Pınar Selek
Pınar Selek'ten Doğan Akhanlı'ya destek
10.9.2010

Yazar, gazeteci ve insan hakları savunucusu Doğan Akhanlı'nın 19 yıl sonra Almanya’dan Türkiye’ye girişi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınarak tutuklanmasına yönelik tepkiler büyürken, Akhanlı'nın serbest bırakılması için başlatılan kampanya geniş bir ilgi görüyor.

1989 yılında İstanbul Tahtakale’de bir döviz bürosunda meydana gelen soygun ve cinayet olayına adı karışan Akhanlı, iki görgü tanığının “tanımıyoruz” ifadesine rağmen 20 gündür Tekirdağ Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. [...] Akhanlı'nın karşı karşıya kaldığı olayın bir benzeriyle 12 yıldan bu yana boğuşan Sosyolog Pınar Selek, yaptığı açıklamada, "Doğan i'nın başına gelenler, Türkiye'de hukuk sistemini çöktüğünü yeniden gösteriyor" dedi. 

Durumun ciddiyetine dikkat çeken Selek şunları dile getirdi: "Artık aktivistler, yazarlar, demokrasi savunucuları yaptıkları işlerden değil, kirli suçlamalardan dolayı işkence görüyorlar, tutuklanıyorlar, topluma terorist ya da katil olarak afişe ediliyorlar.

Muhaliflerin bu şekilde terorize edilmesi  aslında çok yeni bir taktik değil. Nazi Almanya'sında Dimitrof'un,  Amerika'da Angela Davis'in başına gelenleri herkes biliyor. Türkiye'de  de solcular, 6-7 Eylül olaylarından tutalım pek çok suçlamayla karşılaşıp sürekli kendilerini savunmak durumunda bırakıldılar.

Bu taktiği 12 yıl önce benim üzerimde de denediler, kamuoyu nezdinde başaramadılar ama inatla, hırsla sürdürüyorlar. Yakın tarihlerde eşcinsel ve feminist aktivist Hülya Tarman da benzeri suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Şimdi de Doğan Akhanlı'yı aynı bilim kurgu filminin içine soktular. Bu korkunç film hepimizi içine alabilir.

Sadece yazar olmak, aktivist olmak, muhalif olmak, korkunç suçlamalarla zincirlenmek ve bir korku filminin içine sokulmak için yeterli bir neden.

Buna izin vermememiz lazım.

Benim için, Hülya Tarman için, Doğan Akhanlı için değil, hepimiz icin. Hukuka hepimizin ihtiyaci var."

27.08.2010

http://www.das-kulturforum.de/archiv/pinar-selek-dogan-tr/

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process