Pınar Selek
Pınar Selek Fransa'dan açıklama yaptı
25.1.2013

Pınar Selek Fransa'dan açıklama yaptı

Pınar Selek, Türkiye'de davaya katılan heyetle birlikte yabancı basının yoğun ilgi gösterdiği bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, hukuk mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini vurgulayan Seleki avukat olan babasının "hukuk mücadelesi maraton gibidir" sözünü hatırlatarak "Biraz yorulduk ama mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

"SIĞINMA TALEBİNDE BULUNMADIM"

Fransız basınında çıkan ve bu ülkeden siyasi sığınma hakkı istediği yönündeki haberleri yalanlayan Pınar Selek, "Ülkeme dönmek için mücadele edeceğim." dedi. Selek şöyle devam etti: "Böyle bir şeyle yüzleşmek durumunda kalabilirim tabii ki ama ben ülkeme dönmek istiyorum. Çünkü "ağırlaştırılmış müebbet" cümlesi çok ağır."

Avukatlarının, hakkında yakalama kararı çıkartılmadığını kendisine aktardıklarını ifade eden Pınar Selek, "Şu an Yargıtay süreci var ve bu iademin istendiği anlamına gelmiyor. Ben Türkiye'ye dönecek gibi çalışmalarıma devam ediyorum. Bu işi şansa bırakmak istemiyorum. Diğer sivil toplum kuruluşları gibi (Strasbourg Üniversitesi) rektörü, belediye başkanı her zaman arkamda olduklarını söylüyorlar." diye konuştu.

Daha önce, mücadelesinin ölünceye kadar devam edeceğini söylediğini hatırlatan Pınar Selek "Bugünkü tabloyu, bana verilen desteği görünce öldükten sonra da bunun devam edeceği kanaatine vardım." dedi.

Kararın kendisinde şoke etkisi yaptığını söyleyen Selek "Şu an şoktayım, çünkü ilk defa bir mahkumiyetle karşı karşıya kalıyorum. Diğer iki davam beraatla sonuçlanmıştı. Güçlüyüm çünkü haklıyım ve yalnız değilim. Şoku atlatmaya çalışırken ne yapmam gerektiğini düşünüyorum. Eninde sonunda bunu atlatacağım." dedi.

Şu an annesini kaybettiği günlerin psikolojisi içinde olduğunu söyleyen Selek, Avukatlarım ve çevremdekiler hukuk mücadelesinin dümenini elinde bulunduruyorlar." şeklinde konuştu. (CİHAN)

http://www.sondevir.com/gundem/114827/pinar-selek-fransadan-aciklama-yapti.html

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process