Pınar Selek
Pınar Selek Beraat Ettirilmediği İçin CHP Değişmez


24.11.2010, 10:53:44

Yazdır | Yorum Yaz Yazı Boyutu: [ + ] [ - ]
 
Ömer Faruk GERGERLİOĞLU

Ömer Faruk GERGERLİOĞLU

 
Herkes yine CHP’yi konuşuyor. CHP başörtüsü alanındaki atağından sonra Kürt sorunu konusunda da bir atak yapmaya çalışıyor. BDP ile ittifak söylentileri bir anda siyasetin en önemli gündem maddesi oluyor. Acaba hakikaten CHP değişecek mi?

Kılıçdaroğlu’nun yıllardır çıkmaz yolu zorlayan CHP’yi yeni bir yola çevirme isteği ortadadır. Kılıçdaroğlu artık yolun sonuna gelindiğini, CHP’nin Türkiye’nin sorunlarını bu denli görmezden gelerek çözemeyeceğini ve statükoya yaslanmakla ufkun açık olamayacağını görüyor. Yargı, asker ve medya desteğini alan bir statüko partisinin istediğini yine yaptırabileceğini ve fakat halk ile ilişkisinin kalmayacağını görüyor. Kılıçdaroğlu yaşlı ve değişmez CHP’yi değişime zorluyor. Bu nasıl olacak? En başta herkes bilirki yaşlılıkta değişim zordur, pek mümkün olmaz. Yaş iken eğilen ağaç gelişip kuruyunca değişim talepleri karşısında kırılıverir.

CHP değişemez. Her ne kadar bir güç Baykal’ın kasedini ortaya çıkarsa da, Önder Sav engelini Kılıçdaroğlu’nun önünden kaldırsa da CHP değişemez. Yaşlı CHP değişim talepleri karşısında ancak ve ancak kırılır. Yani bölünür, ihtilaflar kaosuna sürüklenir. Zira CHP’deki değişim isteği partinin genotipi ile uyumlu değildir. Şekli değişiklikler ile uyum sağlamayacak bir değişim yaşlı CHP’nin güzelce allanıp pullanıp makyajlanmasını sağlayabilir ama bu ölü makyajlamaktan öteye geçmez.

CHP konusunda niçin böyle keskin yargılar içinde bulunduğumuzun açık delili Pınar Selek davasıdır. Türkiye’de statükonun insanları nasıl damgalayıp ötekileştireceğinin en önemli göstergesi Pınar Selek davasıdır. Pınar Selek bir sosyolog olarak kimsenin cesaret edemeyeceği şeyleri araştırmanın ve bunları bilimsel bir objektiflikle söylemenin bedelini ödemektedir. 10 yıl önceki Kürt sorunu konusundaki değişime direnen statükonun yeniden galip getirilmesi ile burnu sürtülmektedir güya. Adeta CHP sözcüsü olmuş veya CHP’den pas bekleyip golü atmaya yıllardır odaklanmış bir yargı ile karşı karşıyayız. Akıl almaz bir şekilde Selek’in beraat kararını bozan bir Yargıtay kararı varsa, bu Türkiye’de CHP’nin değişebileceği de unutulmalıdır. Statüko böyle bir şeydir, gerçek yüzünü tüm demokratikleşme çabalarına 10 yıllık bir mahkeme safahatından sonra gösteren bir anlayış varsa bu durum kolaylıkla CHP’ye kıyas edilebilir. Makyajlar CHP’de kalıcı dönüşümü sağlayamayacaktır. Adı kurultay ile özdeşlese de CHP değişemeyecektir zira kurultaylar CHP’de daha demokratik bir anlayış oluşturma yerine Bizans kulislerinin çağdaş versiyonu yerine geçmektedir.

CHP için “Karga güvercin gibi yürümeye kalkışmış, kendi yürüyüşünü de unutmuş” atasözünü hatırlattığımız zaman bize kızanlar yine pişman olacaktır. Zira bu çabanın sonucu komedidir. CHP ya genlerini değiştirecek ya da sun’i bir değişim çabasından vazgeçecektir. Baykal bu değişim çabasını bir popülizm olarak görmekte “bazen muhalefette kalmak CHP olmanın en doğal gereğidir. Halk dalkavukluğu yaparak değişirsek bu sefer kendimizi tanıyamayız” derken yılların CHP genel başkanı olarak gerçeği söylemektedir.

Türkiye’de bazı gelişmeler “sonunda olmaz denenler oluyor” diyerek insanı sevindirirken Pınar Selek davası çok önemli bir statüko hortlağının ortaya çıkışı ile realitenin acı yüzünü ortaya çıkarıyor. Türkiye’de hak ve özgürlükler sonunda kazanacak ama bunun bedeli ağır olacak Selek’lere. Fakat karşısında durulamayacak çığ olan özgürleşme isteği bu bedellerin kaldırdığı omuzların üzerinden başarıya ulaşacak.

http://www.velfecr.com/pinar-selek-beraat-ettirilmedigi-icin-chp-degismez-1297-yazisi.html
www.omerfarukgergerlioglu.blogcu.com
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process