Pınar Selek
Pınar Selek’in kitabı Essen Fuarı’nda tanıtıldı
25.10.2013

 

Sosyolog yazar Pınar Selek bir kitabıyla daha Almancada.

 ‘Frau im Exil’ (Sürgündeki Kadın) başlığıyla Orlanda Yayınevi tarafından yayımlanan kitap, Selek’in daha önce Fransızcada da yayımlanan ev ve sürgün kavramları odaklı yazıları ile dava ve dayanışma sürecine dair bir bölüm ve Karin Karakaşlı’nın Selekle arkadaşlıkları, Hâlâ Tanığız Platformu’nun çalışmaları merkezli bir yazısı yer alıyor.

Karin Karakaşlı - Yazar

Ruhr Kitap Fuarı çerçevesinde Essen Şehir Kütüphanesi’nde 23 Ekim 2013 Çarşamba akşamı tanıtımı yapılan kitap etkinliğin moderasyonunu  Orlanda Yayınevi’nin yönetmeni Anna Mandalka yaptı.  Skype bağlantısı ile etkinliğe katılan Pınar Selek, Fransa’daki akademik ve edebiyat çalışmaları hakkında bilgi verirken Gezi parkı direnişi sonrası ortaya çıkan toplumsal hareket ve dayanışma ağlarını da değerlendirdi. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği Selek ülkesine dönmek için mücadele ettiğini bir yandan da Fransa’da yer aldığı farklı grup ve ilgilendiği değişik konularla bu ülkeye de dahil olduğunu anlattı.


Hâlâ Tanığız Platformu’ndan yazar Karin Karakaşlı da dayanışmanın Türkiye sürecini ve Pınar Selek’i nesneleştirmeden yürütülen mücadeleyi anlattı. Selek’i her an Türkiye’de yaşayarak ve birlikte var olarak yola devam ettiklerini ifade eden Karakaşlı, Pınar Selek’in ülkesinde özgürce üreten yaratan ve yaşayan konuma gelene kadar farklı kuşak ve çevrelere yayılan bu dayanışma ağıyla birlikte direnmeye devam edeceklerini belirtti. İzleyicilerinin sorularıyla zenginleşen etkinlikte Selek’in Türkçe ve Almanca kitaplarına da yoğun ilgi gösterildi.

 


Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process