Pınar Selek
Pınar Selek'e Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis! (Adaletin Ölümü)
25.1.2013

Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin ölümü, 127 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan 1998 yılındaki patlamaya ilişkin davanın 15.yılında, Pınar Selek’in beraat kararını bozan Yargıtay’a uyan mahkeme, Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Pınar Selek üzüntülerini ifade etmekte zorlandı. Biz de öyle; zorlanıyoruz.

Daha önce aynı davada üç kez beraat eden Pınar Selek, adaletteki bu tam tersi dönüşü açıklamakta elbette zorlanacaktır. Bizler de yargı mensupları adına da acı çekeceğiz. Ortada kesin bir kanıt dahi yokken bu karar hukuksuzluğun kanıtıdır.

Gazeteci, bilim adamı, sanatçı ve halk katilleri zamanaşımlarıyla ‘temize çıkartırlarken’ Pınar Selek’e ceza vermek için ne gerekiyorsa yaptılar.

Davanın hala Yargıtay süreci var. Güvenimizi yitirsek de bir kez daha aşındıracağımız bir yargı yolu var. Pınar Selek’i özgür bırakmamak için elinden geleni yapan zalimlere söyleyecek sözümüz de bitmeyecek.

Bir insan kendisine atfedilen suçlarla ilgili herhangi bir delil yoksa onu suçlayacak yeni bir bilgi mevcut değilse, neden müebbet hapis cezası alır? Pınar Selek’in avukat Alp Selek’in de belirttiği gibi bugün bu mahkeme verdiği kararla sıkıyönetim mahkemelerinin ve DGM’lerin verdiği kararlardan daha hukuksuzdu. Bu cesareti nereden alıyorlar? Bir insanın yıllardır gençliğini heba edip üzerine hayatının kalan kısmına haksız yere kilit vurmak nasıl bir hukuk?

Hukuksuz yargı haklıya karşı direncini sürdüredursun, Pınar Selek ve onu destekleyen binlerce insan, yüz binler olacak ve halkın vicdan mahkemeleri bu kararı verenleri yargılayacak. Sokrates’i yargılayan mahkemede bir yargıcın adını dahi bilmiyorsak, bu haksızlığın mimarlarının adını da duymayacak gelecek nesil. Ama hep bilecek, bu ülkede adalet denen kavramın bir türlü gelişemediğini ve bunun için ne mücadeleler verildiğini… Pınar Selek'in hukuk mücadelesini...

Bugün mahkeme kapısındaki sanatçılar, siyasetçiler, gazeteciler ve Pınar Selek’in beraatını geri isteyen gruplar, yarın daha da güçlenecek, emin olun. O mahkemenin kapısında bir sonraki davanın adaletle sonuçlanması için halkın çığlığı devam edecek. Pınar Selek üzüldüğünü gizlemese de gücünü gizlemiyor. Dimdik ayakta olduğunu, direnmekten vazgeçmeyeceğini bağırıyor ona bunu yapanlara. Onun için bir araya gelen kalabalıklar işte bu sayede daha da kenetlenecek.

Bu ülkede haksızlık diz boyu… Üstelik hakkın yerini bulmasını beklediğimiz kapıların ardı bile karanlık… Yargıtay’ın daha önce verdiği beraatı bozma kararından sonra “Adil yargılama yapılmadığı”, “İşkence yapılması”, “Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi ihlal edildiği” gerekçesi ile AİHM’e başvuru yapılmıştı. AİHM Pınar Selek’in avukatlarının Mayıs 2010’da yaptığı başvurusunu kabul etmişti. Pınar Selek ayrıca olumsuz karar çıkması halinde yeniden yargılanma ve manevi tazminat talebinde de bulunmuştu. Mahkeme Türkiye’de yargılama süreci hakkında da bilgilendirme istemişti.

Bu son kararla AİHM’in karar vermesini kolaylaştıracak. Neresinden tutarsanız tutun, bir hukuksuzluk bir zulümdür bu. Türkiye bununla ilgili de mahkûm olacak ve hukuk karnesine bir zayıf not daha alacaktır. Evet… Hak yerini bulacak bulmasına… Peki, Pınar Selek’e kaybettiği yıllarını nasıl verecekler?

Pınar Selek’in avukatları yeniden Yargıtay’a gidecek. Bu yargı güneşin balçıkla sıvanamayacağını er ya da geç anlayacaktır.

 

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/pinar-seleke-agirlastirilmis-muebbet-adaletin-olumu-12053

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process