Pınar Selek
Kültürlerarası Yurttaşlar Hareketi Basın Açıklaması “Pınar Selek’e Destek”
18.1.2013

Anlatılmayacak bir öfkeyle haksız bir şekilde ve bitmeyen yargılamalardan bir yenisi öncesinde, Kültürlerarası Yurttaşlar Hareketi (ASTU - Actions Citoyennes Interculturelles) feminist militan, sosyolog ve yazar Pınar Selek’le, tamamen dayanışma içerisinde olduğunu bildirir.

Araştırmaları, düşünsel katkıları ve en mağdur toplulukların yanında durmasının ötesinde, biz Pınar Selek’i tutarlılığı ve duyarlılığıyla da tanımaktayız.

14 yıldan beri haksızlığa uğradığı ve mağdur olduğu davanın tutarsız bir şekilde yürüdüğünü üzüntüyle takip etmekteyiz. 22 Kasım duruşmasının da bize gösterdiği gibi hukuk ve adalet ilkeleri Pınar Selek davasında işlememektedir.

Yıllardır görülmemiş bir yasal şiddete maruz kaldığını ve inanılması zor bir hırçınlıkla, Pınar Selek’i kişisel olarak yıpratma ve ondan bir terörist eylem sorumlusu yaratılmak istenildiğini kaygıyla gözlemlemekteyiz. Oysa biliyoruz ki, Pınar Selek bir feminist olarak anti-militarist ve daha adaletli bir dünyaya olabileceğine ve barışa inanmaktadır.

Pınar Selek davasında her ne kadar ayaklar altına alındığını görmemize rağmen, biz halen hukuk ve adaletin üstünlüğüne inanmak istiyoruz. Derneğimizi temsilen Başkanımız Christine Panzer 24 Ocak’ta İstanbul’a gelecek delegasyonda yer alıp koşulsuz bir şekilde desteklediğimizi belirtip ve duruşmayı izleyecektir.

Pınar Selek’e yönelik yürütülen bu şiddet ve öfkenin artık hemen durdurulmasını ve çok sevdiği ülkesine kavuşabilmesi için adaletin ona özgürlüğünü iade etmesini talep ediyoruz.

Pınar Selek’le dayanışmamız ona karşı kullanılan öfke kadar güçlü ve kararlı olacaktır.

Yine ve her zaman onun şartsız tanığı olmaya devam edeceğiz. Pınar Selek yalnız değil ve kalmayacak!

Kültürlerarası Yurttaşlar Hareketi Başkanı Christine Panzer

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process