Pınar Selek
Pınar Selek kararına ilk tepkiler!
25.1.2013

Daha önce yargılandığı Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada defalarca beraat kararı alan Pınar Selek' bu kez müebbet istendi.

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sosyolog Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Pınar Selek hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çıkan sonucu, milletvekillerine sorduk. İnternethaber'e açıklamada bulunan vekiller sonuçtan memnun değil.

BDP milletvekili Aysel Tuğluk

"Üzücü bir karar. Uzun süren bir dava ve birkaç defa da beraat etti. Türkiye'de yargı zaten son derece problemli. Bu karar Türkiye'de yargının ne kadar hukuk dışı olduğunu gösteren bir karar.

CHP milletvekili Levent Gök

"Pınar Selek davası kamuoyu vicdanını rencide eden bir davadır. Verilen beraat kararlarını bozarak mahkumiyet kararı çıkarma gibi zorlamalar hukuk devletinde bir ayıp olarak karşımızda durmaktadır. Adaletin bu kararla büyük ölçüde sarsılacağını düşünüyorum."

BDP milletvekili Pervin Buldan

"Pınar Selek davası Türkiye'de tarihi bir davadır. Türkiye Cumhuriyet Devleti Pınar Selek'le ilgili vereceği kararla aslında gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır ama ne yazık ki bugün Pınar Selek'e verilen müebbet hapis cezası Türkiye'de hukukun nasıl işlediğinin bir göstergesidir. Pınar Selek yıllardır işlemediği bir suçtan kaynaklı yargılanıyor ve yurt dışında yaşamak zorunda bırakıldı. Türkiye'de hukuk sistemi diye bir şey yoktur, Pınar Selek suçsuzdur, bu kararı kınıyorum."

CHP milletvekili Refik Eryılmaz

"Bu dosyadaki uzun süreç ve farklı kararlar kamuoyunda bu yargılama konusunda çok ciddi şüpheler oluşmasına neden oldu. Mahkeme bu kararı vermenin ötesinde kamuyounda mahkemelere yönelik bir algı oluşturdu. bu nedenle verilen kararın kamuoyu vicdanında sorgulanacaktır. Bu karar aslında buna benzer davaların sürecini sorgulamak için örnek olarak alınmalıdır.

BDP milletvekili Hasip Kaplan

"Bu sonuç bir hukuk skandalıdır. Patlamanın nedeninin tüp mü bomba mı olduğu dahi tespit edilmeden Pınar Selek gibi bir insanın bu olayın faili olduğuna karar vermek ve yerel mahkemenin bütün direncini kırarak gerçekten güvenlik gözüyle verilen bir karar. Türkiye'yi çok zora sokacak. Bu kabul edilemez bir durumdur. Ben bu davayı ve izlemiş biri olarak söylüyorum. Delillerin karartılarak böyle ceza verilmesi kabul edilemez. Bunu mecliste de gündeme getireceğiz. Bu dava uluslar üstü hukuka gidecek ve Türkiye'nin soruşturması, delilleri, adli tıppı, fizik laboratuvarları, hepsi perişan bir şekilde teraziden geçecek ve sonunda Türkiye mahkum olacak. bu dava bitmedi, bu davanın sonunda Pınar Selek değil Türkiye'de karanlık güçler mahkum olacak."

http://www.f5haber.com/internethaber/pinar-selek-kararina-ilk-tepkiler-haberi-3628066/?ref=out
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process