Pınar Selek
Türkiye artık taciz etmeye bir son versin
6.2.2013

 

Milliyet - 6 Şubat 2013

Fransız Le Monde gazetesinde Mısır Çarşısı davasında müebbete mahkûm olan sosyolog Pınar Selek hakkında sert bir yorum yayımlandı


Türkiye artık taciz etmeye bir son versin
 

Birçok sosyolog ve sosyologlar derneği ile Strasbourg Üniversitesi Pınar Selek’i Destekleme Komitesi imzalı yorumda Selek’in dışlanma konusunda uzmanlaşmış barış yanlısı bir sosyolog olduğu belirtilerek insanların haklarını kazanmaları yanında olduğu belirtildi. 1998’de polis tarafından yakalandığında 1 hafta işkence gördüğü öne sürülen Selek hakkında geçtiğimiz günlerde verilen hapis kararı sert bir şekilde eleştiriliyor. Selek’in halen yaşadığı Fransa tarafından korunacağı konusunda şüphe edilmemesinin vurgulandığı yazıda kısaca şu ifadeler yer alıyor:


“Devlet Güvenlik Mahkemesi savcısı onu PKK üyesi olmakla suçladı. 2000 yılında iki buçuk yıl hapis yattıktan sonra serbest kalan Pınar, 2006, 2008 ve 2011’de mahkeme kararıyla üç kez beraat etti. Ancak her beraat kararının  ardından iktidar ve devlet adına  hareket eden savcı beraat kararına  itiraz etti.

‘Adalet maskaralığı’
24 Ocak 2013 tarihli celsede, on beş yıllık  baskının sona ereceği yönünde umutlar yüksekti. Ancak mahkeme farklı bir karar verdi: İkiye kaşı bir oyla Pınar Selek’i 36 yılı kesin olmak üzere müebbet hapse mahkûm etti ve hakkında tutuklama emri çıkardı. Pınar’ın halen yaşamakta olduğu Fransa’nın araştırmacıyı koruyacağından kuşku edilemez.
Strasbourg Üniversitesi’ndeki meslektaşları, Fransa’da, Avrupa’da ve dünya genelinde sosyologlar ile uluslararası bilimsel topluluk, Pınar’ın sosyoloji suçuna çarptırılmasını ret ediyor. Bizler ayrıca çeşitli üniversite ve araştırma merkezlerinde  “Pınar Selek araştırma özgürlüğü” komiteleri kurulmasını öneriyoruz. Böylece Türkiye’nin bu adalet maskaralığına son vermesini bekliyoruz.

http://gundem.milliyet.com.tr/turkiye-artik-taciz-etmeye-bir-son-versin/gundem/gundemdetay/06.02.2013/1665169/default.htm
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process