Aralık'ta, kararın açıklanacağı bu saçmalığa herkes gitmeli. Uzakta olan da gelmeli, işi olan işten izin almalı.'

"27 Kasım Salı aksamı 20.00'de Cezayir Büyük Toplantı Salonu'nda buluşuyoruz. Pınar Selek'ten esirgenen adaleti ısrarla, inatla talep etmek için, hep birlikte, hepimiz için..." Ne olmuştu?

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Kasım'da görülen duruşmada Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında verdiği beraat kararında direnmekten vazgeçti. Böylece Selek ve Öztürk daha önce üç kez beraat ettikleri davada yeninden yargılanmaya başlanacak. Duruşmaya 13 Aralık günü 14.00'te devam edilecek. (ÇT)

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/142372-pinar-selek-icin-toplanacaklar#.ULOLijbAb9w.facebook

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process