Pınar Selek
"Beni mutsuz ve yorgun bir insan haline getirmelerine izin vermeyeceğim"
23.11.2012

"Beni mutsuz ve yorgun bir insan haline getirmelerine izin vermeyeceğim"

Pınar Selek: "Beni mutsuz ve yorgun bir insan haline getirmelerine izin vermeyeceğim. Umudumu koruyacağım. Çok sevdiğim bir söz var. 'Aklımın karamsarlığı, irademin iyimserliği', onu yapmaya çalışacağım. Dilimin acılaşmasına izin vermeyeceğim."

22 Kasım 2012 21:57:40

Pınar Selek, mahkemenin tartışılan kararın ardından ilk kez Skyturk360'ta yayınlanan "Gündem ve Ekonomi" programında Aram Ekin Duran'ın sorularını yanıtladı.

 

Mısır Çarşısı davasında yargılan Pınar Selek için daha önce beraat kararı veren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın "cezalandırılsın" talebine direnmekten vazgeçti ve savcı Nuri Ahmet Saraç, Selek'in ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasını istedi.

 

Mahkemenin kararı karşısnda şaşkınlık yaşadığını dile getiren Pınar Selek, "Dilimin acılaşmasına izin vermeyeceğim. Şu an şoktayım, bir kaç gün sonra daha iyi yorumlayabilirim" dedi.

Pınar Selek, SKYTURK360 editörlerinden Aram Ekin Duran'ın sorularını yanıtladı.

Pınar hanım yerel mahkeme hakkınızdaki kararını bir kez daha bozdu. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin müebbet isteğine ilişkin direnme kararını bozarak yeniden ağırlaştırlmış hapis cezasına çarpıtılmanızı istedi. Neler söyleceksiniz?

Pınar Selek: "Karar öyle değil bildiğim kadarıyla sadece kararın bozulduğunu söylediler. 13 Aralık'ta kesin kararı açıklayacaklarını söylediler."

Yani yeniden bir müebbet hapis cezası istemi olmayacak mı?

Pınar Selek: "Savcı sürekli olarak müebbet istiyor. Sadece bereaat kararını bozdular, bildiğim kadarıyla; ama beraat kararının bozulması bile!.. Şu an da çok şaşkınım. Aslında yaşatılanlardan öğrendik, Türk cezasında olup biten pek çok şeye şaşırmamak lazım. İnsan yine de robot değil, şaşırıyor! Sadece şunu söyleyebilirim. Beni mutsuz ve yorgun bir insan haline getirmelerine izin vermeyeceğim. Umudumu koruyacağım. Çok sevdiğim bir söz var. 'Aklımın karamsarlığı, irademin iyimserliği', onu yapmaya çalışacağım. Dilimin acılaşmasına izin vermeyeceğim. Şu an şoktayım, bir kaç gün sonra daha iyi yorumlayabilirim."

Mahkeme heyeti başkanının izinli olması sebebiyle başka bir heyet tarafından alınmış bir karar öyle değil mi?

Pınar Selek: "Evet, başka bir heyet tarafından alınmış bu karar. Daha önce değişen, müebbet hapis isteyen savcı yeniden gelmiş. Ben anlamakta zorlanıyorum. Bana şimdilik gelen bilgiler bölük pörçük ama bu haliyle bile gerçekten bir skandal gibi görünüyor. Yorumlamakta zorlanıyorum. Çok ciddi bir işkence sonrası daha yeni bir psikolojik rapor aldım. Rapor, bu davanın benim üzerimde yarattığı tahribatlardan söz ediyor ve benim başka şeylerle ilgilenmem gerektiğini söylüyor. Bu filmin içinden çıkmaya çalışıyorum, ama bu bir film mi? Çıkabilir miyim, nasıl olur bilmiyorum... Direnmesi çok zor. Bir yandan diyorum ki güçlü olmam lazım, izin vermemem lazım. Ama bir yandan da robot değilim. İnsanım ve kolay bir şey değil direnmesi anlatması zor..."

Bildiğimiz kadarıyla uzun süredir Almanya'da yaşıyorsunuz...

Pınar Selek: "Bir senedir Fransa'da yaşıyorum. Doktora tezimi tamamlamak üzere Strasburg Üniversitesi'ndeyim. Orada araştırmacı olarak bulunuyorum. Şu anda da Almanya'da Almanca çevirisi yapılan romanımın okuması için burada bulunuyorum. Benim davanın psikolojisinden çıkıp insanlarla romanım hakkında konuşmam lazım biraz sonra..." 

Bu kararın ardından Türkiye'ye dönecek misiniz?

Pınar Selek: "15 seneye yaklaşıyor, böyle bir şeye direnmek kolay değil. Bu kararın ardından Türkiye'ye gelip gelmeyeceğimi bilmiyorum. Psikolojim gerçekten iyi değil. Ama direneceğim." 

http://www.skyturk360.com/haberdetay.asp?id=17095

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process