Pınar Selek
Pınar Selek Şiddete Karşı Mücadelesi için Yollarda
23.11.2012 Hakkında hiç bir delil olmadığı halde 14 yıldır adeta psikolojik işkenceye maruz bırakılarak yargılanan Pınar Selek'in davasında hukuka aykırılıkların ardı arkası kesilmiyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 22 Kasım 2012 tarihli duruşmada hakkında verdiği beraat kararını geri aldığı Pınar Selek, bütün bu hukuka aykırılıklara maruz kalırken, şiddete karşı mücadelesinden geri adım atmıyor. Pınar Selek, şiddete karşı mücadelesini sürdürmek için, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında Almanya'nın çeşitli şehirlerinde söyleşilere katılacak.

Pınar Selek, 23 Kasım 2012 günü Almanya'nın Bremen şehrinde Almanca'ya da çevirilen romanı Yol Geçen Hanı üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. 24 Kasım günü Frankfurt'ta ise, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında, araştırma kitabı Sürüne Sürüne Erkek Olmak kitabı üzerinden katılımcılarla erkekliğin, erkek egemenliğin ve erkek egemen şiddetin inşası üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. 25 Kasım günü ise Dortmund'da yine Sürüne Sürüne Erkek Olmak kitabı üzerinden bu defa Dortmund'lu okuyucuları ile erkek egemenlik ve şiddet üzerine söyleşi yapacak.

Davası ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Pınar Selek, "Beni bu filmin içine kapatmalarına izin vermeyeceğim" dedi. Pınar Selek'le yaptığımız görüşmenin ardından da, şiddete karşı mücadelesine devam etmek için yollara düştü.
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process