Pınar Selek
Pınar Selek: Ülkeme dönmek için mücadele edeceğim
25.1.2013 Pınar Selek, Türkiye’de davaya katılan heyetle birlikte yabancı basının yoğun ilgi gösterdiği bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, hukuk mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini vurgulayan Selek, avukat olan babasının “hukuk mücadelesi maraton gibidir” sözünü hatırlatarak "Biraz yorulduk ama mücadelemize devam edeceğiz." dedi.


'ÜLKEME DÖNMEK İSTİYORUM' Fransız basınında çıkan ve bu ülkeden siyasi sığınma hakkı istediği yönündeki haberleri yalanlayan Pınar Selek, "Ülkeme dönmek için mücadele edeceğim." dedi. Selek şöyle devam etti: "Böyle bir şeyle yüzleşmek durumunda kalabilirim tabii ki ama ben ülkeme dönmek istiyorum. Çünkü “ağırlaştırılmış müebbet” cümlesi çok ağır." '


BU İŞİ ŞANSA BIRAKMAK İSTEMİYORUM' Avukatlarının, hakkında yakalama kararı çıkartılmadığını kendisine aktardıklarını ifade eden Pınar Selek, "Şu an Yargıtay süreci var ve bu iademin istendiği anlamına gelmiyor. Ben Türkiye’ye dönecek gibi çalışmalarıma devam ediyorum. Bu işi şansa bırakmak istemiyorum. Diğer sivil toplum kuruluşları gibi (Strasbourg Üniversitesi) rektörü, belediye başkanı her zaman arkamda olduklarını söylüyorlar." diye konuştu. Daha önce, mücadelesinin ölünceye kadar devam edeceğini söylediğini hatırlatan Pınar Selek "Bugünkü tabloyu, bana verilen desteği görünce öldükten sonra da bunun devam edeceği kanaatine vardım." dedi.


'GÜÇLÜYÜM ÇÜNKÜ HAKLIYIM VE YALNIZ DEĞİLİM' Kararın kendisinde şoke etkisi yaptığını söyleyen Selek “Şu an şoktayım, çünkü ilk defa bir mahkumiyetle karşı karşıya kalıyorum. Diğer iki davam beraatla sonuçlanmıştı. Güçlüyüm çünkü haklıyım ve yalnız değilim. Şoku atlatmaya çalışırken ne yapmam gerektiğini düşünüyorum. Eninde sonunda bunu atlatacağım." dedi. Tutuklandığı dönemde fiziksel işkence gördüğüne dair Almanya'dan rapor aldığını ifade eden Pınar Selek, "Dava sürecinin bende bıraktığı psikolojik etkiler var. Avukatlarım Yargıtay sürecini takip edecekler." dedi.


'TÜRKİYE'DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DAHA ÇOK YOL VAR' Pınar Selek, şöyle devam etti: "Kürt sorunu gibi konular daha rahat konuşulabiliyor. Evet, çok fazla insan içeride; sistemde çok sorun var ama bir yandan da andıç dönemini geride bıraktık. Geçenlerde kaybettiğimiz Mehmet Ali Birand da andıçlanmıştı. Şimdi o dönemler geride kaldı. Artık daha rahat konuşabiliyoruz. Benim suçum sadece bu konuların üzerinde düşünelim, demekti. O anlamda bir değişiklik var ama daha çok yol var." Yabancı basın, akademisyenler, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının bu dava üzerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Selek, "Aslında ben bitsin istiyordum. Dün de biteceğini düşünüyordum. Keşke bu kadar büyümeseydi, keşke bu kadar yankılanmasaydı. Sembol olmayı da seçmedim ama bunu sonuna kadar götüreceğim." dedi. Pınar Selek, iç hukuk yollarının henüz tükenmediğini belirterek, kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürülmesinin şu an için söz konusu olmadığını ifade etti.




http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1359107471&year=2013&month=01&day=25
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process