Pınar Selek
On altı yıllık komploda dördüncü tescil
23.12.2014

On altı yıllık komploda dördüncü tescil

Nihai beraat için on altı yıllık tanıklık

Sosyolog yazar Pınar Selek’in ağırlaştırılmış müebbet istemiyle on altı yıldır yargılandığı ve dört kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davasıyla ilgili gelenek değişmedi. Savcılık, 19 Aralık’taki dördüncü ve son beraati de hiç vakit kaybetmeden temyiz etti. Dava bu noktadan sonra Yargıtay Genel Ceza Kurulu’na gidecek.

Bir rakam değişikliği ile on altı yıl, dört beraat şeklinde ifade etmeye başladığımız süreç,  her tür hukuk skandalının görüldüğü bir yargılama olmanın çok ötesinde bir anlam taşıyor. Bu on altı yıl, başından itibaren devlet komplosu olarak Pınar Selek’in başına örülen bir kontrgerilla operasyonudur. Bu gerçek, resimleri ve belgeleri ile duruşmalar boyu kerelerce kanıtlandı.  Söz konusu kontrgerilla eylem ve faaliyeti için sahte rapor ve tutanaklardan ifadelere, karartılmış delillerden zorla alınmış itiraflara, işkenceden dosyaya hukuksuz müdahalelere kadar her yol denendi. Her defasında savunma bunları çürüterek Pınar Selek’in suçsuzluğunu kerelerce ispat etti. İspat edilen bir diğer gerçekse bu komplonun ısrarla sürdürülüyor oluşuydu.

Şimdi yasa gereği Yargıtay sürecinde savunma dilekçeyle sunulacak. Bu vesileyle her birimizin on altı yıllık toplumsal belleğini de dilekçeye ilave ediyoruz. Pınar Selek’in şahsında adalet ve özgürlükler için mücadele eden her bir kişi bu davanın tanığıdır.

Geciktirilen ve esirgenen adalet, dayanışma halkalarını büyüterek çeşitlendirdi.  Talebimiz bir ve aynı: nihai beraat. Bu tanıklık nihai beraatin tesciline kadar da aynı kararlılıkla devam edecek.

Hâlâ Tanığız Platformu
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process