Pınar Selek
Pınar Selek'in adalet umudu yine ertelendi
19.12.2012 Sosyolog Pınar Selek’in Mısır Çarşısı’ndaki patlama nedeniyle 14 yıldır süren davası dün bir kez daha ertelendi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi , daha önce Selek hakkında üç kere beraat kararı vermiş, Yargıtay’ın ‘bozması’ üzerine ‘beraat yönündeki’ direnme kararından vazgeçtiğini açıklamıştı. Tepki toplayan bu karardan sonraki ilk duruşma dün görüldü. Duruşma öncesi aralarında sanatçılar, Avrupa İnsan Hakları Federasyonu’na bağlı avukatlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu kalabalık bir grup Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde toplandı.

Gurur duyuyoruz
Basın açıklamasını okuyan tiyatro sanatçısı Deniz Türkali, “Pınar Selek’in elini tutmaktan gurur duyuyoruz. O eli hiç bırakmayacağız. Ta ki hep birlikte bu ülkenin sokaklarında onun özgürlüğünün şenliğini kutlayana kadar” dedi. Çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin takip ettiği dava saat 14.00’te başladı. Pınar Selek’in babası avukat Alp Selek başta olmak üzere yaklaşık 50 avukatın katıldığı dünkü duruşmaya, daha önce ‘beraat’ yönünde oy kullanan 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu katılmadı. Abdurrahmanoğlu’nun 45 günlük rapor aldığı belirtildi. Mahkemeye katılan aktivistlerin çoğu salona giremedi. Duruşmaya mahkeme başkanı olarak Mehmet Hamzaçebi katıldı. Redd-i hâkim talebinin 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini söyleyen Hamzaçebi, avukatlardan esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını istedi. Avukatların esas hakkında savunma yapmaması ve yeniden redd-i hâkim talebinde bulunması üzerine duruşmaya ara verildi. Aranın ardından Hamzaçebi, sanık avukatlarına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yapmaları için 7 günlük süre vererek, duruşmayı 24 Ocak 2013 tarihine erteledi. Hamzaçebi’nin mikrofon kullanmaması avukatların tepkisine neden oldu.
14 yıldır bitmedi
Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin ölümü 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, sanıklar Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında üç kez beraat kararı verilmişti. Son beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce bozulmuş,12. Ağır Ceza Mahkemesi 22 Kasım’daki duruşmada, beraat kararında direnmeyeceğini açıklamıştı.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1111949&CategoryID=77

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process