Pınar Selek
Pınar Selek İçin Buluşan Kadınlar: "Pınar Selek'e Tanığız!"
3.3.2013
Pınar Selek’in hedef olarak seçilmesi süreci 1997’de Kürt sorunu ile ilgili araştırması ile başladı. Savaş koşullarını ve neden bir türlü barışılamadığını anlamak ve anlatmak üzere konunun muhataplarıyla görüşmesi affedilemezdi. Sorunu militarist yöntemlerle halletmek isteyenlere görüştüğü kişilerin isimlerini vermeyi reddetmesi bardağı taşıran son damla oldu.
Bu süreçte 11 Temmuz 1998’de Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınan Pınar Selek, bu etik davranışı yüzünden ağır işkencelere tabi tutuldu ve araştırmasına el kondu. Pınar Selek aleyhine içeriği doğru olmayan sahte tutanaklar düzenlendi. Tutanaklarda, kendisi gözaltına alınmadan önce imha edilen kimi patlayıcı ve malzemeler, sokak çocukları için kurduğu atölyede bulunmuş gibi yansıtıldı. Mısır Çarşısına bomba atma suçlaması ise ağır bir yıldırma hareketiydi.
Çeşitli komploların, ‘andıç’ların gündeme geldiği 1998 döneminin konjonktüründe kurban olarak seçilen Pınar Selek, araştırmacılara ve aydınlara gözdağı vermenin sembolü haline getirildi. Pınar Selek’in tahliye olduktan sonra da geri çekilmeyip barış faaliyetlerine, kadın hareketine ve bilimsel çalışmalarına ağırlık vermesi ise tehdit, saldırı ve mahkeme sürecinin uzatılması üzerinden yürütülen komployu pekiştirdi.
2006 ve 2008 de üç kez beraat eden Pınar’ın ısrarla mahkum edilmeye çalışılmasının nedenini anlayamıyoruz. Yıllarca suça itilen insanlarla ilgili araştırmalar yapan bir sosyoloğun insani etik gereği görüştüğü kimselerin adresini vermemesinden daha doğal bir duruş olamaz. Antimilitarist barışa dönük araştırmanın ironik bir şekilde bombaya dönüştürülerek yok edilmesi kabul edilemez. Onun şahsında bağımsız duruş sergilemeye çalışan herkese, yazarlara, akademisyenlere, araştırmacı ve sosyologlara gözdağı verilmiştir.
Biz aşağıda adı bulunan kadınlar Pınar Selek’in masumiyetine sonuna kadar tanığız ve toplumsal yaraların sarılmasında iyileşmemizde onun çalışmalarını her zaman bir imkan olarak görüyoruz. Mevcut barış sürecine sonuna kadar destek veren bizler için Pınar hakkındaki davaların düşürülmesi umudumuzu çoğaltacak bir gösterge olacaktır. 

Buluşan Kadınlar İnisiyatifi Adına;
 

Mualla Kavuncu, Yıldız Ramazanoğlu, Hüda Kaya, Hidayet Şefkatli Tuksal, Fatma Akdokur, Sıdıka Çetin, Feyza Akınerdem, Berrin Sevimli, Ayla Kerimoğlu, Berrin Darılmaz, Özlem Yağız, Yasemin Çoban, Fatma Çiftçi, Emira Baryaman, Nurhayat Kızılkan, Hilal Barın, Aslı Öztürk, Gülsüm Ekinci, Fatma Orgel, Deniz Işıker Bedir, Nuriye Doğusan, Gülsüm Kavuncu, Pınar Demir Er, Hatice Ünal, Kübra Koçak, Zeynep Durmaz, Necla Koytak, Semanur Sönmez Yaman, Özden Sönmez, Havva Yılmaz, Sıla Türköne, Berrin Sönmez, Selma Köroğlu, Elif Korkmaz, Ayşegül Erdem, Fatma Topçu, Tülin Kaya, Necla Saydam, Nuray Şahin, Nurcihan Saatçioğlu Rençber, Fatma Bostan Ünsal, Zeynep Kevser Şerefoğlu, Mercan Kazancı.

http://pinarselekicinbulusankadinlar.blogspot.com/
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process