Pınar Selek
Berlin'liler Pınar Selek İçin Toplandı
6.3.2012

05.03.2012 - Berlin

''Pınar Selek'e hala tanığız, adil ve özgür bir Türkiye istemekte ısrar ediyoruz''

Berlin Pınar Selek'le Dayanışma İnsiyatifi'nin Kreuzberg meydanında düzenlediği dayanışma toplantısı, Selek'in 2005 yılında mahkemeye verdiği savunmasından bir bölümün toplu halde okunmasıyla başladı.


Daha sonra okunan ''Pınar Hâlâ Yargılanıyor'' başlıklı Türkçe ve Almanca bildirilerde, 7 Mart'ta görülecek ara duruşma hatırlatılıp, şöyle denildi: ''En son 28 Eylül'de görülen duruşmadan bu yana, Türkiye'de özgür düşünceyi savunan, barış yanlısı insanlar üzerindeki baskılar ayyuka çıktı. Mevcut sistemi eleştiren gazeteciler, öğrenciler, akademisyenler, yazarlar, çevirmenler ve avukatlar akıl dışı gerekçelerle hemen her gün gözaltına alınmakta. Hukuğa ve adalete olan inancımızı son derece zedeleyen bu uygulamaları vicdanımıza sığdıramıyoruz. Pınar'ın duruşmasının bu haksızlığın ve hukuksuzluğun diz boyu olduğu ortamda görülecek olması, bizi daha da endişelendirmekte. ''

Türkiye'deki son gelişmelerin kaygı verici bir hal aldığının altının çizildiği konuşmada, Pınar Selek'e 13 yıldır reva görülen belirsizlik işkencesinin, adaletsizliğin toplumun düşünen, muhalif kesimlerine verilen bir gözdağı olduğu belirtildi. Artık bir simge haline gelen Pınar Selek’in şahsında tüm düşünce suçlularının serbest bırakılmasının talep edildiği toplantı şu sözlerle sona erdi:

''Bize 12 Eylül dönemini ve sonrasının karanlığını hatırlatan bu sürecin bir an önce sona ermesini talep ediyoruz. Bu usülsüzlüğe, hukuksuzluğa bir an evvel son verilmesini istiyoruz.

Pınar 13 yıl boyunca sadece fiziksel değil, psikolojik işkenceye uğratıldı. Özgürlüğüne, hayatına el kondu.. Pınar'a reva görülen işkenceye ''yeter'' diyoruz! Her fırsatta barış dilini savunan Pınar Selek’e biz hep tanığız.''

Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Pınar Selek
Mahkeme Süreci Court Process