Pınar Selek
Pinar Selek’e Sol Cephe 67’den destek
18.1.2013

Pınar Selek İçin Adalet Çağrısı! Kesin, Geri Dönüşü Olmayan Beraat İçin Uluslararası Dayanışma

Pınar Selek’in kesin olarak beraat etmesi, kendi ülkesinde ve dilediği her yerde özgürce yaşayabilmesi, düşünmesi, hareket etmesi ve çalışması için daha kaç beraat kararı gerekli?

PKK militanlarıyla ilgili araştırmaları, Amargi Derneği’yle birlikte yürüttüğü ataerkilliğe ve cinsiyet ayrımına karşı mücadelesi ve Türkiye’de olduğu gibi dünyanın başka ülkelerinde de askerliğin 'erkeklik' kimliği üzerindeki etkilerini ele aldığı çalışmaları nedeniyle Türkiye hükümetinin şiddetine ve hukuki hırsına maruz kalan feminist ve antimilitarist sosyolog Pınar Selek’in davası 24 Ocak 2013 tarihinde tekrar görülecek.

Mısır Çarşısı'ndaki patlamaya ilişkin hakkında üç kez beraat kararı verilen Pınar Selek, tekrar müebbet istemiyle yargılanacak. Uzman raporlarına göre patlamanın bombadan değil de bir kaza sonucu meydana geldiğinin kanıtlanmasına ve Pınar Selek'i suçlayan kişinin ifadesinin işkence altında alındığını belirtmesine rağmen İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, hukuka aykırı bir şekilde sosyolog hakkında kendi verdiği beraat kararını geçtiğimiz kasım ayında yetkisi olmadığı halde geri aldı.

Pınar Selek güçlü ve cesur olmaktan başka neyle suçlanabilir ki?

Bu oyuna artık bir son vermeliyiz ve adalet yerini bulmalı!

Harekete geçmenin, Pınar Selek’i savunmanın ve haksızlığa ve baskıya karşı mücadele etmeye kararlı, uluslararası siyasi ve feminist bir dayanışma olduğunu göstermenin tam zamanı!

Türkiye hükümeti, barış ve adalet adına mücadele eden bir araştırmacının hayatını mahvetmek için baskıcı ve illegal yollara başvurmaktan çekinmiyor. Biz de onu savunmak için her yola başvurmaya hazırız!

Pınar Selek’e tam desteğini sunan Sol Cephe 67, kesin ve geri dönüşü olmayan beraat kararı alınması için 24 Ocak’ta İstanbul’a gidecek heyete katılacaktır.

Pınar Selek için uluslararası dayanışma!

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process