Pınar Selek
KA.DER ANKARA PINAR SELEK DAVASINDAKİ HUKUKSUZLUĞA KARŞI ÇIKIYOR VE ADALET TALEP EDİYOR
10.12.2012

Sosyolog-yazar Pınar Selek’in üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davasının gerçekleşen son duruşmasında Mahkeme, Pınar Selek hakkında vermiş olduğu nihai beraat kararını, kendini Yargıtay yerine koyarak yetkisi olmadığı halde geri aldı. En başından beri Pınar Selek’in masumiyetinin tanıkları olan bizler, bu kez 22 Kasım 2012’de, 14 yıldır süren bu hukuksuzluğa bir yenisinin daha eklendiğine tanıklık etmiş olduk. Bu hukuk dışı kararla yok sayılan sadece Pınar’ın değil, duruşmada olan olmayan, bu davayı bilen bilmeyen herkesin ve hatta bu kararı verenlerin hakkı olan adalettir.

 

14 yıllık dava süreci, bizim de bu topraklarda barış ve adalet için mücadelemizin davası haline geldi. Biz bu mücadeleden asla vazgeçmedik. Aksine biz, Pınar’a ve onun savunduğu değerlere inanan tüm insanlarla, Pınar için, barış ve adalet için bir araya geldik, çoğaldık. Bizler, bu memlekette yüzleşip hesaplaşılacak yeni geçmişler istemiyoruz. Bugünümüze ve Pınar’ın davasına sahip çıkıyoruz. Bu ülkede çalışmalarına özgürce devam edinceye kadar, her geçen gün çoğalarak Pınar için adalet istemeye devam edeceğiz.

 

Hukukun sınırlarını aşan, aklın sınırlarını zorlayan bu sürece rağmen uygulanan zulümden vazgeçileceğine, bu yanlıştan dönüleceğine dair umudumuzu yitirmiyoruz. Pınar’ı özlemle, sevgiyle ve dayanışmayla kucaklıyor; herkesi 13 Aralık’ta bu davaya sahip çıkmaya, bu adaletsizliğin karşısında durmaya çağırıyoruz.

 

KA-DER Ankara

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process