Pınar Selek
19 Aralık’ta söz bir kez daha savunmada
5.12.2014 Pınar Selek davasında savcılık gerekçesiz müebbet talebini yineledi

19 Aralık’ta söz bir kez daha savunmada




Sosyolog yazar Pınar Selek’in Mısır Çarşısı patlamasından sorumlu tutularak yargılandığı davanın son duruşması 5 Aralık Cuma günü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. On altı yıldır devam eden davada yargılamaya yeni katılan savcı somut herhangi bir delile dayanmadan ve herhangi bir gerekçe de göstermeden Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebini yineledi.

Bunun üzerine savunma avukatları bu davada üç kez beraat kararı verilmiş olduğunu hatırlatarak bu gerekçesiz mütalaaya katılmadıklarını belirttiler. Mahkeme heyeti de tüm delillerin tartışılması ve savunmanın sunulması için süre vererek duruşmayı 19 Aralık Cuma saat 10:00’a erteledi.

Hatırlanacağı üzere Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin müebbet hapis kararını bozmasının ardından yargılama yeniden başlamış, 3 Ekim’de görülen duruşmada Yargıtay bozma kararına uyarak Pınar Selek hakkında verilmiş olan mahkûmiyet kararını ve yakalama kararını ortadan kaldırmıştı.

Yurtdışından öğretim üyesi, avukat, sendikacı, insan hakları aktivisti, gazeteci ve belediye temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet, bu duruşmaya da gözlemci olarak katıldı ve destek sundu.

Türkiye kamuoyunun da yakından takip ettiği davada ortak adalet talebimizi bir kez daha yineleyerek, nihai beraat kararı gelene kadar bu davanın takipçisi olacağımızı bir kez daha duyuruyoruz.


Hâlâ Tanığız Platformu


Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process